Alonso “Bianchi Her Zaman Kalbimde Olacak”

yazar:

kategori:

Jules Bianchi’nin ölümünün ardından Macaristan padoğunda pilotlar arasında eskiye kıyasla daha sakin bir hava var.

Normalde Macaristan GP hafta sonu, yaz tatili öncesi son yarış olması nedeniyle oldukça neşeli olur ancak bu hafta padokta pek fazla neşe yok.

1950’den beri devam eden Formula 1’de yaklaşık 40 pilot kaza nedeniyle hayatını kaybetti. En son ölen pilot Ayrton Senna olmuştu ve 20 sene sonra ilk defa Bianchi hayatını kaybetti.

Bianchi’nin arkadaşlarından birisi olan Fernando Alonso “Onunla pist dışında çok fazla zaman geçirdik. Pist dışındaki o anıları hatırlıyorum çünkü yarış hafta sonunda onun yetenekli bir pilot olduğunu ve parlak bir geleceğinin olduğunu biliyoruz. Belki de Ferrari koltuğu çok güçlü bir ihtimaldi.”

“Pist dışında onunla çok zaman geçirdim. Maranello’da 3 sene birlikte çalıştık. Birlikte çalışmalar yaptık. Bisikletle sürüş yaptık, futbol maçlarına katıldık ve kart oyunları oynadık. 2012’de LAnzarote’de birlikte bir hafta geçirdik. Orada oda arkadaşıydık bu yüzden çok zaman geçirdik. Açıkçası çok güçlü hislere sahibim ve çok üzgün bir dönemdeyim.”

“Her zaman kalbimde olacak. Formula 1’de yıllarca ölüm olmadı ve geçen sene Suzuka’da bu kaza oldu ve onu kaybettik. Kariyerimdeki ilk kayıp. Birlikte pisti paylaştığımız bir pilottu ve artık aramızda değil. Bu yüzden sürekli kalbimde olacak.” dedi.

Lewis Hamilton “Bunu daha önce yaşadım. 9 yaşındayken. Kartingde yarıştan önce konuştuğum bir çocuk (Daniel Spence) öldü. O zaman da cenazeye gitmiştim bu yüzden dejavu oldu. Ancak bu sporda asla görmek istemediğim bir şey.”

“İnsanları mutsuz görmek acı. Ona yakın bir arkadaş olduğumu söyleyemedim ve her kamera bunu sorduğunda zor oldu. Bugün biz burada sağlıklı bir şekilde yer alırken cesur, yetenekli bir bireyin artık bizimle olmaması tuhaf bir durum. Ancak gerçekten bizim tam gaz yarışmamızı isteyeceğinden eminim. Burada onun için yapabileceğimiz en iyi şey bu.”  dedi.

Nico Rosberg “Cenaze duygusaldı. Orada olarak umarım ailesine ve arkadaşlarına güç vermişizdir. Bu çok üzücü ancak pist üstünde mücadele devam etmek zorunda ve edecek.” dedi.

Valtteri Bottas “Zor bir haftaydı. Salı günü onu gönderirken kolay bir gün olmadı. O, herkesin sevdiği iyi bir insandı. Ancak hayat devam ediyor ve benim için en iyi yer kaskı taktığım aracın içi. Çünkü orada sürüş yapmak dışında bir şey düşünmüyorsunuz.” dedi.

Jenson Button “Çok farklı yaşlardaydık ve aramızda neredeyse 10 sene vardı. Ancak daha önce de onunla yarışan ve ondan hikaye anlatan insanları dinlemek güzeldi.”

“Jules’in inatçılığından bahsetmişlerdi. Elindeki ekipmanı açısından Formula 1’de asla kolay bir pozisyonda olmadı ancak her zaman ondan maksimumu alabiliyordu. Geçen sene Monaco’da bunu kanıtladı. Onun ne kadar yetenekli olduğunu hepimiz biliyoruz.” dedi.

Pastor Maldonado “Bir arkadaşa elveda demek asla kolay değildir. Çok karmaşık. O kazanın büyük olduğunu biliyorduk ancak her zaman umutlu olursunuz. Jules hayattayken dua ediyorduk ve onu tekrar görmeyi umuyorduk. Ne yazık ki hayat böyle.”

“Bu çok üzücü ve kişisel olarak gerçekten çok üzücü bir durum. Geçmişte oldukça yakındık. Aynı menajeri paylaştık ve birlikte bir çok şey yaptık. Birlikte iyi, harika anlarımız oldu. Bu şok edici ancak hayat böyle.”

“Geleceğe odaklanmalıyız ve onun anısına harika sonuç almak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Onu özlüyoruz ve onu hep özleyeceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso “Bianchi Her Zaman Kalbimde Olacak”” için 7 yanıt

  1. Alonso kadar samimiyetsiz konuşmak için konuşan icraati düşük başka bi pilot yok. Anca konuş.O yüzden Vettel veya hamilton senden büyük şampiyonlar.Hatta Rosberg bile ordaydı. Umarım bi daha şampiyonluk ve zafer göremezsin. 2013 senin son zafer yılın olur inş.

  2. https://www.youtube.com/watch?v=mpAkMk0phOs Bianchi cenazesinde çalan hotel california şarkısı çok duygulandırmıştı beni.Bianchi çok çok yetenekliydi belki yeni bi senna izliycektik kim bilir.

  3. F-one-Driver avatarı

    Ciddi bir mazeret belirtti mi bilmiyorum ama o cenazede olmalıydı, üstelik alonso kadsr bianchi ile birçok anı paylaşmamış bir sürü pilot ordayken alonsonun olmaması çok göze battı…

  4. Cenazeye niçin katilmadigini anlatsaydin ?

  5. nedendir bilmiyorum ama nico rosbergi seviyorum

  6. Nico Rosberg “Cenaze duygusaldı. Orada olarak umarım ailesine ve arkadaşlarına güç vermişizdir. Bu çok üzücü ancak pist üstünde mücadele devam etmek zorunda ve edecek.” dedi.

    Cenazedeki asıl konu bu aslında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir