Alonso, Ferrari İçin Raikkonen'den "Daha İyi"

yazar:

kategori:

Bu görüş Ferrari’nin Formula 1 Takım Patronu Stefano Domenicali’ye ait.

Auto Bild’e konuşan Domenicali “Ferrari’nin Schumi tarzı bir sürücüye ihtiyacı var.” dedi ve Raikkonen’in çok hızlı ancak çok kapalı olduğunu söyledi.

Domenicali “Kazanabileceği bir araçta mükemmeldi ve her zaman mükemmel. Ancak eğer aracın gelişmeye ve takımın ateşlenmeye ihtiyacı varsa Alonso bu konuda daha iyi.” dedi.

Alonso’nun 2007’de Lewis Hamilton’la yaşadığı sorunları Felipe Massa ile yaşayabileceği endişeleri hakkında konuşan Domenicali “Fernando ile Mclaren’de neler olduğunu konuştum. O, aldatılmış gibi hissetti ve Lewis ile ilişkilerinin her zaman iyi olmadığını söyledi.”

“Maranello’da bu olmayacak. Size bunu garanti edebilirim.” dedi.

Auto Bild ayrıca, Ferrari’nin 2010’da Red Bull gibi tamamne farklı bir yapıya sahip burun kullanacağını da iddia etti.


Yorumlar

  1. Bu haber 2 gün önce ana başlıkların arasına konmalıydı, konunun sıcaklığı varken…

  2. Burak paşam hayırdır bakış açısındaki şaşırdığın kısmı anlamadım gerçekten ve merak ettim. ?

    Kendimce acaba tifosi gibi olupda eleştirel yaklaştığım için mi diye geçirdim ama, bilemiyorum.

  3. yusuf gobel avatarı

    ben kımının gıtmesınde ferrarıyle aynı dusuncedeyım massa cok gelıstı ve kımı 2008 de dusuk performans gosterdı ve kımıyı ferrarıde tutan teksey kontrattı onuda ıptal edıp aloyu aldılar bu cok dogru bıkarar bence ama kımının f1 den ayrılması kotu oldu zaten wrc de cok ıyı pılot var leob onekadar ıyı olucak gorucez

  4. bobby fischer avatarı
    bobby fischer

    site idarecileri bir rekor kırdı. 24 saati aşkın süredir haber girmiyor.

  5. hakan çolak avatarı

    keşke ikisi ferraride beraber yarışsa, kıyaslanmayacak kadar iyi pilotlar..massayı severim mütevazi bir pilot ancak ferrari biraz zorluyor gibi..i

  6. bobby fischer avatarı
    bobby fischer

    gereksiz bir açıklama olmuş. giden gitmiş gelen gelmiş. sen bir adamı ne kadar översen öv halef selef kıyası yaparsan rahatsız olur. raikkonen sanırım bu haberden sonra üzülmüştür. elinden geleni yaptı bu takım için. insanın zoruna gider bu açıklamalar. her pilot için geçerli söyylediğim.

  7. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Her takım, her sezon ilk yarıda iki pilota hemen hemen eşit davranır, Bu sürenin sonunda, yani sezon ortasında kim daha çok şampiyonluğa yakınsa (puanı çoksa) sezonun geri kalanında onu destekler. Massa fanları dışında da nerdeyse herkese göre şampiyonluk kovalayacak Ferrari pilotu Alonso olduğuna göre, Domenicalli de şampiyonluğu doğal olarak Alonso dan bekleyecektir. Ama dediğim gibi sezon ortalarına kadar iki pilot arasında kayırmaca yapılmayacaktır.

  8. tanzer gültaş avatarı
    tanzer gültaş

    (donemicali:ferrarinin şumi tarzı bir pilota ihtiyacı var.) arkadaşlar bu cümle bana alonso 1. pilot massanın 2. pilot bir nevi şuminin yanında yardımcı bir barichello gibi. massaya yakıştırdıkları bu olsa gerek ben öyle anladım. yanlışmıyım, galiba 2010 da ferrari yine tek pilot stretejisine dönüyor. asıl pilot ve yardımcı pilot.

  9. Bir fikri destekleyecek kanıtı nerden nasıl getirdiği kimi rahatsız eder anlamıyorum Önemli olan (kopyala yapıştırda olsa)kanıtla desteklemesi değilmidir,o yüzden vega_nitro nun bilgileri link ile desteklemisi ni zevkle okuyorum.

  10. Yakında ekonomik önlemler kapsamında mekanikerler de işten alınır. nasıl olsa günümüz pilotları bu işi de büyük bir ustalıkla halledebiliyorlar :))

  11. Bu arada bazı arkadaşlarımın da "McLaren aracını en çok geliştiren takım 2009 yılında, bu Hamilton'un araç geliştirme konusundaki yeteneğini mi gösteriyor" diye soru soruyorlardı bana. (Alonso'nun bu yeteneğinin olmadığını savunmak amacı ile) Benim de görüşüm "Neden olmasın, evet"ti.

    F1 Racing Aralık sayısından kendi sözleri geliyor, buyrunuz (sf 46).

    "Bu yıl Spa'da bize 3 derece fazla yere basma kuvveti sağlayan parçanın gelişiminden ben sorumluydum. O hafta sonu iyi bir performans gösteremedik fakat parça yılın sonuna kadar otomobil üstünde kaldı ve bize çok büyük katkısı oldu. Otomobile takılması konusunda oldukça ısrar ettiğim bir parçaydı ve haklı olduğumu kanıtlamayı başardım. (Yakında üzerine imzamı atacağım)"

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    vega nitro boşuna laf anlatmaya çalışma son yorumuma bak ne yazmışım; sen ne kadar bu adamlara belgeli kanıtlı konuşsanda adamlar sana dicek ki kopyala yapıştır yapıyosun,kendi bilgin değil, şu değil bu değil… uyarmıştım seni bi önceki yorumumda ama noldu? baka aynı kafa,aynı olay… değişmez değişmez… duvarı konuşturursun,dağları yürütürsün ama laf anlatamazsın,işte bizde buna aşırı dozda fanatiklik,fanatiklikten dolayı gerçek dünyadan kopma diyoruz… bu savımızı da sağolsun arkadaşlar doğrulamak için elinden geleni yapıyor…

  13. kaan kaanhan avatarı

    Mc en çok çalıştığı nokta, daha fazla downforce elde etmek, aero yapıyı daha etkili hale getirmek olmuştur. kers bunlardan sonra gelir.nerdeyse her yarışa farklı zemin,diffuser farklı yapılarda ön kanatlarla vs.. geldiler. kers konusunda çalışmalar aero ile kıyaslanacak şekilde ön plana bile çıkmaz.

  14. Ben pilotların araç geliştirmeye olan katkısını kanıtları ve yorumlarla beraber anlattım. Şunu da ekledim, "pilotlar mühendis değildir". Yani mühendislerin "araç geliştirmesi" ile "pilotların araç geliştirmesi" arasında farklılık var.

    Sen ne diyorsun, Renault'un 2009 aracı kötüydü. Çok alakalı bir laf ediyorsun anlayacağın benim dediklerime. İlk önce ne dediklerimi özümse, anla sonra cevaplarını yaz Hakan Köş arkadaşım.

  15. En azından benim belli fikirlerim ve belli kanıtlarım var. aynen beimde var kanıtlarım ben yazdığım zaman kopuk sen yazdığın zaman dolumu oluyor objektif olalım lütfen ne yazdıysan cevabını yazdım ama sen ya kopuk dedin yani kesin bişeyler uydurdun ok herşey ortada

  16. Luca di Montezemolo, Ron Dennis, Martin Whitmarsh, Nigel Mansell gibi insanların düşüncelerine inanmayacağız da kime inanacağız, mantıklı bir açıklama yaparsan sevineceğim ayrıca.

  17. R30 arkadaşım bir fikrin varsa söylemek istediğin buraya yazabilirsin, çekinmeden. Ama fikirlerinde düşüncelerime neden karşı çıktığını yazmanı isterim. Ayrıca elinde kanıtlar olması beni sevindirir. Böyle daha rahat tartışabiliriz.

    En azından benim belli fikirlerim ve belli kanıtlarım var. Neden dert ettin anlamadım. Copy-paste yapmak büyük kolaylık ama linklerim de var istiyorsan bakabilirsin. Ne yazık ki boş konuşmaktan hoşlanmıyorum ben.

  18. senin dediklerin çokmu doğru ben ordan burdan kopyalayıp yapıştırmıyom ok saf bilginle ok

  19. Valla arkadaşım o kadar gereksiz ve kopuk şeyler söylüyorsun ki, hangi yorumuma ne yazdığını takip edemedim.

    Umarım Renault F1 takımı Prodrive’a satılır da rekabetçi olur veya kendisi devam eder de rekabetçi olur. Yoksa bu sene gelişimi durdurması bir işe yaramayacak.

    Dediklerini topla, “ana fikrini” bul, öyle devam edelim tartışmaya

    Alonso hakkında patronların, mühendislerin düşüncelerini yazmıştım zaten…

  20. vega nitro sen beni anlamak istemiyorsun ferrari neden geliştirmedi kardeşim desem sana sen ne dersin 2008 de de o arabayı geliştiren renault du hatırlatırım 2009 da geliştirmek isteselerdi yine geliştirlerdi ama bunu yapmadılarr çünkü alonsoda 2010 a odaklanmasını istedi takımın destekledii benim diyeceğim bunlar herşey para değildir f1 de para olsaydı herşey toyata şimdiye 5 kere şampiyon olması gerekti demi

  21. Kapalı kurallar sadece Renault’a özel değildi R30. Herkese kapalıydı kurallar. Ferrari’ye de, McLaren’a da Red Bull’a da, Brawn’a da, Sauber’e de…

    Renault’un ve bu sene bir varlık gösteremeyen çoğu takımın hatası aerodinami’ye önem vermeyip, KERS’e atılım yapmaları. Çok geçmeden bunun bir hata olduğunu tüm takımlar anlamaya başladı. Ama Renault anladığı zaman, aerodinami departmanında aracı düzeltecek kadar çalışan, aracı 0’dan tasarlayacak kadar zaman ve para yoktu. McLaren ise KERS’i geliştirmeye devam etti.

    Evet Abdullah Çelik, haklısın McLaren gelişiminde bir çok etken var ama yanıldığımı düşünmüyorum. Çünkü benim söylemlerimdeki ana fikir “McLaren sadece KERS’i geliştirdi, aerodinamiyi unuttu değil” McLaren KERS’in yanında aerodinamik gelişmelere gittiğini söylememek hata olurdu zaten. McLaren’in testte kırılan “yeni” ön kanat yerine eski ön kanat taktığı yarışları, Kovalainen ile Lewis’in farklı araçlar kullanmasını görmemek imkansız zaten.

    Ama R30’un “Renault aracı geliştirmedi, McLaren geliştirdi” demesini ve olaydan böyle çıkmaya çalışmasını yanlış buluyorum. Düz mantık düşünürsek de “Neden geliştirmedi kardeşim, geliştirseydi” demem lazımdı. Renault’un ve McLaren’in sezon başında verdiği yanlış kararın ertesinde, atılım yapan McLaren tarafı oldu. Doğru şeyler yapan tarafın eleştrilmesi oldukça yanlış.

  22. yusuf gobel avatarı

    arkadaslar hersey ortada kımı f1 ı cok sevse wrc yerıne f1 de kalır ama teksey dusunur para kımı ortahallı bı takımda bıle olsa bız bunu ısterdık ona kımse sampıyon ol demezdı 2008de oldugu gıbı f1 de kalması wrc ye gıtmaekten ıyıdır bence ayrıyetten orada leob bu cok sevıyorum ve leobe yaklasabılecegını bıle sanmıyorum.

  23. vega nitro yanılıyorsun. mclaren sezon içerisindeki gelişimi sadece kersle yapmadı. Evet kers gelişti ancak daha bir çok etken vardı takımın performans kazanmasında. bunlar ney mi?

    * Ağırlık dağılımı
    * çift katmanlı difüzör + zemin

    aracın ağırlık dağılımı sezon ilerledikçe daha da değiştirildi, bunun dışında çift katmanlı difüzörün legal olmasıyla birlikte takım neredeyse her yarışta aracın zeminini ve difüzörünü değiştirdi. sezon sonunda bile takım henüz istediği downforce seviyesine ulaşamamıştı ve bu nedenle hep yüksek hızlı virajların olduğu pistlerde zorluk yaşadılar ancak yine de sezon ilerledikçe daha fazla downforce bulunduğu bir gerçek.

    eğer tüm sezonda yapılan gelişimi kerse bağlarsan hata yapmış olursun. kers sene başında da maksimum 0.3 0.4 sn kazandırıyordu sene sonunda da o civardaydı. kers yapı olarak değişti, ağırlık olarak hafifledi ve aracın ağırlık dağılımı gözden geçirildi.

  24. bu arada araştırmayı çok seviyorsun ya

  25. kimin ne yaptığı ortada kimsenin beceriksizliği değil takımda beceriksizliği değil sadece kapalı olan kurallar dır.renaulr ağırlığı kerse verdiği için aurodinamik depertmana apırlık vermemiştir hepsi bu. kers kers diye tutturan takım bile kullanmadıki renault kullansın bir yararını göreselerdi kullanırlardı unutma malezyada 9 başlayıp ilk 3 e giren arabayı 2010 da o kersii konuşturanları görecez ok beceriksiz dediğin takım zamanında ortalığı silip süpüren bir takımdır geçmişinee bak senn ok

  26. Acaba KERS konusunda McLaren büyük bir atılım yapmasaydı, Aerodinami'de yapılan değişikliklerin yararı olurmuydu? Koca bir hayır. Çünkü 2009'da çoğu araç KERS düşünülerek tasarlandı.

    Kendi takımınızın aracı tasarlarken yaptığı "beceriksizliği", hataları ve sonradan KERS kullanımını durdurmasını; gelişme gösterip kötü başladığı bir sezonda yarış kazanan takımları eleştirerek kapatmaya çalışmayın.

    Güncel bilgilerin yanında, geçmiş de önemlidir. Çünkü güncel bilgileri analiz etmeye yarar geçmiş. Formula 1'de günümüzde yaşanan tüm olayların geçmişte de bir örneği vardı.

  27. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Ah be Domenicali.. o kadar safsın ki, o kadar temiz bir yüreğin var ki. Bütün söylediklerini içtenlikle söylüyor ama söylediklerini karşısındakiler nasıl isterse öyle algılıyor..

    Telemetri verileri konusu mesela. Kimi McLarenle görüşürkende kullanmışmıdır acaba;,,
    -Efendim telemetri verilerine göre şu kadar para istiyorum
    -Telemetri verilerinden edindiğim bilgiler bana sponsor faaliyetlerinden muaf tutulmamı gerektiriyor ????

    Domenicali tamamen iyi niyetinden konuşuyor bunları. Ama bu iyi niyetinin bize bir faydası olmuyor.. Oysa demesi gereken "Söz konusu arkadaş WRC de yarıştığı için yorum yapmam doğru olmaz" de geç be adam…

  28. benim araştırmama gerek yok nedeni ise ben güncel olarak takip ederim f1 i mclaren tek kersdemi gelişti mclaren arabanın her tarafında gelişti bunu gatırlatayım ben bildiklerimi okurum ok renault f1

  29. R30, hala yanlış yorumlarda bulunuyorsun.

    McLaren da sezon başında güçsüzdü, evet. Ama Renault gibi “pes etmek” yerine KERS’in üzerine gittiler Mercedes ile beraber çalışarak. “Madem KERS’e o kadar önem verdik, geri dönüş yok” diyerek. McLaren-Mercedes’in KERS’inin ne kadar gelişmiş olduğunu ve nasıl bir yol izlendiğini de 2009 Kasım F1Racing’de okuyabilirsin.

    Renault taraftarı olman, “araştırmanı” engellemiyor.

  30. söylemeden edemeyeceğim. vega_nitro arkadaşımı içtenlikle kutluyorum.

  31. yusuf gobel avatarı

    herkas ıstedıgını yapıyo arkadaslar sız dıyosunuz kımı cok ıyı veya f1ı cok sevıyo veya bırı kımı kotu dondurma yıyo dıyo ama bunların cok onemı yok ayrıyetten pılotlar ne yapmak ıstedıklerını ıyı bılıyo ve herkesın hosuna gıtmıycek bıseykı kımı wrc ye gıdıyo bence kımı f1 de kalsa ortasevıyelı bı takımdada olsa kalsın derdım aloda yıllardır renoda ama kımse ondan olamıycagı bısey beklemıyo ve kımıde ortalarda olsa kımse ona sen 1. olucaksın demezdı 2008de oldugu gıbı ama bence sımdı kısılıgını ortaya koydu kımı wrc de

  32. vega nitro ben sana güçlüydü demiyorum ki unutma mclaren sezon başladığında bizden yavaştıı bizim arabadan daha kötüydü ama geliştirdiler senin kötü olarak bahsettiğin araba sezonun son yarışına kadar geliştirilmiş olsaydı şuanda daha iyi yerlerde sezonu bitirmiş olurdu ayrıca ferraride gelişimi durdu renault ile beraber ben neden durduğunu gayet iyi biliyorum merak etme evet sonuna kadar renault cuyum

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bazı arkadaşların söyledikleri bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor resmen! bana da taraflı yazıyosun diyen arkadaşlar oldu ya helal olsun.. demek ki sadece bu haberde bile yazdıklarımı hiç okumamışlar.sadece bir yoruma bakıp konuşmuşlar.. ayrıca massanın gönderilmemesinin en büyük sebeplerinden biri,şu anda en iyi pilot olmasada kendini en fazla geliştiren pilot olmasıdır.her sene biraz daha gelişiyor,herhalde f1 izleyen herkes 0.0001 saniye düşününce hak verecektir bana.(massayıda sevmem bu arada)bu yüzden gelecek açısından bakarsak raiden daha iyi bi yatırımdır.. vega-nitro bilgiler için sağol ama bu tarz bilgiler verince bile insanlar diyor ki " yanlı sitelerden buluyorsun"(ki padok f1 ve Alonso birbirine bayaaaa uzak),şimdi bunları mı okayacağım,arasam bende bulurum bla bla bla.. insanlar birşeyi öğrenmek istemediği zaman olmuyor malesef,zorlada öğretemiyoruz malesef.. hani bilmemek değil öğrenmemek ayıp lafı varya… bilmemek ayıbına,öğrenmeme ayıbını ekleyince bazı insanlar bunun daha iyi birşey olduğunu düşünüyorlar..hani düz mantıkla bakınca 2 katı oluyo ya…
    bi sözde yaşar'a;arkadaş harbi misyoner olmuşun ha,haberlerin altındaki bu çabanı görmek eğlenceli,ama antipati toplarsın yine,benden söylemesi…
    bi sözde kobayashi'ye;her ne kadar brezilyada magandalık yapıp weberden daha berbat bi hamleyle nakajima ölüm öpücüğü kondurduysada olmalı bu eleman f1de,hemde kesinlikle!!!

  34. 2009 Aralık F1 Racing'te Martin Whitmarsh'ın Alonso hakkındaki "güncel" görüşü:

    Soru: Olup bitenler ışığında Alonso ile anlaşma yapmak büyük bir hatamıydı?

    Cevap: Doğrusu olup bitenlerin ışığında hataydı O harika bir sürücü ve kazanma azmi olağan üstü. Ama bir de şu açıdan bakalım: İşlerin yoluna girmemesinin yarattığı pişmanlık, onunla anlaşmış olmanın pişmanlığından daha büyük. Sahip olduğumuz bilgilere dayanarak onunla bugün de anlaşma imzalardım. Bir sürü nedenden işe yaramadı ve büyük bir pişmanlık.

    Hamilton-McLaren-Alonso ilişkisinde nelerin döndüğünü de ayrıntılı bir şekilde eski yorumlarımda anlattım. Sorun sadece Alonso’dan kaynaklanmıyordu bildiğin üzere. Sonuçta kaybeden taraf tüm McLaren takımı oldu, şampiyonluk, para ve prestij olarak 2007 yılında.

    R30, fanatik bir Renault taraftarı olmana rağmen takımını iyi tanımıyorsun. Araç gelişiminin neden durduğulduğunu düşündün mü hiç? 2009 yılındaki Renault aracı sezonun en başından beri güçsüzdü. O güçsüz aracın “rekabetçi” olması için yeniden tasarlanması gerekiyordu yani “0dan başlamak”. Aracın yeniden tasarlanmasının maliyetini de hayal ediyorsundur, maliyetini de.

  35. LEVENT SARALIDZE avatarı
    LEVENT SARALIDZE

    Ulan Raikkonen kadar hepinizin üstüne taş düşsün

  36. burak bocek avatarı

    Bu arada Vega Nitro gerçekten araştırmanı ve delilleri bir bir ortaya koymanı taktirle karşılıyorum.Herhalde artık insanlar dha bir bilgi sahibi olur araştırır sonra fikir sahibi olur.E artık bunada inanmayana katır inadı var derim:)Yani kafanızı tamamen bazı şeylere kapatmayın bence.Dürüst olup bazı şeyleri kabul etmek gerekiyor.Dünyanın sonu değil neticede bu egomuzuda kırmaycaktır.Ayrıca Michael arkadaşım senin bu kadar bilgi sahibi olduğun halde bu konuya bakış açın beni şaşırtıyor

  37. vega nitro unutmamak gerekki renault gelişimii almanyada durdu hatırlatırım almanyada Q2 de spin atmasaydıı Q3 de ***** ile beraber ilk 3 de yer bulacak dı ve tarihde ilk nelson pikede alonsoyu sıralamarda almanyada geçmişti almanyadan abudabiye kadar renault arabanın üstüne 1 parça bile takmadı

  38. burak bocek avatarı

    Vega Nitro söylediklerinde bana göre tamamen haklı.Araç geliştirme geri bildirim olaylarını biraz daha inceledim ve bu işte çok güvendiğim kaynaklarada sordum.Renault 2008 yılının Mclaren ile en çok gelişen 2 takımıdır belki birincisidir.Renault tıpkı bu sene Ferrari gibi gelişmi çok önceden durdurmuş bu yüzden araç neden gelişmedi o zaman neden sürünoyruz diyenlere iyi bir yanıt olabilir bu.Bazı pilotlar araca çok güvenip tamam kokpite geçerim ve aracı sürerim olur biter tarzı konuya yaklaşırken Alonso 2008de gridde vasat bir araca öyle yada böyle 2 galibiyet ve podyumlar getirmiştir.Son yarış bile en hızlı 3.tkaım durumunda idi Renault.Ancak puan olarak Bwm gerisidne kaldılar.Alonso hakkında sadece Stefano Dominicali değil,pekçok takım arkadaşı,takım patronu benzer açıklamarda bulunmaktadır.Bütün bunlar atıyor yalan yanlış konuşuyor biz biliyoruz değil mi?

  39. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    vega nitro dostum. çok iyi yazıyorsun da bu kadar tarafsız ve doğru yazmak doğru mu bilemiyorum. tarafsız yazmayı Alonso yanlısı yazmak sananlar var burada maalesef.
    Bu arada KİMİ için sportmen, efendi, ve bazı pistlerde (massaya geçilmediği) çok hızlı olduğuna kesinlikle katılıyorum. Ama eğer bu özellikler en iyi F1 pilotu olmaya yetiyorsa tamam, biz yanılıyoruz. Varsa en iyi F1 pilotu Alonso değil de Kimi.

  40. vega nitro evet f1 de duygusallığa yer yoktur ama monte nin bir açıklması vardı ferrari massayı bir gün mutlu edecek diye unutmaki massanın şampiyonluğu ferrarinin dayanıksızlığının yüzüne gitti ayrıca hamilton alonsoya gelince
    Hamilton "Pilot olarak, Fernando ve ben de dahil, her zaman en iyi olduğumuza inanırız."

    "Bu yüzden ben ona, onunla aynı seviyede olduğumu gösterdiğimde o sorunun kendisinde değil, araçta olduğunu düşündü." dedi.

  41. 1988 yılından beri f1 takip ederim. sanırım o yıl Ayrton Senna şampiyon olmuştu. elimde bir kronoloji yapma şansım olsaydı raikkonen'i kesinlikle schumacher'li dönemden önce koyar,onun kariyeri bitince ardından schumacheri başlatırdım. Bence raikkonen'in farklı kişiliği,agresif,hızlı,soğukkanlı ve güçlü karakteri o döneme ait. Şu dönem pilotlar içinde ne massa ne alonso ne de hamilton onun stiliyle ilgisi olmayan kişiler. Kötü demiyorum,sadece başka bir dönemin pilotları. Dolayısıyla Kimi ait olmadığı dönemde yaşadığı için ne patronları ne de ukala mekanikerleri tarafından anlaşılamamıştır. Raikkonen'in bu aşamadan sonra F1'e dönmesi zor olacaktır. Dönerse de sezon ortası dönüp adapte olmalıdır ki yeni sozona konsantre olsun. Bana göre zor. Böyle bir pilotu izleyememek benim için üzücü.Dönerse de rekabetçi bir araç bulamazsa Coulthard gibi muamele görür ki sevenlerini hayli üzer. Herşey bir yana bu altın çocuk F1 için kayıp olmayacaktır. Nice şampiyonlar geldi geçti. Bu da o efsanelerden biri olarak anılacaktır. Efendi ve sportmen olarak tanımlanabilir. Örneğin hamilton gibi ekstra illegal faaliyetlerini görmedim. varsa da ben atladım sanırım…ve son olarak; Kamui Kobayaşi mutlaka koltuk bulması gereken yeni fenomen adaylarından biridir.

  42. erdal atunay arkadasımız herseyı cok acıkca yorumlayıp ozetlemıstır helal kardesım 2009 sezonunda cok kumar dondu hemde cok.ılk hatayı yapan button oldu ross brawna ve takıma ıhanet ettı mclarene gıderek.bunu unutmayın arkadaslar ama mclarenın her zaman 1 pılotu vardır oda lewıs hamıltondur.2007 de pılotlarına esıt davrandı mclaren ama bu hatayı bıdaha yapmaz.

  43. Formula 1’de duygusallığa yer yoktur. Bu yüzden Ferrari, kendisine mahcup olduğu için Massa’yı destekleyecek fikrinin bir dayanağı yoktur. Hatta Ferrari, 1999’da rekabetçi bir şekilde yarışan ve 2. olan Eddie Irvine’ı takımdan gönderecek kadar “duygusuz” bir takımdır. Çünkü Ferarri’nin Schumacher’le uzun vadeli planları ve takım emirleri Irvine’ın gitmesini gerektirmiştir.

  44. ferrari kimiyi deyıl massayı yollardı aslında ama massa o kazadan sonra hasta yatarken adama gıdıp senın yerıne alonsoyu getırdık dıyemezlerdı bu yuzden kımı secıldı aracı gelıstırmıyomus falan bunlar bahane bızım bılmedımız seyler var bunların altında.

  45. ben ferrarinin massanın üzerine oynuyacağını düşünüyorum nedeni ise ferrarinin massaya karşı bir mahcupluğu var yoksa o kazada ferrari massayı çoktan şutlamıştı ama görecez ferrari kimin üzerine oynarsa oynasın geçtiğim senelerdeki gibi asla kolay şampiyonluk gelmeyecek hangi takım olursa olsun redbull mclaren ferrari mercedes renault bunlar 2010 da eseceklerdir

  46. 2000 li yıllarda ve daha öncesinde hakkinen ve schumacher pist üzerinde deli gibi birbirlerini ezerlerdi, ama yarıştan sonra aralarında su sızmazdı, birbiriyle çok seviyeli şakalaşırlar, birbirlerini kazandıkları için överlerdi. hatta birisi yarışdışı kaldığında aşırı sevinç göstermezdi.

    şimdilerde bu yakın sempatiyi arıyorum pilotlarda. f1 i güzel yapan ve çeken şeyler bunlar. maalsef şu anda bu yakınlıkları çoğu pilot gösteremiyor.
    bu sezon pilotlardan bu tür davranışlar bekliyorum. inşallah gösterirler ve yarışseverlerin daha fazla sevgisini kazanırlar.

    onlar bunu yaptıkları sürece taraftarlarda birbirlerine aynı şekilde yaklaşacaklar ve birbirlerini onore etme davranışını göstereceklerdir.
    şu anda insanlar için f1 çok farklı bir duyguya büründü.

  47. ulaş 3-5 yarıştan sonra belli olur

  48. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bu acıklamaya göre şunu anlıyorum ben lütfen massa fanları bana kızmasın FERRARİ 1. PİLOTUNU SECMİŞ 2010DA alonsonun üstüne oynıyacaklar . dominicali nin yaptığı acıklamadan bu belli oluyor

  49. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bence hiç bir alonso taraftarı kimiden nefret yada bi kin duymaz ama nedense kimi taraftarları duyuyor. bunun sebebi kimiyi alonsonun gönderdiğini sanıyolar öle deil. kac kez yazdım bilmiorm ama alonso bir acıklama yaptı. ferrari ile birleşmemiş 2011 yılındaydı onlar 1 yıl erkene aldılar nedenini onalra sorun acıklamsını yaptı. artık lütfen kimi alonso tartışması yapılmasın :((

  50. eyvallah yaşar kardeşim saol her insanın kalbinde bi aslan yatar biz 10 sene kadar önce seçtik istesekte atamıyorum.ama alonsoya başarılar dilerim

  51. sadece avatarına fer-alo yazmanız yeterli.

  52. wrc-rai dostum siz kimicilere yine alonsocular kucak açar.sinana teklif ettim zfr ye teklif ettim sana ve diğer kimicilerede ediyorum.kapımız size herzaman açık.

  53. üzülmediği kesin f1 için üzücü ama ne yapalım kendi tercihi inş.hatasını anlar da en kısa zamanda tekrar döner tabi dönene kadar pilot tutmayacağım olaylara daha objektif yaklaşacağım

  54. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ama biz fanları malesef burda birbirimizi yiyoruz 🙁 acaba kimi bu kadar kafaya takıyomu f1den ayrılmayı. ewt kiminin f1den ayrılması üzücü am bence buna kimi pek üzülmedi cünkü o wrcde mutlu gibigösterdiği tepkilerden bu belli.

  55. Ben pilotların karşılaştırılmasına karşı değilim. İstatistikler, başarılar, açıklamalar… Bunlar bize karşılaştırmada yardımcı olan kaynaklar.

  56. evet bende şimdiye kadar ne alonsonun ağzından nede kiminin ağzından birbirlerini eleştirdiğini duymadım görmedim aksine dediğin gibi gayet iyi anlaşıyorlar

  57. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    YANİ ALONSO HİÇ KONSUMUYOR ADAM SADECE İŞİNİ YAPIYOR.ALONSO ORTALIKTA YOK AMA İŞTE KİMİCİ arkdşlar hala alonsoya yükleniyo. :((( kimi ile alonso arasında hiç bir zaman arası kötü olmamıştır. padokta kimi encok alonsoyla sohbet edio hatta basın toplantısın dada genelde beraberler

  58. ulaş bende buna karşıyım doğru söyledin kardeşim ama hemen pilotu karıştırıyorlar bu hep böyle olmamışmıdır.

  59. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    KİMİci arkdaşlara cok kızıyorum yaw alons oni yorum yapıomu adam hiç konsumuo yaw konusanlar takım patronlarıyla alonso gidipte onalrı eleştirin nie alonsyu eleştiriyorsunuz haksız yere. alonso bi acıklama yaptımı ortalığı karıştıracak :@

  60. kobayashi konusunda çok haklısınız gerçekten yarışması gereken bir pilot.

  61. ya ulaş açıklamana gerek yok kardeşim herkesin tuttuğu pilot kendince zaten en iyisi değilmi boşver

  62. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    sayın site yöneticileri burdaki ortam cok farklı yerleri gidiyor tamamen haber dışı yorunlar var lütfen bu sayfayı yoruma kapatın :((

  63. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    kimi alonsodan daha ii deil bunu sadece kimi taraftarları düşünüyor. hızlı olmak en ii olmak deildir. iyi pilot her alanda iyi olandır.

  64. yaşar koçyiğit, bi düşünücem hele sezon başlasın ;)kim hızlı agresif olacaksa onu destekleyeceğim;)

    alonso ile kimi kapışmasını her zaman keyifle izledim. alonsoyu aşırı konuşmasından dolayı çok fazla sevmem, ama yarışcı olarak üst düzeyde bir pilottur,o yönden hep takdir etmisimdir.

    kobayashi çok güzel yarışıyor bu adama karşı gerçekten sempati duydum. her ne kadar şampiyonluk için savaşacak bir yere transfer olmasa da gelecek vaad ediyor.

  65. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fernando alonso şuanda 1 numara :))) bunu f1 dünyası biliyor 2010 senesi inş alonsonun senesi olacak.

  66. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    her zaman raikkonen alonsodan daha iyi kim ne derse desin !

  67. "Geri bildirim ve araç geliştirmeye karşı çıkan arkadaşlarım hala “Renault’un 2008 ve 2009” sezonunu koz olarak kullanmaktalar.

    Anlamayan arkadaşlarıma bir kez daha yazacağım.

    Renault bildiğiniz gibi (2009 Aralık F1 Racing’de okuyabilirsiniz) (F1 Aerodinami departmanından işçi çıkarımı yapmıştı. Bu da aerodinami’ye verilen önemin az olduğunu-olacağını bize gösteren bir hamleydi. Renault da BMW gibi KERS’e yatırım yaptı, aerodinami yerine ve bu taktiğin yanlış olduğu sezon başından beri ortaya çıktı Sonuç olarak 2009 aracının “temel”i bozuktu.

    Tanıdığım ve de “araç geliştirmede “ “uzman” pilot sıfatını koyduğum hiçbir pilot aracın temelini düzeltemez. Yani Renault’un 2009 aracının “uçmasını” sağlayamaz. Çünkü pilot bir mühendis değildir ki rüzgar tüneline girsin, verileri toplasın, ayar yapsın. Veya aracın şasisinde düzenlemeler yapsın, arka alt kanatları diğer güçlü takımlar gibi yapsın. Kaldı ki bunları sadece en iyi tasarımcı ve mühendisler yapabildi bu sene “Adrian Newey” gibi, pilotların yapması ve aracı böyle geliştirmesi hayal. Alonso ise mühendis değil de pilot olduğu için 2008’deki ve 2009’daki aracını tam performans kullanarak arayı kapatmaya çalıştı ne yazık ki. Alonso’nun araç geliştirmede başarısızlığından çok, “Renault” mühendislerinin yanlış karar vermesi ve Brawn’ın gördüğü şeyleri görememekteki hatası söz konusu.

    Daha önceki (ilk yorumumda) dediğim sürece pilotlar aracı geri bildirimlerle geliştirir. Böylece aracı güncel tutar. En iyi set-up ayarlarını bulmaya çalışır. Aracın yapısal farklılıklarını nötrlemeye çalışır (her araç yapısının her piste uygun olmadığını biliyorsunuz). Ama bunları pilotlar temeli iyi bir araçta yapınca gözle görülür bir gelişme fark ediliyor. Çünkü Formula 1 “dinamik” bir spor, siz gelişmeye çalıştığınız anda diğer takımlar da gelişiyor. Sizin öndeki takımları için, onların 10% geliştirme yaptığı zamanda sizin de %20 geliştirme yapmanız lazım. Yoksa ya yetişip ama geçememe durumu veya yine geride kalma durumu olacaktır.

    Madem Dominicali Kimi gidince konuşmuş o yüzden düşüncelerini saymamaktasınız, Ron Dennis de benzer şeylerden bahsetmişti.

    30 Aralık 2005 http://www.padokf1.com/haber/12455

    “Bizim pilotlarımız (Montoya-Kimi), sezon başındaki sorunlara psikolojik tepki göstediler ve baskılara karşı yeterince direnç göstermediler"

    “"Genel olarak baktığımızda tüm bunlar çok sinir bozucu olaylar. Geçmişte bir sezonda 10 GP kazanmak şampiyonluk için yeterli oluyordu. Ama bu kez bunun tam tersi oldu. Kimi ve Juan Pablo'nun erken gelen sorunlara karşı gereken gücü ortaya koyamamaları da sonucu etkileyen bir başka önemli faktördü”

    9 Şubat 2007 http://www.padokf1.com/haber/13433

    “Alonso'nun özellikle teknik yeteneklerine ve otomobilin geliştirilmesinde neleri istediğini bilme özelliğine değinen Dennis, kendisi ile çalışmaya başladıktan sonra İspanyol Pilotun, beklentilerinin çok üzerinde olduğunu kaydetti.”

    “"Fernando takımla mükemmel bir uyum sağladı ve herşey yerli yerine oturdu. Lewis ile birlikte son derece uyum içinde ve tecrübesinin avantajını yaşıyor. Formula 1'de yarışmaya hak kazanan pilotların becerikli ve yetenekli oldukları tartışılmaz, ancak bu pilotlarla birebir çalışmaya başlayınca bilmediğiniz başka özelliklerini görüyorsunuz. Fernando ile bir aylık beraberliğimiz bana eski şampiyonlarımı; Alain Prost, Niki Lauda ve Ayrton Senna'yı anımsattı. Özellikle de Ayrton'u, çünkü onun karizması Fernando'da da görülüyor”

    8 Aralık 2006 http://www.padokf1.com/haber/13287

    “Fernando ile görüşmemiz, Brezilya'daki yarış bittikten ve kariyerinin ilk Dünya Şampiyonluğunu resmen ilan ettikten hemen sonraydı. Hatırlarsınız, bizim iki pilotumuz, Juan Pablo Montoya ve Kimi Raikkonen birinci ve ikinci olarak olarak kendisiyle podyuma çıkmışlardı. Alonso ise yarışı üçüncü sırada bitirmişti. Padok'ta sevinç içinde yanımdan geçerken bir an göz göze geldik ve ben kendisini içtenlikle kutladım. O da bana; 'Senin farkın, otomobillerini sürekli geliştirmen' dedi. Ben de kendisine; 'İstersen sen de bunun bir parçası olabilirsin' dedim. Fernando aniden bana 'Neden olmasın ki, çok sevinirim' dedi ve ben resmen şaşkınlıktan dondum kaldım. Bu kısa görüşmeden tam bir hafta sonra Fernando ile bu kez Suzuka'da bir görüşme daha yaptık ve üç hafta sonra da kontratı imzaladık."

    Şimdi Ron Dennis’in de sözlerine güvenmeyeceksiniz değil mi? Çünkü bu sözler kaybedilen şampiyonluklar, Kimi’nin ayrılığı gibi haberlerden sonra sezon sonlarında geldi Dominicali’nin de sözlerinin doğru olduğuna bu yüzden inanmayan arkadaşlarım var da ondan söylemekteyim.

    Ne yazık ki Ferrari’nin görüşleri 2004 yılından beri benzer.

    04 Mart 2004 http://www.padokf1.com/haber/10614

    “Almanya'da yayınlanan Stern Dergisine verdiği demeçte Montezemolo, daha önce yaptığı açıklamalarda Kimi Raikkonen'i bir Ferrari'de görmek istediğini, ancak şimdi de ortaya koyduğu müthiş performans ve yetenekleri nedeniyle Alonso'yu takımına almak arzusunda olduğunu belirtti. Formula 1'deki daha ikinci sezonunda ilk GP zaferini kazanan Alonso'yu yakın takibe aldıklarını gizlemeyen Montezemolo, Ferrari'de yeteneksiz ve tecrübesiz pilotlara yer olmadığını söyledi. "Alonso'nun çok büyük bir potansiyeli var ve gelecekteki bir Ferrari koltuğu için en önemli aday" diyen Ferrari Başkanı, Alonso'yu bir zamanlar Benetton'da yarışan Michael Schumacher'e benzettiğini kaydetti.”

    Karşıt görüşteki arkadaşlarım konuyu değiştirip, “Alonso”nun sözde kötü yanları hakkında metinler yazacaklardır, biliyorum. Kendilerini yormasınlar. Çünkü cevaplarımı zaten vermiştim onlara.

    Fanatik olan arkadaşlara karşı “fanatik bir Alonso”cu olmak en doğru yöntem Minardi, ne yazık ki başka baş etme yöntemi yok.

  68. birde buradaki bazı arkadaşlara kızılay meyvalı soda tavsiye ediyorum hazımsızlığa birebir.domanicali kimiyi kötülememiş ki buradaki hiç bir yorumda kimiyi kötüleyen bir yoruma rastlamadım ama ne hikmettir alonso kelimesini duyan üç beş ne olduğu belirsiz kişiler hemen kusuveriyorlar.ondan sonra tarafsızlıktan bahsederler.kesinlikle şumiyi yermiyorum ama alonsonun baktıkı yarış gidiyor takım yönetimine baskı yapar takım arkadaşım çarpsın diye konuşan zihniyetlere 97 jerezi hatırlatması lazım birinin.liderlik vasfını kıyaslarken keşke başka isimler zikretseydide bu cevaba maruz kalmasaydı.

  69. sinan ergin kimi gittiğine göre dostum seni aramıza bekliyoruz.malum neresi olduğu.

  70. Bakıyorumda şimdiden başlamışsın konuşmaya Dominicali ufaktan ufaktan azda olsa dokundurmuşsun bize.

  71. Birde arkadaşlar şu katkı, geliştirme, pilot konusunu çok tartışıyoruz birde benim gördüğüm çok eğip bükülüyor. Tartışmak her zaman güzeldir ama sevdiklerimiz sebebiyle bazı bilgileri görmezden gelmememiz lazım diye düşünüyorum. Hadi bir çok gencimiz bilgi eksikliği yaşıyor olabilir ama bu konu o kadar muğlak değil. Bence lütfen biraz hazırlanmış belgeselleri izleyelim. F1 ve pilotları ile ilgili görsek ve metinsel çok bilgi var bazı şeyleri daha net görebiliriz bunlar ile.

    Bence ve benim gördüğüm üzere motorsporlarında 5 tip pilot vardır. Bunlar; Hazıra konanlar (Hiç bir şeye karışmaz sadece sürerler, lider ve büyük şampiyonlar bunlardan çıkmaz), Çabalayanlar (kapsamı çok geniştir), İyiler…(Tecrübeliler, doğru test, veri, öneri ve yaklaşım getirenler), Test, veri ve başarıya ciddi katkı yapanlar (büyük şampiyonlar ve en iyiler bunlardan olabiliyor), Geliştirme, dizayn, üretime yönelik katkı yapanlar (Marka ve yarış özel test pilotları, dünyada az kişi)…

    Alonso ve Kimi bunlarda hangisine giriyor bilmem ama Senna ve Prost'u biliyorum, Schumacher'i de bildiğimi düşünüyorum.

    HP, Aerodynamic, Driver, Tire… F1 ve motorsporlarında kanun gibi bu 4 temel öğe, esasın önemi biliniyor. Buradaki Driver'ın önemi iyi anlaşılmalı. Sürüşün ötesindeki herşey burada çok büyük artı oluşturuyor tüm dünyadaki kabul üzerine…

  72. Bu başlık altında Onur, Abdullah ve vega(ilk uzun yorum)'ya katılıyorum.
    Ben bu adamlar daha fazla konuşmamalı diye kendi çapımda düşündükçe çeşitli kişilerin konuştuklarını görüyorum. Doğru veya farklı birşey bile söyleseniz bu basının, yorumcuların bunu nasıl sunacağının düşünülmesi lazım bence. Galiba da konuşulmaya devam edilecek. Yine bence madem konuşulacak ilgili herkez çıksın açıklasın, konuşsun düşüncelerini, yaşadıklarını hatta yoğun eleştirsinler, Kimi'de susmasın çıksın başlasın konuşmaya bizde görelim neler oluyor. İnsanlar görsün neler olmuş. Bilinmeyenler anlaşılmaya çalışılsın.
    Ama bu şekilde yapmamak lazım şimdi bu işi, italyanların içi kıpır kıpır zati.
    Fakat görüyorum ki Ferrari'ye yakın insanlarda böyle düşünmüyor…

  73. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bazi Arkadaslar Hala Birbirlerini Yemeye Devam Ediyor…Komik

  74. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    😀 😀 😀 It's So Funny
    Ob-la-di, ob-la-da, life goes on, brah!…
    Lala how the life goes on.
    And if you want some fun…take Ob-la-di-bla-da (Thank you)

  75. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bır kac ata sozu nu kendımce yorumlamak ıstedım.ne de olsa son 15 20 gundur burada olmama ragmen yazmadım.ee kımı gıttıgıne gore artık gerı donebılırım dıye dusundum herkese saygılarımla:

    1“Dostlar alısverıste gorsun”kimi ve digerleri
    kimi dısındakı pılotların bır cogu.f1de olmak ıcın yapmadıkları kalmıyor.adam ben rekabet edemıyceksem yarımsam dedı ..gıtti

    2“konumsak gumus ise (alonso) sukut (kimi)altındır”.

    3“Besle kargayı oysun gozunu”. alonso
    Alonso nun ferrarıye uygun oldugu dusunulen ateslı konuksan ozelllıgı gun gelır ferrarının basına bela olur.mc larende gorduk cunkı. “Gun ola harman ola”(kehanet)

    4“Zengının parası zugurdun cenesını yorarmıs”kimi
    adamın kazandıgıda tazmınatı da wrc de alacagı parada herkesın cenesını yordu yaww.

    5“kelın ılacı olsa basına surerdi”alonso
    Alonso ıddıa edıldıgı gıbı aracı cok ıyı gelırtıren bır pılot olsaydı 2008 2009 da renoyu da gelıstırırdı.adamlar neredeyse f1 ı bırakacak.

    6 “Askınandan mecnuna dondum”Toyota
    Kımıye olan kara sevdaları kımı nın red etmesıyle resmen ıntıharla bıttı.

    7”kurt kocayınca kopegın maskarası olurmus.”schumi.
    Gaza gelıp f1 donerse en kucuk basarısızlıkta antı schumıcılere hedef olacak (kehanet)

    8”mangal gıbı yurek varmıs”buton.
    Parayı elının tersıyle ıtıp mc larende koklesmıs hamılton a meydan okurcasına gıtmesı

    9”buyuk lokma ye buyuk laf etme”….”bu ne tursu bu ne lahana.” montezemelo domınıcalı..
    Kımı takımdayken lahana gıttıkten sonra tursu.

    10” Yanlış hesap Bağdat'tan döner.”bundan sonra yanlısların nerden donecegını hepımız beraber gorecegız.

  76. "McKimi" yorum yazmama gerek kalmıyo sayenizde aklımdan geçenleri yazıyosunuz vallah tebrikler iyi anlatmışsın.

  77. kimi fanı dostlarım, hala bu cenesi dusuk ferrari yoneticilerinin agzından cıkanlara yorum yazmayın lutfen. adamlar ezik, vicdan azabı o bicim durmadan laf laf laf. yani simdi buadam benim takımımda bir birinci pilot vardır digerinin isi ona yardımdır diyen bir adam. bunlar yuzunden takım emirleri yasaklandı. tifosiler bunları avusturya da yuhaladı dayanamadı da. simdi siz munti nin " kimi aslında daha iyiydi ama bize santander fernandoyu alırsanız paraya bogacagız sizi hatta kiminin tazminatını da biz odeyecegiz dedi" demesini mi bekliyorsunuz anlamadım gitti. alonso cular parlamasın ben temsili cumle kurdum. size gore en iyisi tabi ki fernando dur, taraftarlık budur. ama lutfen bu adamların agzından cıkan her sey tanrı kelamı gibi muamele etmeyin.bi arastırın 3 sene once kimi yi aldıgında da alonso icin ne demis bir hatırlayın. bunların ipiyle kuyuya inmeyin sartlar olusmaz fernando nun istedigi gibi sizi de şapa oturtuverirler….

  78. Bu domenicalinin 2 senede yaptığı saçmalıklardan ferrari takım taraftarı arkadaşların sabrı taşmıştı zaten şimdide kimi ve mclarene hafiften leke sürmeye başlamış bu demeciyle.kimi geri bildirim vermemiş olması başarısızlığın nedenlerinden biri gibi gösteriliyor fakat massada bu takımda yarışıyordu dolayısıyla ondada bu özelik yokmuş denebilir.alonsonun ne derece arac gelişiminde etkili olduğunuda alonso ona söylemiş olabilir.2 sezondur sürünen renonun birinci pilotu için geri bildirim verme diye bir özellik varsa litratürde ben başarısız olarak görürüm.

  79. parca parca yazıyorum kusura bakmayın arkadaslar ama aklıma geldıkce yazasım gelıyo 🙂 zaten kimi f1 den gıtmıs pılot piyasası cok karısmıstı buttonun mclarene gecısı rosbergın mercedese gecısı kubıcanın renaulta gecısı toyotanın f1 den ayrılısı bmw nın ayrılısı bunlar bır araya getırdımızde gercekten herkes ıcındekı yorumları bu haber altında döküyo ve bole ufak tefek satasma cıkmıs demek dogru olmaz bunlar sadece kendı aramızda tartısmamızdır zaten bu yuzden yorum yapıyoruz.

  80. bir pilot gelıcıdır bir pilot gıdıcıdır bu ısler bole zaman ılerledıkce alonsonunda suyu cıkacak.benım uzuldum konu kimi f1 den gıtmıs ama arkasından yanlıs yorum yapan cok.kimi bunları haketmıyo kesınlıkle 2010 da gelırse ve rekabetcı bır aracı olursa burda kimiyi elestıren herkesı gormek ıstıyorum.

  81. bana gore domenıcalı strateji acısından cok gerı kalmıstır ve hatasıda coktur buna bır ornek verım 2009 sezonunda barcelona gp de massanın yakıtının bıtmesı orneğin.domenıcalının elestırılecek yanı saymakla bıtmez ozellıkle bu 2009 da.

  82. Gerçekten çok ilginç yorumlar yapılmış. Zaten haberin başlığı bu tür yorumları teşvik edici nitelikte ancak üzülerek söylüyorum bazı yorumlar cidden "komik" olmuş. Her iki pilotun fanatikleri birbirini sindirmeye çalışırken, meseleye biraz daha tarafsız bakanlar üsluptan hemen ayırt ediliyor, sanırım takım ya da pilot tutmayınca fanatizm kokan yorumları ayırt etmek çok daha kolay oluyor. Lütfen tartışma bitip haber unutulduktan sonra, takriben 1-2 haftalık bir süre, arşivden haberi bulup yorumlarınızı okuyun. O vakit ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınızı umuyorum .

  83. 2007 de hamılton alonsoyu gectı dıye bısey yoktur arkadaslar.kimiyle alonso kıyaslamalarını sevmem ama 2007 de hamılton alonsoyu gecmemıstır.son yarısa kadar cekısme harıkaydı hem kimi hem alonso hemde hamılton 1 puan farkla kazanan kımı olmustur ama ben hamıltonun alonsoya gecıldını dusunmuyorum zıra 2007 de hamılton cok sert yarıslar cıkartarak bır cok pılotun tepkısını almıstır.bn sahsen kımıcı olsamda 2007 de alonsonun daha ıyı oldunu dusunuyorum.domenıcalı kimi gittiken sonra bu acıklamaları yaptına kızıyorum sadece.

  84. emiko emiko avatarı

    bu bir döngü.Gün gelecek Alonso gözden çıkarılacak.Yerine başka pilot gelecek.Domenicalli gibi acemi bir adamda bu sene bir şey yapamazsa işi zor.

  85. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Ben de tarzını eleştirmiştim , tesadüf , denk geldi..
    Bi kendi yazdıklarını , insanları susturma çabanı ve Alonsoyu gözü kapalı savunduğun yazılarındaki tarzını oku bi de benim yazdıklarımı, senin gibiler diyerek ayrıştırdıklarının uslubu gibi ayzarsan , o dediğin mantık çerçevesine dahil olursun , yoksa yazdıklarının anlam eşiği dar…

  86. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    eğer burada konuşulup susulacağına ben karar verseydim emin ol sen ve senin gibiler olmazdı,sebebi taraftarı olduğunuz pilot değil,tarzınız,emin ol burada size karşı bişeyler yazan herkes kimiyi gerçekten seviyor,sevmedikleri veye sevmediklerimiz tarz! önce yazdıklarımı oku sonra benim hakkımda konuş,ben birinin savunuculuğu yapmıyorum,mantıklı olmayı savunuyorum!

  87. bakıyorum burdaki bazı antikimiciler raiye teşekkür etmeleri lazımken yaşattığı heyecanlı zevkli delikanlıca ve en önemlisi yalansız dolansız çirkefsiz yarışlar için adamı hala rahat bırakmıyorsunuz pes vallahi bu yüzden seviniyorum wrc ye gitmesine

  88. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Alonsonun basın sözcülüğü görevini ifşa eden espoir(Al10so arkadaşım, bu formda ne zaman susulup ne zaman konuşulacağına sen mi karar veriyorsun , yoksa site yöneticileri seni bu göreve mi getirdiler?
    BAĞIMSIZ bir forum sitesinde herkes kendi görüşünü dile getirir, beğenirsin bğenmezsin ver (-) yada yaz yorumunu (mantıklı ve makul sınırlarda) ifade et kendini ….Sonuçların getirdiği sinirsel bi durum var bu SUSUN ifadende..

  89. takım lastik takmayı geciktirdiği için ceza aldığında, yanlış lastiklerle piste gönderdiklerinde, benzin koymayı unutma olaylarında, saçma sapan taktikler hüsranla sonuçlandığında.. keşke o zamanlarda da Kimi bir iki kelime etseydi de şimdi arkasından yapılan (kimilerine göre haklı) bu laflar bu kadar iğrenç durmasaydı.. 🙂 Kimi cevap vermediği için arkasından konuşmak, binbir çeşit teoriler üretmek, olaylara kişisel kılıflar uydurmak her zaman çok kolay olmuştur. buyursun isteyen devam etsin. ne değişir ki? çamura düşmekle altının kıymeti düşmez.:) herkes neyse o. ve en önemlisi; o artık gitti! iyisiyle kötüsüyle bi renkti o ve gitti, arkasından konuşmaya ne lüzum var ki.. ben döneceğini de sanmıyorum.. Mutlu olduğun yerde ol Kimi, şansında yolunda açık olsun..

  90. Kimi'nin McLaren'da yarışma isteğinin özü "McLaren'in rekabetçi araç hazırlama olasılığının yüksek olması"dır. Rekabetçi olma olasılığı yüksek diğer bir takım varDI. O da şampiyon "Brawn". Ne yazık ki Kimi 2 koltuğu da alamadı. Toyota'nın rekabetçi bir araç hazırlayacağı söylentisi vardı ve Kimi "fazla para" istedi bu transfer de olmadı. Bu yüzden "çeşitli nedenlerden" ötürü "takımsız kaldı". Kendisinin isteği olsa da olmasa da.

    Sonuç olarak, Kimi Raikkonen adı artık Formula 1'de yoktur (en azından 1 sene).

  91. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    arkadaşlar Alonso-Mclaren-Hamilton olayında altta destan kadar uzun şey yazdım ama size cilt cilt ansiklopedi yazsam,sizin hazımsızlığınız geçmeyecek..hani biz Alonso taraftarıyız,Alonso çirkef bizde o yüzden çirkefiz ya,hani böyle diyerek hem Alonsoyu hemde bizleri karalıyorsunuz ya,birazcık kimi gibi olunda susun artık! tamam,heee,sizsiniz haklı,kimi mükemmel,Alonso köküne kadar ingiliz takımda çaylakla 109=109 puan alarak hamiltonun onca desteği almasına rağmen ayarı yedi,hatta takımla arası iyice açıldıktan sonra yarışların çoğunluğunda üstünlük kurdu ama bunlar hep şanstandı ya,hani son brezilyaya 20 beygir daha düşük bir araçla çıktı(1 motor 2 yarışta kullanılması kuralı) ona rağmen elinden gelen en iyisini yaptı ya, hani bu adam o sezon 2 kez massa sayesinde bir kaç kezde başka pilotlar tarafından pist dışına atıldı yaa,haketti bunların hepsini!! niye çünkü adam takımını gazlamak için yağ çekmedi,azarladı…her zaman daha iyisini istedi… ama biz çirkefiz,herşeyi siz biliyorsunuz..hem otoriteler,hem biz yalancıyız…hatta hepimiz Alonsoyuz,hepimiz ispanyoluz… hepimiz çirkefiz,ama bari sizde birazcık pilotunuz gibi olun SUSUN!!!

  92. Süpersin "can bundy (spa 2000)" hahahahahahahahaha!

  93. "vega_nitro" Kimi F1 değilse kendi istediği için dir takım bulamadığı için değil. Adam zatan yarışmasada Ferrari den 15 milyon civarı alacak. Kimi sadece McLaren da yarışırım demişti neden çünkü McLaren aracıyla Alonso yu ve Ferrariyi geçerek ağlamalarını izlemek istiyodu. Bunu da sağlıyacak tek takım McLaren

  94. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    aldatılmış, kırılmış, incinmiş.

    bir çaylağa yenilen her dünya şampiyonunun içine gireceği haleti ruhiye.

    Birde alonso ile konuştum, McLaren'de ne oldu anlat alonso dedim diyor.

    adam nedesin sana. abi bu çocuk deli gibi hızlıydı, sinirimden delirdim mi desin. takım onu tuttu diyecek tabi. ama buna sadece alonso taraftarları inanacak o kadar.

  95. Doğruları söyleyen bizler yorumlarımıza "-" verenlere aldırmayın beyler ve bayanlar.

  96. "Gürcan Hezer" sende iyi anlatmışsın. Kusura bakmayın çok yorum var hepsini okuyamadan yazıyorum.

  97. Katılıyorum sana "Mercedes Benz" iyi anlatmıisın beni onca şey yazmaktan kurtardın. Çoğunluğun aksine doğruları söyleyip yazıyorsun.

  98. bahsedilen pilotlar üstün nitelikli pilotlar. kimi veya alonso yada schumacher hepsini kendisi yapan bir özelliği var. bu niteliklerden biri diğerinde olmayabilir. ama bir ortak noktaları var ki bu 3 pilotun hepsi şampiyon pilotlar.
    birinin özelliğini diğerine göre karşılaştırmayı çok doğru bulmuyorum. takım patronları da bu konuda iki tarafı birbirine kırdıracak şekilde açıklamalardan kaçınmalılar. maalesef bu söylemler hep ayrılıklardan sonra oluyor.

    olan olmuş artık bende kimi taraftarıydım. ama önümüze bakmak lazım, dünya dönüyor, zaman ilerliyor.

    değişim kaçınılmazdır.
    ve her zaman düşündüğüm bir felsefe vardır: "başarı, tesadüf değildir.".

    hiçbir pilot tesadüfen bir yerlere
    gelmemiştir.

  99. "Evet kabul etmek gerek Alonso ile Kimi arasında epey fark var.Bunlardan sadece bir tanesi şu ; Kimi yarışı kaybedene kadar yarışır, sonuna kadar zorlar..Alonso baktı ki yarış gidiyor takım arkaşının kaza yapması için takım liderine baskı yapar, baktı ki geçemiyor hemen pite girip işin kolayına kaçar vs"

    Ah Mercedes Benz arkadaşım ah, olaylar bu kadar çarpıtılmaz ve insan bu kadar "komik hale" düşmez.

    Kimi ile Alonso arasındaki "fark" şudur: Alonso Formula 1'de son 10 senede üstün olan 3 takımda yarışmış bir Ferrari pilotudur, Kimi Raikkonen ise artık bir Formula 1 pilotu değildir. Çeşitli nedenlerden ötürü "takımsız kalmış", "eski" bir şampiyondur.

    Gerçekler acıdır ne yazık ki kabul etmek size kalmış.

  100. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Evet kabul etmek gerek Alonso ile Kimi arasında epey fark var.Bunlardan sadece bir tanesi şu ; Kimi yarışı kaybedene kadar yarışır, sonuna kadar zorlar..Alonso baktı ki yarış gidiyor takım arkaşının kaza yapması için takım liderine baskı yapar, baktı ki geçemiyor hemen pite girip işin kolayına kaçar vs..Bu gibi farklardan da bahsetsenize..Bu kadar şey ayyuka çıkmışken hala Alonso fanı olmak nasıl birşeydir çok merak ediyorum.Ben şahsen biraz sıkılırdım tahmin ediyorum..Göreceksiniz o beğenmediğiniz Hamilton bu sene Alonso' ya neler yapacak.Ondan önce en büyük iş Massa' da..Onu canı gönülden destekliyorum.Ferrari Alonso' yu alarak yaptığı hatanın farkında bile değil..Kimi gelmeden önce tef çalıp oynayanlar şimdi arkasından konuşmaya başlamışlar bile..Yazık..çok yazık..

  101. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Ferrari çaalışamlarından inciler dökülmeye başlamış , en altından en üst kademeye Alonso, koro halinde söyledikleri şarkıların nakaratı oluvermiş , şimdi de kaybettikleri Micheal efsanesinin , Alonso da canlanacağı hayallerindeler, sadece onlar değil yorumlayanlar da iştirak etmişler…
    Yani nasıl bi mantıktır anlamam mümkün değil , Micheal KAZANMAYA odaklı , 2. liği kati suretle kabullenemeyen adam , tıpki Raikkonen gibi , diğeri tarihin savunma yapılarak da şampiyon olunabileceğini kanıtlayan adamı , kaldı ki liderlik vasfi , işler kötüye gittiğinde takımı suçlamak değildir, 2006 yılında takımı yeteri kadar destek olmuyor diye , suçşalamarda bulunan , takım arkadaşına bile bunu açıkça ifade eden Alonso değil miydi , aynı yıl ironik bi şekilde patlayan motoruyla şampiyonluğu kaybeden Micheal'in , takımı verdiği destekten ötürü tebrik etmesini hatırlayın , liderdik vasfı yada karekteri görmek isterseniz.
    Raikkondeki samimiyetin ve dürüstlüğün onda biri yok Alonso da , hız olarak kıyaslamam bile…
    Son oalrak , tarihin EN ÇİRKİN YARIŞINI kazanarak (bile bile , kimseye anlatmasın biliyordu) Rosbergin ilk galibiyetini engelleyen vasıflı lider Alonsodan bir ÖZÜR geldi mi , Rosberge , Williamsa , duyan okuyan var mı , bundan hicap duymatan bir adam lider olabilir mi , o ne yaptı, Flavia gitti diye üzüntülerini ifade etti, buyrun yeni lideriniz Ferraride , ama bi Micheal değil bu , yanına bile yaklaşamaz.

  102. inci incili avatarı

    luca, kimi gelirkende az övmedin onu. hatta şampiyon olduktan sonra pırlantaymış gibi falan bakıyordun, hatta bikaç ay öncesine kadarda öyleydin ama birden değiştin. fernando şüphesiz çok kaliteli bir pilot. hatta schumi'den bile daha iyi ama araç pilot bütünlüğü olmalı. araç iyi olmazsa onunda yapacakları sınırlı.

  103. elif çivici avatarı

    O kadar komik bir durum ki,haberde Kimi’nin liderlik ruhu ve takıma rehber oluşu konusu var.Ama siz Kimi’nin ‘fastest lap’lerinden konuşuyorsunuz.Kimse size bir şey diyemez,objektif olmayabilirsiniz,(artık ondan geçtik zaten)sonuna kadar hayran da olabilirsiniz.Ama bazı şeyleri her haberinde altına iliştirmek de pek hoş olmuyor.Kimi F1 in çok önemli bir parçasıydı,ve şu an başka bir olayda boy gösterecek.Yani artık siz taraftarların da yenilenmesi gerekiyor sanıyorum bir nebze.

  104. Alonso'nun kalitesini tartışacak olan var mı? Sanmıyorum. Peki ya Kimi'nin? Onu da sanmıyorum. Alonso'nun liderlik vasfını tartışacak? O da yok. Peki ya Kimi'nin?… İşte sorun burada.

    Ferrari'nin Kimi'yi -bu tabirimden dolayı Kimi'ye gönül verenler kızabilir ama durum budur- kapının önüne koymasındaki amaç, takım için KERS istemesidir. Evet, Alonso takıma KERS etkisi yapacaktır. Mühendislerini sürekli sıkıştıracak, aracı çok iyi de olsa "Eksiklerimiz var" diyecektir. Nereden biliyorum? Bu yapı var çocukta. Kimi bunları yapıyor muydu? Hiç sanmıyorum. Alonso bunları yapmasa dahi takım "Alonso'ya iyi araç verelim" diye uğraşacak, didinecek. Hatta Macaristandan itibaren bu yolda ilerliyorlar.

    Kısacası, Kimi'yle Alonso'yu karşılaştırmak zorunda kalırsak (zorunda kalırsak diyorum, çünkü en sevmediğim şeydir iki insanı karşılaştırmak) aradaki tek farkın liderlik vasfı olduğunu düşünüyorum.

    Kimi kötü bir pilot mu? Başta da söylediğim gibi, kesinlikle değil. Gitmesine sevindim mi? Hayır, Üzüldüm. Ne Kimi için, ne taraftarları için üzüldüm. Kendim için üzüldüm. Çünkü bana keyif veren bir pilot. Tıpkı Alonso gibi…

    Alonso Ferrari'de sorun yaşar mı? Hiç sanmam. Artık daha olgunlaştı, bu bir. İkincisi, ders çıkarmıştır kesinlikle. Ayrıca, sorun yaşasa dahi "Bak bu McLaren'de de böyleydi" demesinler diye bazı durumlarda susacaktır. En azından medyanın önünde -kızmayın- ağlamayacaktır.

    Kimi taraftarlarını anlıyorum; küskünler, kızgınlar, kırgınlar. Keşke McLaren veya Mercedes'le anlaşabilseydi. Ama tam olarak bilmediğimiz nedenlerden dolayı olmadı. Yalnız kızgınlığınızı bu sitede atmaya çalışanlar oluyor ve inanın hiç hoş olmuyor. Bir iki sezon önce Alonso taraftarları insanı canından bezdirirdi, ancak Alonso'nun Kimi'nin yerini alacağı haberlerinden itibaren Kimi taraftarları Alonso taraftarlarını arattı. Dualar, şiirler, resim linkleri, video linkleri… Neyse, Kimi'nin yolu açık olsun. İnşallah gittiği yerde mutlu olur.

    Alonso, hayatının hamlesini yaptı Ferrari'ye geçerek. FIA ile Ferrari arasındaki anlaşma devam eder veya yenilenirse en az üç şampiyonluk görür Ferrari'de. Anlaşma olmasa dahi Ferrari'ye geçerek bir şampiyonluğu cebine koydu bile, bu dakikadan itibaren ikincisi için uğraşır.

    Araç geliştirmeye gelirsek; üçüncü kez bu konuya karşı çıkıyorum. Tekrar yazmaktansa link vereyim 🙂

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/10074-singapur-gp-olayi-nelson-piquet-junior-ve-takim-ruhu-haberi.html

  105. yazdıklarımda kötü birşey varsa herkesten özür dilerim.

  106. Hakan Köş, veya R30 arkadaşım. Tuttuğun takım Renault bu sezon başında aerodinami ekibinin bazılarını işten çıkarmasa, aerodinami’de önemli noktaları kaçırmasa o araç da düzelecekti ve gelişecekti. Aracın temeli kötü ise bir pilotun ona yapacağı tek bir iş vardır, o da aracı limitinin üzerinde kullanmaktır. Çünkü ne kadar yeni parça takılırsa takılsın o arabanın gelişimi sınırlı kalır, eksikler de limitte kullanmakla kapatılmaya çalışılır.

    Aracın temelini değiştirecek büyüklükte değildir pilotun yeteneği çünkü pilot bir mühendis değildir. Pilotun aracı gelişiminde görevi basit bir şekilde anlatacak olursak geri bildirimlerle mühendislere yol göstermektir.

    Alonso’nun araç geliştirme yeteneği konusuna Ron Dennis katılmıştı, şimdi Dominicalli. Acaba hala inanmamakta veya karşı çıkmakta neden ısrar ediyorsunuz? Onlardan iyi mi bileceksiniz?

    Ahmet Kara’nın “Raikkonen`de Ferrari`nin istedigi atesli hareketler, spekulasyonlar, bol bol aciklamalar yoktu, adam sakin ve kapali biri, isini en iyi sekilde yapar gider. Alonso bu konuda Ferrari`nin isteklerini karsilayacaktir bence” yorumuna katılıyorum. Alonso 2007 yılında “Ferrari McLaren’dan hızlı, çalışmak lazım” gibi laflar etmekteydi.

    burak böcek, Oversteer’in yorumlarına katılmaktayım. Ahmet Kara’nın yorumlarına da ve bu konuda benzer şeyleri düşünen diğer arkadaşlarıma da.

    vera adlı “musab bera” çakması arkadaşıma da güzel cevaplarım olacak ne yazık ki.

    1-Kimi’nin “35 fastest lap”ı varmış. Alonso’nun azmış. Varsın olsun ama GP2’deki gibi “fastest lap”lara puan vermiyorlar F1’de. Ayrıca “fastest lap” yaptıktan sonra sizi şampiyon da yapmıyorlar. Alonso’nun 2, Kimi’nin 1 şampiyonluğu var.

    Profesör Alain Prost ne demiş “yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla”

    2-Pilotun ailesi, fiziksel özellikleri, kişiliği memleketi taraftarları ilgilendirmiyor. Taraftarlar pilotun başarısına bakıyorlar. Gelecek vaat edişine ve pistteki zevk verişine bakıyorlar. Sevdiğim ve eğer o zamanlara denk gelseydim favori pilotum olacak Prost da “Ermeni asıllı Fransız”, bu o pilotu diğer pilotlardan alt seviye yapmaz ve benim onu tutmamı engellemez. Aynen Alonso’yu tutmam gibi.

  107. umit isbilen avatarı

    "drawbackmc" sen yazmasan ben yazacaktım, gerçekten futbol mantığı taraftar saçmalığı…

  108. el fano
    ne eziyor kardeş alonso. ezse ezse anca havanda sarımsak ezer.
    hamiltonu 2007 de 2.yarıda geçmiş diyorsun
    iyi ya bu açıkça mclarenin taraf tutmadığının delilidir. alonso bir kere eşit statüde yarıştı. ondada bir çaylak kendisini perişan etti. eziyordu ya kızınca…

  109. bu kadar profesyonel bi sporlada sokak ağzı münakaşalarına giriyosunuz ya şaşıyorum burada kimin fanı olduğu çok bariz olan bir çok üyede var ama gayet seviyeli tartışıolar böyle üyeler örnek alınsa iyi olur iyi bi fan olmaktan önce olunması gereken şeyler var çünkü

  110. el fano helalin var kardeşim çok iyi konuşmuşsun.

  111. hakan çolak avatarı

    kısacası alonsoya geçen seneye kimiye yaptıklarınzı yapında yaygarayı görün..bid arabada mazallah başarısız olursa ilk kapının önüne domenecali konacaktır

  112. hakan çolak avatarı

    bu domenacali mi domenech mi bi kere adında hayır yok..saçma sapan konuşmakta üstüne yok..siz yine massayı birinci pilotmuş gibi yapında mclareni geçin ben başka bişey demiyorum. bu domencali varken herşey olur..bence raide sizi sevmedi..

  113. el fano
    2008 de 10 tane fastest lap aldı kimi.

  114. kiminin onun doğruluğunu kimseye kötü konuşamasını sadece işini sevmesini seven bir dünya taraftarı var. alonsonun ferrariye bile tükürdüğünü yalattıracak mafya kökenli bankası var. kiminin halı tüccarı kılıklı kendisini yanlış yönlendiren bir meneceri var. alonsonun adam öldürmekten 5 sene hapis cezası almış başarı için her türlü yanlışlığı göze almış yaptığı yanlışlardan dolayı f1 den kovulmuş meneceri var. kiminin eşit şartlarda yarıştığı takım arkadaşları var. alonsonun 2.pilot statüsünde yarışmış o galip gelsin diye aracı kaza yaptıran takım arkadaşları var. kiminin iskandinav güzeli eşi var. alonsonun sıradan bir sevgilisi var. kiminin inanılmaz yakışıklı bir tipi var. alonsonun orta karar bir tipi var. kiminin en kötü zamanda yanında olmuş iyi zamanda geride duran bir ailesi var. alonsonun madende dinamit patlatırken adam öldürmüş bir babası tezgahtarlık yapan bir annesi zor anlarında yanında olmayan bir ailesi var. kiminin takımı hakkında kötü konuşmayan kan kusunca kızılcık şerbeti içtim diyen bir yapısı var. alonsonun takımı ihbar edip aradan sıyrılan yapısı var.

  115. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    vera sen bu otuz beş fastest lap ın tarihlerine bi bak. 2004 yılındadır onlar. 2004 yılında ortada fastest yapacak Reno neredeydi. bir de 2005 te birazı olabilir. Hani şu Mclarenin reno dan 1 saniye hızlı olupta yarış sonunu göremediği yarışlarda. Tabii dayanıksız araçla yarış kazanılamaz, ama fastest lap kolaydır iyi pilotlar için.

  116. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Hala Alonso 2007 de Hamiltona geçildi sakızını çiğneyenlere de diyorum ki Alonso yu eleştirecek başka bir şeyler bulun artık. Bu çok sıktı. sürekli diyorum ki Alonso lastik değişikliğinden dolayı o sene SADECE SEZONUN İLK YARISINDA GEÇİLDİ,
    SEZONUN İKİNCİ YARISINDA HAMİLTONUN, SON DOKUZ YARIŞINDAN YEDİSİNDE ALONSONUN GERİSİNDE KALMASININ MAZERETİ NEYMİŞ? BU NASIL HAMİLTONA GEÇİLMEKMİŞ.
    Alonso bu, kızdı mı herkesi çiğner geçer. Kimiyi göndermekle takım aslında, kimiye büyük iyilik yapmış. Alonso onu da ezer, perperişan ederdi. Sonra ömrünüz bahane aramakla geçerdi.

  117. bir de söylemeden edemeyeceğim, Kimi taraftarlarının tepkisini anlarım, sonuçta bir karşılaştırma söz konusu kabul etmeyebilirler bunu, fakat renault taraftarı bazı kesime ne oluyor? Alonso olmasa 2 senedir son sıralarda dolaşacak olan, belki de çoktan F1'den çekilmiş bir markaydınız, şimdi rekabetçi bir araç veremediniz diye ayrılan pilota uzaktan laf etmeniz ayıp olmuyor mu? Alonso olmasa sizin hakkınız da çıkacak haber başlıklarını derleyeyim istiyorsanız; "Renault bu hafta sonunu Toro Rosso'nun önünde tamamlamayı planlıyor" "Grosjean q2'yi hedefliyor" ya da " Renault yine puanla tanışamadı"… ayıp yahu, adam resmen iki senedir sırtında taşıyo renault'u daha ne yapsın? azcık mühendislik bilgisi olsa eline kağıt kalem alıp araç tasarlayacak nerdeyse, 2 senedir 1 puan için bazen sadece 10. luk için sonuna kadar zorladı, ve bu adam kendini ispatlaması gereken bir gp2 pilotu değildi yani… harika arabalarla her pilot kazanır demişsiniz ya, eğer 2005 ve 2006'da Alonso yerine 2 tane fisichella olsaydı o muhteşem aracınızla muhteşem bir şekilde pilotlarda 3. takımlarda da 2. 3. falan olurdunuz heralde… belki de 2007 de bmw sauber kadar iyi bir aracınız vardı, fakat pilotlarınız kovalainen ve fisichella iken aracınızın limitlerinden emin olabiliyor musunuz? kısacası boş konuşuyorsunuz R30…

  118. alonso bana göre şanslı bir pilot. arkasındada çok iyi bir sponsor desteği var. ortada bir söylenti var araç geliştirme ile alakalı. mclarenden sanırım haug un bir açıklamasını okumuştum. kiminin ayarlar konusunda ilginç istekleri olurdu fakat alonso yegane bir pilottu. kiminin 35 fastest lap i var. alonsonun 10 tane. kiminin spa sı var. alonsonun singapuru var.

  119. Uzun lafın kısası,burda yorum yazan arkadaşların hepsi araba kulanıyordur,
    1 siz kendi aracınız dışında başka bir araç kulanırken koltuğunu kendinize göre ayarlamıyormusunuz

    2 debriyaj yüksekliği veya aşağda olması sizi rahatsız etmiyormu

    3 frenleri sert veya yumuşak olmuyormu?

    Dominicali nin söylemek istediği bu yoksa kimse raikonen nin kötü pilot olduğunu söylemiyor

  120. domenıcalı bırazda disiplin sorununu dıle getırmıs.kimi aracı gelıstırmıyo demıs haklı olabılır ama bunu yapmayan cok pılot var burda ıllahı kimiyi elestırmek yanlıs olur.sonucta saf hız konusunda raikkonen bır cok pılot cok cok daha ıyı.

  121. ahmet kara her iki yorumunada katılıyorum ama pilotun aracın neresinin eksik olduğu hakkında mekanikerlerede yol göstermeli çünkü sonuçta arabayı kullanan pilot dilindende anlaması lazım:)

  122. genel olarak otoritelerin hemfikir olduğu şeyi işaret etmiş

  123. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Yine Kimi fanlarının komik tayfası çoğunlukla sataşma, çekememe niyetiyle yazmış. Kimi en iyilerden ama en iyi değil. Varsa en iyi, bu Alonsodan başkası olamaz. Bunu sene başında dünyanın önde giden otoriteleri de söylüyordu. Kimi nin takımla sorununun, takımdan gönderilebilecek kadar büyük olduğunu kimse tahmin etmiyordu.
    Kimi nin yaptığı süper atakları, mucize galibiyetleri Alonso da çok yaptı. Şunu kabul etmek gerekir ki Kimi gibi en iyilerden bir pilotu sözleşmesine rağmen , hemde büyük bir tazminatla yollama işini ALONSO için yapmışlarsa, ALONSO kalitesini tartışmak komiklikten başka bir şey olamaz.
    ALONSO belki Kimi kadar çok yarışta gerilerden gelip yarış kazanmadı, ama bunu yapabilecek araçta da yalnızca 2007 de yarıştı. Reno her zaman motor gücü zayıf bir takımdı, 2005 2006 da bile. O zaman ki hızı virajlardaydı. Gücü az bir araçla kimse önündeki güçlü aracı yakalayıp geçemez. Kiminin geriden gelip kazandığı yarışlarda, aracı diğerlerinden en az 1,5 sn iyiydi. Bunu göz önünde bulunduramayan hiç tartışmalara katılmasın.

    KİMİ maalesef geldi, yarıştı, şampiyon oldu, usandı, 1,5 sezon yalpaladı, Montoya, Villeneuve, Hakkinen gibi geçti gitti. Çünkü F1 de sürüş yapmaktan başka hiçbir amacı yoktu.
    F 1 sürüşten çok daha komplike birşey, tıpkı ALONSO gibi.

  124. ne bu kimicilik anlamadım ççoookk ççookk iyi bir pilot ama içine kapanık ve mekanikerlerle tartışan biri ayarlar konusunda ayrıca o kadar para almış o parayla neler yapması lazımdı 2008 i çabuk unuttunuz kimi böyle şöyle çok objektif yorumlar geliyor…..

  125. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ayrıca kimsenin savunuculuğunu yapmak değil amacım ancak unuttuğunuz birşey var,abdullah çelik burada admin sıfatıyla değil üye sıfatıyla yazıyor..o da insanları kırmadan istediği yorumu yapabilir..hemen tarafsızlığa çekmeyin olayı..

  126. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    en basit simülasyon oyunlarında bile uygun ayarı bulunca ne kadar farklı oluyor herşey..muhabbet bbu zaten.. geri bildidrimle,aracın neyinin eksik olduğundan bahsediyorlar.. kaymalar,ivmeler,performanslar… bu sayede takım elemanları buna çözüm üretmeye çalışıyorlar..adam çıkıpta bu nasıl kanat şuraya bi köprücük atıverin bakiyim demiyor… birazcık düşünün adamların ne dediklerini sonra yorum yapın..kelimeleride resim gibi algılayın,basitine kaçmayın hemen düşünmenin… bu sırada ahmet kara,kırmızı ve ferrari yorumu 10 numara:D

  127. güzel bi acıklama vera 🙂 ne yazsam arkasından sureklı elestırı alıyorum ben kendı dusuncemı soluyorum sadece

  128. Abdullah bey sizde kimici arkadaşlar ne yazsa eleştriyorsunuz. kimi yi ve sevenlerini sevmediğinizi düşünüyorum. ne diyelim yani vaay çok iyi söylemiş. kimi beş para etmez en büyük alonsomu diyelim. ne yazacağımızla alakalı kuralları belirleyin bizde ona göre yazalım.
    kural 1. kimiciler kimseyi eleştiremez
    kural 2. kimiciler hiçbir habere negatif yorum yapamaz.
    kural 3. kimiciler kimi ile alakalı aşırı sevgi ifade eden yorumlar yapamaz.
    kural 4. kimiciler kimiyle alakalı şiir yazamaz.
    kural 5. kimicilere yapılan kötü söz ve hakaretlere cevap yazamaz.
    kural 6. Abdullah çelik ve kimisever harici kimselerin yorumlarına eksi basamaz.
    kural 7. aslında kimiciler hiç yazmazsa çok iyi olur.

    emredersiniz komutanım…

  129. Adam raikonen kötü pilot demiyor ki,
    bize alonso gibi pilot lazım her şeyi söyleyen takımla konuşan kendi düşüncelerini söyleyen akdeniz insanı lazım tam alonso işte.

  130. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    öncelikle hamiltonu destekleyen arkadaşlardan özür dileyerek ve amacımın taşlamak olmadığını söyleyerek girmek istiyorum lafa; yıllarca beklenen bir ingilizi şampiyon hasreti,ingiliz medyası ve sponsorlarının desteği ve baskısı(herhalde herkes mclarenin dev sponsorlarını biliyordur), 10 yıldır ron denis ve takım tarafından büyük ümitlerle desteklenmiş ve sevilmiş olan çok yetenekli bir çaylak,dünyada bir ilk olarak siyahi ilk f1 pilotu, rakibi 2 dünya şampiyonluğna sahip… şimdi siz de ingiliz bir takımsınız,kimi desteklersiniz?? kimse cık
    mık demesin herkes kendi vatandaşını ingilizi destekler..bence doğaldır..türkiye için aynı senaryo olsa daha yeteneksiz olsa bile türkü desteklemez miydik? desteklerdik.. o yüzden kimse bana demesin Mc-Merc de ikiside aynı koşulda yarışıyordu diye..takım desteği olmamasına rağmen şampiyonayı AYNI puanla bitirebildi, takım içi çekişme ve massanın son dakika golü olmasa(ki bu bir takım oyunu sonuçta) durum çok daha farklı olacaktı.. ingiliz medyasının 2007 senesinde kopardığı fırtınaları ve kurduğu baskıyı, takımın Alonsoya kurduğu baskıyı futbol mantığıyla değilde f1 mantığıyla izleyen ve tarafsız olan her izleyici anlayabilir diye düşünüyorum.. buna rağmen bence bir çaylağın bu kadar iyi sürmesi takdire değer ki zaten ne kadar iyi olduğunu tartışmaya gerek yok…
    bu sözler lewis-Alonso muhabbetini 131231241341. kez tekrarlanmasına rağmen sıkılmadan ve gereksiz şekilde tekrarlayan arkadaş için veriyorum..Haberleri iyi takip edersiniz bir çok otoritenin Alonsonun geri bildirimde şu anda pistte en iyisi olduğunu söyledeğini göreceksiniz..bu sene Alonsoda benzer bi açıklama yapmıştı.bu sitede de yer aldı haber.. Alonso bir mühendis değil,ama doktora neresinin ağrıdığını çok iyi söylüyor doktorda ona göre ilaç yazıyor.. ha diyeceksiniz ki neden son iki senedir çok iyi yapamıyor.. geçen senelerde ne yapıyorsa her zaman aynısını yapmaya devam ediyor,ama bunu değerlendirebilmek için,maddiyat,teknik imkanlar,teknik imkanları kurgulayabilecek beyinler lazım..açık konuşalım renault bu konuların hiç birinde malesef başı çekemiyor eskisi gibi.. Alonsonun farkını anlamak için çabasına,takımın diğer sürücüleri ile arasındaki farka,otoritelerin yaptığı yorumlara bakmanız yeterli… piquet konusunu hiç açmayın.o adamın Allah var sözü dışında ağzından çıkan her sözden şüphe ederim…
    kimi konusuna gelince sporun içinde olan herkesin yaptığı ortak eleştri tekrarlanmış bu demeçtede,malesef kendi etti kendi buldu..keşke birazcık daha istekli,tekniğe birazcık daha hevesli olsaydı..2011 de döner umarım ama dönsede eski formuna kavuşacağını sanmıyorum… benim için pistteki en iyi pilotlardan biridir kimi…ama siz bir ayağa illede küçük ayakkabıyı oturtucam derseniz oturmaz,oturur… o yüzden Alonso daha uygun görüldü takıma,hayırlı olmasını diliyorum… renault olan muhabbete gelince yorum yapmak istemiyorum, çünkü Alonsoya bir renault taraftarının sadece bu haberde değil birçok haberde saldırması bence ayıptır..bu ayıba ortak olmak istemiyorum.ha ille tartışmak isteyen varsada tartışırım.ama lütfen düşüncelerimizi birbirimizi kırmak için değil biribirimizle fikirlerimizi paylaşmak için sunalım…

  131. adam kötü konuşmamış kiminin pilotluğuna da laf atmamış hatta mükemmel demiş sadece ateşli değil demiş burda alonso raikkonenden üstün pilot dememiş alonsonun yapısı gereği konuşmuş ferrari için daha iyisi olacağını

  132. Ama apocanim sende su basligi biraz yumusat, bak kiliclar cekilcek kan govdeyi goturecek, site kip kirmizi olacak, sonra da size Ferrari`ci bunlar dicekler 🙂

  133. burak bocek avatarı

    Peki o zaman pilotun söylemesi ile olucak iş değil ise bu adamlar yalan mı söylüyor?

  134. yahu herkes haberi kendi istediği gibi anlamak istiyor. haberde gayet doğru dürüst bir şey söylemiş. domenicali zamanında da kimiyi övdü, burada da kimiyi övmüş. ve alonsonun kendisine göre daha iyi olduğu bir özelliğini söylemiş. size göre bunu söylemesi de yasak tabi.

    her zaman övecekler, harika bir şeyler mi söyleyecek sanıyorsunuz. birliktelik bitti ve yeni pilotunu övmesi gayet normal, karşılaştırma da yapabilir ayrıldıktan sonra. bunu kimi de yaptı ferrari'ye geçtiğinde.

    yıllarca çalıştığı ve şampiyonluğu kovaladığı mclaren'den ayrılıp Ferrari'ye geçtiğinde yanlış hatırlamıyorsam her zaman Ferrari'de daha mutlu olduğunu dile getirmiş ve bir nevi mclaren'e gönderme yapmıştı.

    sırf eleştirmek ve karşıt olmak için yazmayın lütfen. ne söylenmek istediğini iyi düşünmeliyiz.

  135. Burak kardesim sana katiliyorum, daha rahat daha guzel ayar bulabilirler, teknik olarak da bilgi sahibi olabilirler, hatta dedigin gibi geri beslemeler le mevcut araca katkida bulunabilirler, ama bak mevcut diyorum, bunlar araci ayarlamaktir, mevcut araci ayarlamak.. Arac gelisimine cok farkli bir noktadan bakmak lazim, muhendisler 24 saat ruzgar tunelinde aero calisiyor ve mekanik muhendisler de aracin mekanik parcalari uzerinde calisiyor, ve bu muhendisler surekli yeni parcalar bulup kesfedip araca koyuyorlar ve arac boyle gelismis oluyor. Sen hic bir pilotun hey bakin bir sey buldum bunu araca takin gelisicez dedigini duydun mu? Ters taraftan bak, en iyi arac gelistiren adamlar Adrian Newey, Rory Byrne, E bunlara biraz spor yaptirip araca oturtalim bol bol sampiyon olsunlar 🙂 Saka bi tarafa anlatmak istedigimi anlatabilmisimdir umarim.

  136. Remzi Ersoy avatarı

    hep ferrarinin alonsoyu almasının bir nedeninin aracı sezon içerisinde aracı daha çok geliştrmek için de aldığını söylemiştim ve bu düşüncem doğru çıktı.
    umarım ferrari 2010da çok rekabetçi bir araç ortaya koyar

  137. bu is sadece pılotta bıtmıyo gelısım ıslerı.bu gelısım telemetre ve mühendislerinde cok calısması gereken konu.pilot aracta nerede gelısım yapılacagını solese burda muhendıs ve telemetre verılerıne bakılarak hareket edılmelı gelısım kolay ıs deyıl pılotun solemesıyle olacak sey deyil.

  138. burak bocek avatarı

    İyide kimicieman aracı sadece Maceristan'dan itibaren gelişimini durdurdular.O zamana kadar 2.5sene yarışmıştı bile Kimi zaten Ferrari için.

  139. Arac gelısımı nedır ya allah askına ferrari 2009 sezonunda aracın gelısımını durdurdu ama adam arac gelıstırmıyo dıyo.

  140. italyanlar bole ıste adam sıze o kadar emek verdı 2007 de ferrarinin takımlar sapmıyonu olmasına raikkonen sampıyonluğuyla yardım etti ama su olana bak adamlar baska pılotlarla kıyalıyolar raikkonenı buna saygısızlık denır.

  141. burak bocek avatarı

    Araş gelişimi konusunda bence tam olarak bilgi sahibi olmadğımız için kesinlikle geliştiremiyor böyle şey olmaz tarzı konuşamayız.Bazı pilotların Vettel ve Alonso özellikle takım arkadaşlarıan göre daha rahat ayar bulduklarını okumuştum.Epeyce pilot ve takım patronundan Alonso hakkında benzer açıklamlar geliyorsa bence 2 kez düşünmeliyiz.Pilot belki basit bir faktör gibi görülebilir ancak pilot sonuca bizi götürecek kişidir.Ondan verileri geri almak ve ne yönde ilerleyeceğini bulmak daha kolay olabilir.Christian Horner,Vettel için aynı şeyleri söylemişti ve Sebastian Bourdais benzer konuşmuştu.Demekki bazı şeyler var tam bilgi sahibi olmak gerekiyor.Pilot belki mühendisine araçta şu konuda rahat değilim,ilerlememiz gereken yön budur vesaire tarzı konuşabilir.Mesela bazı pilotların teknik bilgileri diğerlerine oranla çok daha iyi.Örnek;Senna,Schumi.Araç garajda iken bi vakitte gelip motorun çalıştırılmasını ve motorda bir sorun olduğunu söylemişti mekanikerlere Senna ama ilk başta bunu onlar anlayamamıştı.Yanılıoyrsam düzeltin lütfen.Ekibi etrafında toplayıp liderlik edebilecek bir pilota,ateşleyici bi isme her takımın ihtiyacı vardır.

  142. 🙂 Başlık yüzünden girdim zaten emindim içeride Ateşin Yüksek olduğuna ki yanılmamışımda…Haklısın Ahmet KARA.. 🙂

  143. biri kapalı diğeri ateşleyici. bundan dolayı daha iyi demiş. göreceğiz bu sene neler olacak. evde birşey kırıldımı konuşamayan bebeğe atarlar suçu diğer çocuklar. o hesap adam fazla konuşmayan biri diye herkes suçluyor. hayat enteresan. arkasından konuşma noktasında da italyanlar çok mahir bir milletmiş bunuda öğrenmiş olduk. hakettiğinizi bulursunuz inşaallah.

  144. Domenicali "Kazanabileceği bir araçta mükemmeldi ve her zaman mükemmel. Ancak eğer aracın gelişmeye ve takımın ateşlenmeye ihtiyacı varsa Alonso bu konuda daha iyi." dedi.

    Ben bu aciklamada cok da kotu bir sey gormuyorum, aracin gelismesi derken takim calisanlarini motive konusundan bahsetmis sanirim, yoksa pilotun araci muhendis gibi gelistirmesi mumkun degil.. Raikkonen`de Ferrari`nin istedigi atesli hareketler, spekulasyonlar, bol bol aciklamalar yoktu, adam sakin ve kapali biri, isini en iyi sekilde yapar gider. Alonso bu konuda Ferrari`nin isteklerini karsilayacaktir bence, abartirsa isler karisir o baska 🙂

    Ha bu arada baslik biraz kiskirtici olmus, daha duzgun bir baslik atilabilir tartisma cikmamasi icin..

  145. hersey zamanla olacak bole burdan konusmaylada hıc bıse bıtmıyo 2010 cok cekısmelı gececektır.hamılton,button,alonso,massa,rosberg ben sadece kendı dusuncelerımı soluyorum kımsenın arkasından konusmuyorum.

  146. vefalı olalım 2008 de renault en çok gelişen takımlardan birisiydi hatda bunun aknıtıda son yarışa bile yeni güncellenmiş paket ile gelmeleriydi sezonun başında doğru Q3 kalınmıyordu ama sezponun yarısından çok hızlı bir gelişim oldu.
    2001 de minardi ile sezonu 23 sırada 0 puan ile kapadı
    2003 yılında ise sezonu 6 sırada 55 puan ile kapadı
    2004 de ise dikkatini çekerim 2003 oranla araba daha iyi olduğu için 4 sıra 59 puanla kapadı
    2005 2006 yıllarında ise r 25 r26 gibi harika makinelerle kasıp kavurdu ve şampişyon oldu
    2007 de ise mp4 22 gibi harika bir araçla sezonu 109 puanla 3 sırada tamamladı 2008 2009 u geçelim diyeceğim takım hızlı bir araba verdiğinde alonsonun neler yapabildiğini gördük bu madem çok iyi geliştiriyordu 2008 ve 2009 da neden bişeyler yapamadıı ben anlamadımm harika arabalarla her pilot kazanır

  147. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    kimi WRC insanların arkasından kötü şeyler söylemek kötü açıklamalar yapmak daha kolaydır şu an Alonso oraya yeni transfer oldu Raikkonen Alonso'dan daha iyi dese Alonso neden geldi o zaman diye sorarlar adama bu sorunun cevabı var ama söylemek isteyen yok yada söyleme cesareti olan

  148. Kimi kötü demedik ki ama maşallah bazı arkadaşlar Nezaman ALONSO diye haber görse şunu geçemedi bunu geçemedi şöyle yapamadı böyle yapamadı…

    Kimi süper bi plot soğuk adam olduğu için 2 plana atılmış..

    Alonso yöneticilik Liderlik vasfı olduğu için 1. Plana çıkmış arkasınada Dünya Devi SANTANDER i almış Ferrariye geçmiş ÇİFTE DÜNYA Şampiyonu Bir Plottur 🙂

  149. alonso 2008 de gercekten takımını tek basına tasıdı ama 2009 da rakkonenınde neler yaptıgını gorduk 4 defa ust uste podyum serılerı spada galıbıyet o aracla sızce bunlar konusulmıycak seylermı ?

  150. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    2007 hakkındaki açıklamaları ilginç gerçekten.kendi takımındaki pilot Raikkonen şampiyon oldu ama o Alonso'nun şampiyon olmasını ister gibi konuşmuş bu kadar da olur mu yani dedirten bi açıklama.Mclaren'de Lewis ve Alonso eşitti Lewis Alonso'yu geçti bu kadar basit.Alonso da Renault'suna geri döndü Renault'dayken kimler geldi kimler geçti yanından ama hiçbiri Alonso'yu geçemedi çünkü işin içinde takım yetkisi var Piquet'nin bi açıklaması vardı Renault'u Alonso yönetiyordu diye doğruydu bence.Alonso eşitliği yanında kendisinden daha iyi bi pilot olduğu sürece kaldıramayan bi pilot.belki bunu Montezemolo'da ilerleyen zamanlarda anlıcaktır ama belli olmaz belkide Massa'ya geride kalması için uyarı bile yapabilirler yol verme emirleri meşurdur Ferrari'nin…neler gördü F1 neleeeeeeer!!!

  151. alonso iki sezondu Q3 kalamayan bir araçla puan mücadelesi hatta yarış kazandı,alonso olmasaydı f1 ilk bırakan takım reno olurdu insan biraz vefalı olur be abicim bu kadarda insafsızlık daha yeni takımdan ayrılan bir pilot için fazla değilmi?

  152. """alonsoyu büyütün siz büyütün bu gidisle basınız cok agrıyacak.formula 1 e schumı gıbı adam Gelmez!domenıcalı cok cocukca bı demec vermıs. """

    Allah Etmeye Yarabbi 😀

  153. alonsoyu büyütün siz büyütün bu gidisle basınız cok agrıyacak.formula 1 e schumı gıbı adam Gelmez!domenıcalı cok cocukca bı demec vermıs.

  154. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    R30,aynen katılıyorum ve henüz piste çıkmadan nasıl bukadar emin olabildiğini anlamadım araç gelişimi konusunda..

    Yanlış görmüyorsam sürüş stili Rai den çok farklı sayılmaz Alonso nun:Bu anlamda,önceki yıllarda ürettikleri araçlarla aynı sürüş karakterinde bir araç üretirlerse gelişim olup olamayacağını öngörmek biraz zor bence.Zira Kimi nin farklı süspansiyon geometrisiyle yarıştığını biliyorum."Araç gelişimine katkısı olmuyor" demelerini anlayamıyorum.İşin teknik kısmını bilmeyen bir pilot böyle bir konuda ısrarcı olabilirmi ki??

  155. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    herkesin söylediği şeyi stefanoda söylemiş ve tercihin asıl sebebini ortaya koymuş… lütfen sataşmayın arkadaşlar artık..ille yüzünüze gerçekleri mi çarpalım…kendinizi avutun nasıl avutuyorsanız ama lütfen başkalarını kışkırtmak için bişeyler yazmayın buraya!

  156. burak bocek avatarı

    Kişisel görüşünü belirtmiş ama çok yoruma ve hırçınlığa sahne olabilecek bir haber:)Lütfen katılan kaıtlmayan dozunu kaçırmadan yazsın.Bana görede hemen hemen aynı nedenlerden Alonso daha iyi.İnşallah bu sefer aradığımız gibi bir uzun süreli birlikletik olur ve sanılanın aksine yumuşak bir ortamda ancak ciddi bir şekilde yürür işler.Alonso kendisindne beklentileri karşılayacaktır diye tahmin ediyorum.Tabi bu sefer çok rekabetçi ve kazanabilecek bir aracımızın olması lazım.Şu sezon başlasada yarışları izlesek.F1siz hayat çok bayat:)

  157. gerçekleri konuştuğun zaman ya komik olursun yada psikolojisi bozuk olursun gerçekler ortada araba geliştiriyormuş o zaman bu yıl hamilton arabayı en iyi geliştiren pilot komik olan kimse ortada

  158. 😀 kıyaslanamaz bıle ben raıkkonenın alonsodan cok daha farklı bı yapı oldunu düsünüyorum sürüz tarzları ve karizması.raikkonen sakin ve sadece isini yapan bır pılot bole demetlere kafasını yormaz :)he alonso kafa yorarmı bole demeclere dersenız bılemem ama bence bunun cevabını raıkkonen 2007 de cok ıyı vermıstır.

  159. R 30 senin için bir tespitte bulunmayacağım ama tek kelimeyle çok komik olmuşsun haa komik derken sevimli komik değil itici.

  160. Tolga Soydan avatarı

    sanki daha önce alonsoyla çalıştın.2 senede geliştirebildimi renaultu.anlamıorm

  161. Ben finlileri çok beğeniyorum raikoneni daha çok beğeniyorum,ama alonso için söyleyecek kelime bulamıyorum.

  162. bunlar boş açıklamalar sezon başında gaza bastığın zaman gitmeyen bir aracaınız varsa bu sezon sonuna kadar böyle gider diyen kişi ise alonso 2007 e gelince alonso hamilton ile eşit şartları kaldıramadı renault daki gibi el bebek gül bebek gibi olayım dedi ama bunu mckaren mercedes yapmadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir