Renault, İki Aday Alıcının Arasında Kaldı

yazar:

kategori:

David Richards’ın Prodrive’la birlikte takımı satın almak istediği zaten bilinen bir gerçekti ancak daha önce Gerard Lopez’in de bunun için istekli olduğu iddia edilmişti.

Le Parisien gazetesi de bu sabah verdiği haberde Lopez’in Prodrive’a karşı Renault F1’i satın almak için uğraştığını iddia etti.

Habere göre Lopez, Geni Capital Şirketi’yle birlikte Formula 1 takımını yönetmek istiyor. Şirket Charlie Chaplin Müzeri, Gravity Sports Management gibi bölümlerden oluşuyor ve bir çok sporcunun menajerliği yürütüyor.

Gazete Lopez’in takımın finansal kontrolünü almak istediğini ve takımın en az 2 sene daha Renault olarak devam edebileceğini yazdı.

Kaynaklara göre girişimleri başarılı olursa Lopez takımın % 75 ve 100’ü arasında hissesini satın alabilir. Bununla birlikte anlaşma olursa Renault Genç Sürücü Geliştirme Programı da Gravity Sports Management ile devam edecek.

Le Parisien, Renault CEO’su Carlos Ghosn’un bu seçeneği desteklediğini çünkü Bernie Ecclestone’un da bu seçeneğe sıcak baktığını iddia etti.

Renault Komitesinin Lopez’in teklifine sıcak baktığı tahmin edilse de takımın önde gelenlerinin David Richards’a sıcak baktığına inanılıyor.

Takım yetkilileri David Richards’ın Formula 1 ve motor sporlarındaki deneyimleri ile takımı tekrar üst sıralara getirebileceğine  ve bu şekilde Renault’nun sporda sadece motor üreticisi olarak devam edebileceğine inanıyor.


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Renault bu yolla üst sıraları hedefliyorsa taraftarlarını gözden çıkarmış olmalı. Ben hala takımın satılmayacağına inanıyorum…

  2. ayın 14 ü gelseydi yaa

  3. "Takım yetkilileri David Richards'ın Formula 1 ve motor sporlarındaki deneyimleri ile takımı tekrar üst sıralara getirebileceğine ve bu şekilde Renault'nun sporda sadece motor üreticisi olarak devam edebileceğine inanıyor."

    Kesinlikle doğru bir düşünce.

  4. çok karışık bir durum yaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir