DTM ve GT Serilerinde Birleşmeye Doğru?

yazar:

kategori:

Bu konuda bir çok seçeneğin olduğu tahmin diliyor. Seçeneklerden birisinin DTM ve Japonya GT500 araçlarının performanslarının eşitlenmesi. Diğeri ise 2011 ya da 2012’de DTM’in Super GT kurallarına geçmesi.

Super GT’yi sürdüren GT Federasyonunun kurallarını değiştirmek istemediği biliniyor. Hangi seçenek aktif olursa olsun DTM’e yeni bir üreticinin katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ITR daha önce kasım ayında Motegi’deki Super GT finalini ziyaret etti ve Formula 1’den ayrılan Toyota’nın Lexus ile DTM’e geçmeyi planladığı söylentiler arasında.

DTM ve GT’nin birleşmesi BMW’yi de bu seriye çekmeyi başarabilir.

Japonya, M araçları bakımından en büyük marketlerden birisi ve BMW bu nedenle 5 hafta önce Okayama’da Asya LE Mans Serisi yarışına katıldı.

Mario Theissen daha önce yaptığı açıklamada kendilerinin sadece DTM için araç hazırlayamayacaklarını söylemişti. BMW, hazırladığı V8 motorlu M3 ile Amerika Le Mans Serisinde yarışmayı planlıyor.

DTM ve GT500 araçları oldukça benzer özelliklere sahipler. Her iki serideki araçların motoru önde ve V8. Honda’nın da 2010 için hazırladığı Super GT aracının önden motorlu olduğu biliniyor.

Araçların motor güçleri 500 bhp ancak araçların zeminleri farklı ve bu GT500 araçlarının daha hızlı olmasını sağlıyor.

DTM’de sabit Dunlop lastikler kullanılırken Super GT’de birden çok üretici var ve üreticiler daha geniş lastikler üretiyorlar.

Taraflar henüz birleşme haberleri karşısında yorum yapmadı.

 

 


Yorumlar

  1. inci incili avatarı

    aslında güzel olur. daha çok izleyici, daha çok ilgi toplarlar. tabi şartlar düzelir ve istanbul park'a da gelirlerse süper olur.

  2. dtm almanya, fransa, hollanda gibi ülkelerde çok seviliyor. adeta trübünleri tıklım tıklım doluyor.
    tabi formula ile karşılaştırırken 4 tekerli motor sporlarını ima etmiştim. bunun yanında motogp inanılmaz bir ivme kazandı. çok güzel yarışlar izletiyorlar. başka serilerde, amerikada mesela truck dedikleri kamyonet gibi yada treyler çekicisi tipinde kamyon yarışları yapıyorlar. bunlarda o bölgelerde deli gibi deyirci çekiyor.

  3. dtm in takviyeye ihtiyacı var heyecan her geçen sezon düşüyor bence
    uyuduğum yarışlart bile var ama hangi taraf taviz verecek bilmiyorum dtm aynı kalır umarım

  4. Ben V8 ler içinde GT'leri DTM den daha fazla seviyorum. Fakat yanlış bilmiyorsam DTM yayınlarına dünyada daha fazla yer veriliyor. Fakat GT ve LMS 'lerin özel bir hayran kitleside var.
    Son incelememe göre değişmeler olmadıysa tüm dünya bazlı sıralamada F1, MotoGP ve Rally şeklinde devam ediyor organizasyonlar. Eskiden WRC 2 nciydi ama son yıl ve yıllardaki büyük düşüşle beraber izleyici oranında MotoGP geçti. Hatta geçen sene bazı yarışlarda pist üstü izleyici sayılarında MotoGP ilgisi F1'i bile geçti diye görmüştüm. Çok çeşitli araştırmalar var bunlarla ilgili.
    Tüm dünya bazlı diyoruz da ABD ciddi ayrılıyor burada bu saydıklarımız onlara göre Avrupa serileri oluyor ve kendi serilerinin izleyici oranları arasında dev farklar var. Amerikada F1 bile ilk 5 dışında çoğu araştırmalara göre.
    Haber içeriğine dönünce bende çelik gibi düşünüyorum ama DTM bence GT serileri ayarına yükseltilmeli orta yol bulunmak için seriler düşürülmemeli. İçerikten de böyle bir hissiyat gördüm ve buna sevindim açıkçası. Forever Live V8 Machines…

  5. DTM deki takımların WTCC ye geçmesini istemişimdir hep.

  6. aslında tam olarak katılmıyorum bu görüşe. dtm'in de eski tadı yok bir çok motor sporu dalı gibi. formula 1'den sonra motogp geliyor bence. ama şunu da unutmamak lazım amerikadaki seriler kendi içlerinde çok sık olmalarına rağmen çok fazla kişiye hitap ediyor ve piste çok fazla kişi geliyor.

    dtm, wtcc, fia gt ve neredeyse tüm sporlar ilgi kaybediyor gibi. bence ayrı ayrı bu şekilde bir çok seri olup takip edilmeyeceğine birleşmeler olmalı

  7. dtm pist üzerinde formuladan sonra en çok dikkat çeken motor sporu. umarım daha geniş kitlelere yayılır ve gelişir.

    bu arada pistimizin açıldığı ilk yıllarda dtm yarışı yapılmıştı ve maalesef trübünler bomboş kalmıştı. bunu da üzülerek söyleyeyim. ama f1 e verilmeyen ilginin dtm yarışına verilmesini de beklemiyorum. umarım bir gün ülkemize yine gelirler ve izleme şansı buluruz. dile kolay 450 beygir güçlü araçlar, izlemesi çok keyifli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir