Massa Formula 1’in Kapalı Kokpiti Değerlendirmesi Gerektiğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, 2014 Japonya GP’deki kazası sonucu hayatını kaybeden Jules Bianchi’nin ölümünün ardından Formula 1’in tekrar kapalı kokpit fikrini değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Massa da 2009’da Macaristan GP sıralama seansında önünde yer alan Rubens Barrichello’nun aracından kopan bir parçanın kafasına vurmasının ardından ölümden dönmüştü.

Massa “Bu fikre tamamen karşı değilim. Bu herkes için iyi olacaksa ve Formula 1’i değiştirmeyecekse… belki kapalı kokpit olmayabilir ancak o alanda daha güvenli olabilecek bir şey yapılabilir. Buna karşı değilim.”

“Jules’e olanlara bakarsak ondan sonra bir çok şey değişebilir. Ne yazık ki ne olduğunu anlamak için o kazalara bakmalıyız. Formula 1’in özellikle Ayrton Senna’nın kazasından sonra çok değiştiğine inanıyorum ve araçlar şu anda çok güvenliler. Her zaman güvenliği iyileştirmeye çalışmalıyız. Sadece araçlar değil. Artık pistler ve her şey daha güvenli.”

“Japonya’da olanlar farklı bir durumdu ve olanlar kabul edemeyeceğim şeyler. Bir araç traktöre çarptı… Çok tuhaf bir hafta sonunun olduğu yarıştı. Tayfun vardı ve insanlar yarışın farklı saatte yapılmasını istediler. Yarışın başında kırmızı bayrak vardı. Çok farklı bir etkinlikti.  Kazadan sonra bir çok şeyin değiştiğine ve insanların orada olmaması gereken bazı şeylerin olduğunu fark ettiğine eminim bu yüzden daha sonra farklı kurallar oldu ve piste çıktığında sanal güvenlik aracı uygulanmaya başlandı.”

“Ne yazık ki bir şeylerin değişmesi için o tür bir kaza olması gerekiyordu ancak en önemlisi bunu bir daha görmememiz. Ne yazık ki Jules artık burada değil bu yüzden geçmişteki kazalarla bir çok şey değişti ve bu tür kazaları artık görmemeliyiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa Formula 1’in Kapalı Kokpiti Değerlendirmesi Gerektiğini Düşünüyor” için 2 yanıt

  1. Kapalı kokpit Bianchi’nin kazasında hiçbir işe yaramazdı.

  2. valla kapalı kokpitten ziyade çekicilere lastik kalkan gibi koruyucu birşeyler yapmak gerekir. vede altına marşbiyel tarzı birşeyler eklemek gerekir. traktörün arkası okadar meyilliymişki altına almaya bodoslama aldı altına.zaten öndeki aracın yükünden arka tarafı hafiflediği için resmen 1 metre yukarı zıpladı traktör.eğer görevli filan piste girmemesi gerekiyorsa yüksek vinç kullanın abi.bir kaza ldu diye durdurulan yada çıkmak bilmeyen sc görmek istemiyoruz.japonya 2007 19 tur sc nedir abi yaa. sal piste gitsin. ölüm gelecekse tuvalattede gelir banyodada otururkende gelir.bune korkudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir