Alonso ve Button Macaristan’da Yeni Motoru Kullanacaklar

yazar:

kategori:

Honda, McLaren pilotları Fernando Alonso ve Jenson Button’un bu hafta sonu gerçekleştirilecek Macaristan GP’de yeni motor kullanacaklarını açıkladı.

Hem Alonso hem de Button bu sene şu ana kadar 5. motorlarını kullandılar ve 5. motorda ceza aldılar.

FIA, spora yeni giren Honda’ya ekstra bir güç ünitesi kullanma hakkını vermişti. Bu sayede bu hafta sonu yeni güç ünitesini kullanacak McLaren sürücüleri ceza almayacaklar.

 


Yorumlar

“Alonso ve Button Macaristan’da Yeni Motoru Kullanacaklar” için 5 yanıt

  1. Hadi bakalım bu güç ünitesi inşallah dayanıklılık açısından sorun çıkarmaz ve iki pilotta orta sıralarda yarışı bitirir.

  2. Başaracaklar bunu bu sene göreceğiz. !

  3. Bu koca takım iyi bir şasi yaptığından bahsedip dursada hatta düzlük hızında çok iddialı olmadıklarını söyleselerde bekledikleri başarıyı henüz yakalayamamalarının ana sebebi belli … MGU lar. Dayanıklılık sorunlarından ötürü kazanılmış olan bu enerjileri performansa ekleyemeyen takım başarının adından da konuşamıyor.McLaren in , her turda düzlükte bu sistemleri çalıştıramıyor olmasından bahsetmiş olması hem iyi hemde kötü olarak değerlendirilmeye açık.Sistemleri çalıştırabilirlerse performans kazanacakları açık iken iyi duruyor ama hala bu sistemin çalıştırılamamış hatta akıbetinin nereye varacağı belirsizliği kötüyü haberdar ediyor. Pilotların şasi ve şasi güncellemeleri konusunda bu kadar iyimser olmaları hatta fazlaca pozitif olmaları McLaren konusunda düşünmeye sevk ediyor. Başarırlarsa mücadele izlemek zevkli olabilir ve biz F1 taraftarları mücadeleye hasretiz!

    1. Bence sadece basarisizliga kilif buluyorlar.Fabrika motoru kullanirken 2013te bir yaris bile kazanamadilar.2014te fabrika motoru olmadan kazanamazsiniz oldu.Honda Mercedes ile esit gucte motor yapsa baska mazeretler bulunacaktir.

      1. Honda ,hatrı sayılır miktarda ödeme yapmıyor olsa şimdiye kadar hatasnın kimde olduğuna dair yeterince eleştirel açıklama yapılırdı.Hem ilk senesi olması hemde mali desteklerden söylenemeyenlerin bu yorumlara sebep olma ihtimalide var. Başarıyı yada başarısızlığı bilemiyoruz ama CFD-Rüzgar Tüneli-Pist arası korelasyonun uyumundan bahsediliyor olması aracın bu gün yavaş olsa dahi yarına dair iyi düşünceler çağrıştırması gerçekdir. Örneğin… Ferrari senelerdir bu uyumu yakalayamadı ve sezon ortası gelmeden güncelleme varyasyonunu kaybetti. İşin içinde olmadığımızdan hatta birebir haberdar olmadığımızdan bu duruma açıklık getiremeyiz ama Pist içinde olan insanlardanda benzer yorumlar yani Honda nın sorunlarından bahsediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir