Sauber’in BMW ile Bağlantısı Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Monisha Kaltenborn, Sauber’in eski motor partneri ve takımın sahibi BMW ile bağlantısının devam ettiğini açıkladı.

2006 sezonu öncesi Sauber’i satın alarak BMW-Sauber takımını kuran ve 2008’de en iyi sezonunu geçirerek ilk ve tek galibiyetini alan BMW, sonraki sene Formula 1’den ayrılma kararı almıştı.

O günden beri Sauber bağımsız takım olarak orta grupta devam ediyor.

Kaltenborn “Her zaman orta grupta yer aldık ve BMW için ana sahibi olarak girmek için oldukça iyi bir platformduk.”

“Ardından en kısa sürede zıplama gerçekleştirdik. Bu da iyi bir finans ile neler yapabileceğimizi gösteriyor.”

“BMW’nin fabrika takımı olduğu dönemde bile BMW çalışanı sayısı iki elin parmaklarını geçmezdi.”

“Bu, doğru finans ile çok büyük gelişme kaydedebileceğimizi gösteriyor. Ancak ilerlemek için daha fazlasına ihtiyacınız var.”

“BMW bizi çok iyi tanıyor ve onlarla iyi iletişime sahibiz. Onlar ne yapmak istediğini biliyorlar bu yüzden onları ikna etmeye çalışmamıza gerek yok. Bir şeyler olur mu göreceğiz.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Sauber’in BMW ile Bağlantısı Devam Ediyor” için 6 yanıt

  1. Bmw daha ilk yıllarında harikalar başarmışken neden F1 ? den çekildigini anlıyamadım ben bir BMW hayranı olduğum için f1 ? seyretmeye bayılırdım acaba BMW tekrar F1 ?. E döner mi çok merak ediyorum … En kısa zamanda inşallah döner ve biz de eskisi gibi harika yarışlar izleriz ayrıca 1 Dünya Şampiyonluğu Kendisine Çok yakışır 1 kez bile olsa BMW nin Dünya şampiyonu olmasını istiyorum … Başarılar BMW

    1. Kimse anlayamadı 🙂 gerçekte yönetimin neden öyle karar verdiğini kimse bilmiyor. Bmw bu garip garip işler yapar bazen kendisinden beklendiği gibi hareket etmez. Toyota vs ile aynı sebepelerden olmamalı o gün ki pozisyonları, handikapları farklı ancak mesele para meselesi. bmw doğru işler yaptığından halen büyüyor ama onlardan beklenenler daha büyük.
      Aslında yazıda ipucu görüldüğü gibi sauber’e inanmadılar kısa vade de başaramayacaklarını öngörmüş olmalılar kendi başlarına yapabilecek durumda da değillerdi çok para harcamak istememişlerdir. Sonuçta bana göre yanlış karar verdiler.
      Ancak artık insanlar markaları motorsporlarında çabalıyor diye dikkate almıyorlar saygı değer görmüyorlar önde yer alamadıklarında küçümsüyorlar bu araştırmalara yansıyor. Burada da görülebiliyor.
      Benim tanıdığım bmw işin başında yer almadıysa bu motorlara üretim işine girmez. F1 değişirse böyle bir söylenti var ama.

      Bana göre gelmesinler bu markalarla iyi yürümüyor bu iş sauber’ın kendi başına çabalaması daha önemli.

  2. Diğer üreticiler de gelmeli ama yeni kuralları beklediklerini düşünüyorum.

  3. #Ocean_Pasific avatarı
    #Ocean_Pasific

    BMW V6 motorların akıbetine göre belirleyecektir planlarını . herkes biliyorki mercedes hariç kimse ne sevdi ne de adam gibi motor yapmasını becerebildi . bay E de bu motorlardan kurtulmayı sağlarsa değil BMW başka büyük takımların da tekrar döneceğini düşünüyorum . ancak şu anki mevcut durumda ortadaki Honda gerçeğini gözönüne alarak kolay kolay bir takım gelmez f1 e . Belki 2017 ye olabilir bu konuşulanlar .Bende çok isterim BMW , Toyota nın geri gelmesini

  4. BMW in dönmesi çok iyi olur honda dan sonra.Fia nın diğer motor üretiçilerini teşvik etmesi lazım,f1 çekilirim diye ağlayanlara emzik vereceğine

  5. hadi hayırlısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir