Raikkonen: Formula 1 Araçları Daha Hızlı Olmalı

yazar:

kategori:

Ferrari’nin son dünya şampiyonu pilotu Kimi Raikkonen, Formula 1 araçlarının çok daha hızlı olması gerektiğini söyledi.

Raikkonen McLaren’den ayrılıp Ferrari’ye geçtiği 2007 sezonunda kendisinin ilk ve tek, Ferrari’nin ise son dünya şampiyonluğunu kazanmıştı.

Son zamanlarda üzerinde büyük bir baskı olan ve eskisi kadar hızlı olmadığı iddia edilen Raikkonen, Formula 1 araçlarının mevcut performansından rahatsız.

Turun Sonomat’a konuşan Fin pilot “Modern Formula 1 otomobilleri yeterince hızlı değil. Örneğin Monaco’daki ilk antrenman seansında GP2 araçlarından sadece 4 saniye yavaştık.”

“GP2 araçları 1-2 milyon euroya mal olurken Formula 1 araçlarının şasisi 200-300 milyon euroyu geçiyor. Bu gerçekten yanlış bir oran. Bence GP2 araçlarından en az 15 saniye daha hızlı olmalılardı”

“Benim düşünceme göre F1 dünya standartlarındaki en hızlı araçlara sahip olan seri haline gelmeli. Mevcut durumun doğru olduğunu sanmıyorum”

“Elbette risk farklı birşey. Kimse vahim kazaların olduğu bir seride yarışmak istemez. Fakat bu kamuoyunun dikkatini çeken birşey ve bizim sporun bir parçası” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Formula 1 Araçları Daha Hızlı Olmalı” için 8 yanıt

  1. Gelde bu pasa gol vuruşu yapma 🙂 yahu sen önce yavaş olanı bir sürde hızlı olanı sonra düşünürüz

    1. Hızlı olanı nasıl sürdüğünü 2003-2005-2007 ve o dandik F60 la spa yı kazandığında göstermemiş miydi?

  2. GP2 araçları 1-2 milyon euroya mal olurken Formula 1 araçlarının şasisi 200-300 milyon euroyu geçiyor. Bu gerçekten yanlış bir oran. Bence GP2 araçlarından en az 15 saniye daha hızlı olmalılardı

    Hızı mızı boşver, farklı motor var. GP2 araçlarının sesleri çok daha iyi çıkıyor 😀

  3. Zaten onuda tatmin etmiyen bu yavaş olması ve kolay sürülebilir araçlar.Eskiden saf hız dönemlerinde Raikkonen sıralamalarda ne kadarda hızlıydı.simdi herşey yapay.

  4. Araçların hızlı olmasına karşı değilim ama yine böyle bir takım hızlı ve dominant olacaksa (olacak gibi) istersen şimdiki tur zamanlarından 10 sn hızlı olsun araçlar. biz rekabet istiyoruz rekabet olsun isterse araçlar 5 sn yavaş olsun. gp2 bile daha zevkli geliyor ya…

    1. Hız olursa rekabet kendiliğinden olur. Çünkü o hızdaki araçları sürmek şuan ki araçları sürmekten çok daha zor olacaktır. Şuan ki formula 1, spor otomobiller gibi önüne gelen sürebiliyor. Görüyoruz 17 yaşında veletler bile yarışıyor artık.

    2. gp2 bile daha zevkli geliyor ya

      Rekabet istiyorsan Formula 1’de işin olmamalı zaten. Olur da yakın olurlarsa bu bonus olur. F1 araçların geliştirildiği ve iyi yapanın kazandığı bir spor. Bugün Mercedes kazanır, öbür devirde Red Bull, sonra bir bakmışsın Williams dizmiş. Bunları normal karşılamak gerek. F1’deki tek sorun gelişim yasakları ve yapay sistemler. Rekabet arıyorsan araçların hepsinin birebir aynı olduğu GP2’yi izlemeni şiddetle tavsiye ederim. Bir daha F1 izlemezsin.

      1. nedenki 2005-2006-2007-2008 2009 u saymayacam 2010 mücadele vardı keza 2012 yılı onda bile iyi kötü zevk alıyordum kazanan farklı araçlar vardı şampiyonluk için mücadele eden farklı takımlar vardı.Her zaman diyorum mercedes in dominatlığı bizi katladı solda 0 yaptı. Hakettilermi evet ama taraftar açısından zevk almıyoruz artık. Digitürk bağlattığıma bile pişman oldum tek tesellim tenis maçlarını izliyorum arada grand slam ler olunca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir