Schumacher/Mercedes Konusu Alevleniyor

yazar:

kategori:

Express’e konuşan 40 yaşındaki eski dünya şampiyonunun babası Rolf Schumacher: “Michael, her gün deliler gibi antrenman yapıyor. O bunu boş yere yapmıyor”

Önceden bilindiği gibi Schumacher, boyun egzersiz makinesini yenilemişti. Bild gazetesi, eski makinesini aynı menajere sahip olan genç Nico Hulkerberg’e verdiğini yazdı.

Bununla birlikte yakın zamanda Bernie Ecclestone, emekli pilotun geri döneceği iddialarını önemsememişti ama şimdi farklı bir düşüncesi var.

Ecclestone: “Şahsen onun geri döneceğinden şüphe duyarım ama bunun söylemekle birlikte durum, bir söylentiden fazlası haline de gelebilir”

Bu gelişmelerin yanı sıra Mercedes’in, eğer Schumacher gelecek sene yarış koltuğuna oturmazsa yerine vatandaşı Nick Heidfeld’i sırada beklettiğine inanılıyor.

Heidfeld ve Schumacher’in aday olduğu söylendiğinde Ecclestone: “Michael’i almanız gerekir değil mi?”

“Michael’in yerinde olsaydım bunu yapmazdım ama eminim ki o, işi yerine getirebileceğini biliyor”

Schumacher’in, menajeri Weber ile bugün Stuttgart’ta görüşmesi bekleniyor ama menajer, seçilen toplantı yerinin Mercedes’in merkezine yakınlığı ile ilgili olmadığını da belirtiyor.

Alman haber ajansı SID’e konuşan Weber: “Kişisel bir toplantı yapıyoruz, bir senede bir çok defa yaptıklarımız gibi. Norbert Haug ve Mercedes, gündemde değil.”

Bu arada Mercedes’in motor sporları sorumlusu Haug, Schumacher, Ross Brawn ve Diamler CEO’su Dİeter Zetsche’nin geçen ay Abu Dhabi’de bir toplantı yaptıklarını da kabul etmiyor.

Haug: “Abu Dhabi’de bu konu hakkında herhangi bir görüşme olmadı”


Yorumlar

  1. schumacher seni özledik .artık eskisi gibi geçişler yok.nerde HAKİNEN_SCHUMACHER,PROST_SENNA rekabeti,dönde biraz keyfimiz yerine gelsin.

  2. bnce dönmesin arkadaşlar zevk için onu izlemek süper olur ama luca badoer test pilotlarının kralıydı bunu bilmeyen yoktur yıllardır yarışa çıkmadı ve iki yarışta tüm o test krallığı bir yarış pilotu olrak olmasada test pilotu olarak kazandığı bütün ğrestij iki yarışta mahvoldu gitti…şimdi schumaer onun kadar uzun süredir yarışmıyo ama en azında 3 yıldır yarışmadı ayrıca yaşlandı çıktığı bi kaç yarışta takım arkadaşı podyumda olurken onun puan alamadığını bi düşünsenize…shchumi gözümüzde bir nebzede olsa prestij kaybedecektir ve pişman olacaktır onun için bırakırsan orda kalır bırakmaz tam gaz devam eiceksin çünkü geri döndüğünde herşey değişmiş olabiliyo…schumi de tam bu döneme denk geldi ne zaman ayrıldı o zmn fıa tüm kuralları değştirdi…izlemeden göremeyiz ama schumaer dönerse hayal kırıklığı olmasından korkuyorum…bırakalım o şampiyon kalsın…

  3. Şunuda unutmamak gerekirki Bal eski petekten yenir

  4. Aslinda 0versteer`in anlatmak istedigi pilotlarin klasmani, sampiyonluk ve ya degil, ama bazi pilotlar bu gridde ust klasman pilot olduklarini kanitladilar, bunlar sirasiyla 1.klasman Alo-Rai, 2.klasman Hamilton-Massa, 3.klasman Vettel-Button, sonra digerleri. (Bu tamamen benim klasmanim, herkes farkli dusunebilir) Schumi 1.klasman pilottur, 0versteer`in anlatmak istedigi bu sanirim.

  5. "her zaman öne çıkan isimler olur ve pazarlaması iyi olan sürücüler medyada öne çıkarlar"

    Bir pilot medyada nasıl öne çıkıyor? Gelecek vaat etmeleri, zevk vermeleri, başarıları… Pazarladıkları şey ne oluyor? Kendileri ve yetenekleri.

    Eğer bu açıdan bakarsak Raikkonen, Alonso, Hamilton, Schumacher gibi pilotların da böyle davrandığını söyleyebiliriz. Çünkü transfer dedikodularını etkiliyorlar, olay yaratıyorlar yaptıkları ile, nerede olurlarsa olsunlar izleniyorlar, araçları kötü olsa da izleniyorlar. Örnek vereyim; Hakkinen Brezilya’da (yılını hatırlamıyorum-ama McLaren’in sorunlu bir döneminde) erken bir şekilde yarış dışı kalıp pit yolunda yürürken trübünlere bir selam çakmış, ardından da büyük bir sevinç çığlığı kopmuştu.Bu olay sözünü ettiğim pilotlar işinde geçerli. Pistte dolaşan diğer pilotlardan farkları da bu. Çıkış yaptıkları sezonda kendilerini pazarlamaları, düşüş yaşadıklarında bile kariyerlerini ve rekabet düzeylerini pek etkilemiyor. Yeteneklerini sattıkları sürece, gelecek vaat ettikleri sürece, insanları başarılı olacaklarına ikna ettikleri sürece diğer pilotlardan da ayrılacaklar.

    Herşey güncel performansa endeksli olsaydı, Eddie Irvine Ferrari’den yollanmazdı (eğer güncel puanlama sistemi olsaydı Eddie 1999 şampiyonuydu). Heidfeld o kadar çaba göstermesine rağmen Sauber’de kalmazdı, Jenson Button Renault’da kalırdı (ve şampiyonluğa erken erişirdi)… En basiti Jacques Villeneuve’nin de geri dönme ihtimali bu kadar yankı yaratmazdı.

    Ne yazık ki bu yüzden Formula 1 bir “spor” değil. Çok bilinmeyenli denklemlere sahip bir şov dünyası. Bu şov dünyası sürdüğü sürece Formula 1’in “belli” yıldızları olacak ve bu yıldızlar birbirlerine her şartta “rakip” olarak gösterilecek. Bu yıldızlara yeni isimler eklenmesi taraftarları mennun edecektir ama genelde yıldızlar “sönmüyor”. Formula 1’in yıldızları kim diye soracak olursam da sayacağınız isimleri tahmin etmek hiç de güç olmayacaktır.

  6. Schumi F1`e donerse su unlu gazeteci gibi bende etek giyer tur atarim Silverstone`da. Malum TR`de yapamam 🙂

  7. Express'e konuşan 40 yaşındaki eski dünya şampiyonunun babası Rolf Schumacher: "Michael, her gün deliler gibi antrenman yapıyor. O bunu boş yere yapmıyor"

    İşte bu çok önemli bir ayrıntı.

  8. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Geçmiş dönem pilotları ile hala pistlerde olan pilotları kesin sonuç verebilecek şekilde kıyaslamanın bir yolu yoktur. Bu kıyaslamayı imkansız hale getirebilecek faktörler sayılamayacak kadar da çok olabilir değil mi?

    Sezonlardaki kural farklılıkları, araç tasarım farklılıkları, puanlama sistemi, sıralama formatı, griddeki araç sayısı, motor hacim ve güç farklılıkları, yeni pistler…vs. Neredeyse sonu yok.

    Michael'i de hala yarışan pilotlarla da kıyaslamak yersiz olur. Geri dönse bile kıyaslama yapmak zor. Yaşı ve bedenî yeterliliği soru işareti olacaktır. O da bu yeterlilkten emin olmadığı sürece "dönüyorum" demeyecektir.

    Rosberg uzun zamandır takip ettiğim bir pilot. Aman takımıma gelmesin diye çok söylenmişimdir. Yetenekli olabilir ama bana kalırsa sınırları belli biri. Başarılarının hala birçoklarına göre yıldız pilot olarak kabul görmeyen Felipe'ninkilere ulaşamayacağını düşünüyorum. Özellikle Felipe ile karşılaştırdım çünkü O F1 e bir yıldız olarak gelmedi. Kendi takımında bile gerçek 1 numara olmadı. Ne yaptıysa tırnaklarıyla kazıyarak yaptı. Rosberg'de bu azim görünmüyor. Michael dönerse belki birşeyler kapar.

  9. Pilotlar karşılaştırılmak isteniyorsa, yarıştıkları sezon sayısına bakılmalı. Vettel ile Raikkonen kıyaslanacaksa bu, bu seneye göre yapılmamalı. Vettel bu sene 2. tam sezonunu bitirdi. Raikkonen in 2.sezonu olan 2002 yılındaki performansı ile kıyaslanabilir. Tecrübe ve deneyim bakımından karşılaştırılması yersiz olur kanaatindeyim. 7 kere dünya şampiyonu olmuş, 16 yıl yarışmış Schumacher ile 2 sezon yarışmış Vettel'i nasıl kıyaslayabiliriz ki? Vettel hakkında konuşmak için biraz erken zannedersem.

  10. abdullah abime kesinlikle katılıyorum giridde ne kadar rekabetçi bir araba olursa sizin o çok büyük olarak gördüğünüz pilotlara kafa tutabilir. örnek button 2009 sezonu ne oldu nerde hamilton nerde alonso nerde kimi neden geçemedii yıllardır beri geçiyorlardı neden mi araba araba örnek hamilton 2007 di de pişmişmiydi hayır ama nerdesin koskaca 2007 sezonu nu domine ediyorduu

  11. hamilton şampiyon olduğu sene raikkonen'e kanada'da arkadan vurdu, bu sene monza'da son turdu sanırım podyuma çıkabilecekken kaza yaptı yarış dışı kaldı ve bu isim dünya şampiyonu.

    yanlış anlaşılmasın ben bunu hamiltonu yermek için yapmıyorum. vettelin pişmediği de doğru ama konumuz rekabetçilikti. yeri geldiğinde her pilot rekabetçi olabiliyor ve kaç yıllık olursa olsun ya da şampiyon da olsun hata yapabiliyor. bunu söylemek istiyorum. her şeyi şampiyonluk bazlı görmemeli bana göre

  12. Vettel hala pişmedi, hızlı yetenekli fakat tecrübe eksikliği bu sene hissedildi yaptığı hatalar ortada.
    Kubica, heidfeld'e karşı ciddi bir üstünlük kuramadı bence.
    Rosberg, bu sene gerçekten podyuma çıkabilecek kadar iyi bir aracı vardı, örneğin singapuru hatırlayalım, pit çıkışında yaptığı hata kendisine pahalıya patladı, hala böyle ufak tefek ama sonucu etkileyen hatalar yapıyor…

    bu isimleri karşılaştırdığım kişiler,

    Alonso iki dünya şampiyonu
    Hamilton Dünya şampiyonu
    Schumacher 7 kere dünya şampiyonu

    Vettel, Kubica, Rosberg vs. bunları küçümsediğim falan yok, aşağıda bir arkadaşın bahsettiği gibi bu seride yarışan herkes zaten belirli bir standartı tutturmuş üst düzey pilotlar fakat Rosberg ile Schumacher'i bir tutmamakta lazım değil mi? heralde nakajima ile rosberg'i de bir tutmuyoruz…

    1. olmak için tabi ki iyi bir araç iyi bir pilot ve en az bunlar kadar da şansa ihtiyacınız olacaktır, ama benim anlatmaya çalıştığım baştan beri bu değil ki!? başarılı olmak dediğiniz elinizde ki paketten maksimumu çıkartmaktır, ben bu sezon özellikle vettel ve rosberg'in bunu yapabildiğine inanmıyorum, Button ise sezonun 2. yarısında düşüşe geçse de yarışlarda iyi toparladı olayı doğrusu… Raikkonen'in yetersiz araçlarla başarılı sonuçlar aldığını belirtmiştim zaten, 2008 şampiyonluğuna dayanarak yorum yapmıyorm sadece, okumadınız veya es geçtiniz sanırım…

  13. geçen beşiktaşlı rüştü gençleri çıkardılar veya ikinci takım çıkardılar diyor mancester için. önemli olan neticedir. tarih bizim onları 1-0 yendiğimizi yazacak bu detayları değil. bu örnekle tarih başarılı olanları şampiyonluk alanları yazıyor en iyi ikinciler veya üçüncüler unutuluyor. buda dünya düzeninin acımasızlığı. yoksa bu pilotlar biribirine yakın kalitedeler.

  14. minardi görüşüne aynen katılıyorum ve şampiyonluklarda aracın en önemli faktör olduğunu, bir çok pilotun performansının yakın olduğunu aracına uygun sonuçları alarak şampiyonluk kazanan sürücülerin kendilerini biraz daha kanıtladığını düşünüyorum ve her şeyi şampiyonluk bazlı görmüyorum.

    ona bakarsak raikkonen kendisini ancak 2008'de şampiyon bir sürücü olarak piste çıktığı için kanıtlamış oluyor ya da massa bir işe yaramaz birisi olarak ortaya çıkıyor.

    oversteer arkadaşım, senin bir yerde çelişkiye düştüğünü düşünüyorum. dediğin isimler kendilerini kanıtladılar da kariyerleri boyunca diğerleri şampiyon olamamalarına rağmen kanıtlayamadılar mı? button'ın kariyerini ne kadar biliyoruz ve f1 yarışlarında onu tam olarak ne kadar alıcı gözle izledik, ya da aynı şey diğer pilotlar vettel, kubica, rosberg ve diğer tüm sürücüler için de geçerli. her zaman öne çıkan isimler olur ve pazarlaması iyi olan sürücüler medyada öne çıkarlar.

  15. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    -kurallar
    -giga-lüx pistler
    -yeni takımlar

    hiçbirisi istenilen seyirci sayısına ulaşılmasına yetmedi.

    onun için acil durum çekiciyle camı kırıp Schumacher'i çağırma butonuna basıyorlar.

    bu kesinlikle işe yarar. Mercedes'i sponsor gelirlerinde öne çıkarmak bir yana, diğer takımların bile reklam gelirlerini artırır.

  16. ne şimdi tek bi puanı olmayan Nakajıma ile Rosberg aynı kefeye mi koyuluyor 2009 tam anlamıyla bir sürprizdi ama bu sürprize gelişimi tam sağlanamayan kerse itimad eden ferrari mclaren öncü olmadı mı ha sezon ortalarına doğru gelişti hatta sezon sonunda kabak çiçeği gibi açıldı buda herkese alınan pole pozisyonlar galibiyetler podyumlarla ispatlandı ama mutlak başarıysa aradığımız iyi bir araç ve iyi bir pilot olmadan bulamayız bu sezon bunu bize gayet iyi anlattı

  17. rakip olmak sadece şampiyonluğa rakip olmak olarak algılanmamalı, ben tüm sene Alonsoyu sırf puan için savaşırken izledim, ama bu onun daha zayıf bir otomobille daha güçlü araçlara -rakip- olmasını engellemedi… pilotlara sorun, hemen hemen herkes 7 dünya şampiyonu micheal schumacher'i geçip şampiyon olmanın herhangi bir pilotu geçip dünya şampiyonu olmaktan çok daha önemli olduğunu söyleyecektir… aracı iyi olsun veya olmasın, kendisi ciddi bir rakiptir, nitekim iyi olmayan araçlarla bile parlamayı bilmiştir kariyeri boyunca…(tıpkı Hamilton'ın bu sene, Alonso'nun Renault kariyerinde ki 2003-2004-2008-2009 sezonları, Raikkonen'in sorunlu mclarenlerle rekabetçi olması yarışlar kazanması ve 2009'un ikinci yarısında Ferrari'yi tek başına sırtlaması gibi)

  18. tanzer gültaş avatarı
    tanzer gültaş

    geri dönde sen bırakmadan önce 2 yıl seni geçip şampiyon olan alonso'dan intikamını al.böylece efsaneyi yıkan alo,şumi pistlerdeyken çifte şampiyon olan alo gibi nakaratlardan kurtulalım..!

  19. Alonso 2 yıldır ciddi bir rakip olarak görülmüyor, ki Ferrari'ye geçişi de onu ciddi bir rakip haline getirmiyor şimdilik. Ferrari bu seneki gibi bir sezon da geçirebilir, 2004 yılı gibi bir sezon da. O yüzden herşey ilk birkaç yarıştan sonra belli olur. Şampiyonluk sayısının da ciddi bir rakip olmayla pek alakası yok, 2005'te Schumacher sezona 7 şampiyonlukla başlamıştı, ancak ne Alonso, ne de Raikkonen için ciddi bir rakip olamadı.

  20. pilotluk kalitesi bakımından bütün pilotlar birbirine çok yakın. takımlar eşit davransa umulmadık pilotlar öne çıkabilir.
    herşey araç oldu neredeyse. aracın iyiyse sende iyisin aracın kötüyse sende iyi sonuçlar alamıyorsun. sürekli yeni kurallar ve kısıtlamalar f1 e zarar veriyor.

  21. eklemeden edemeyeceğim, Raikkonen Hamilton, özellikle hamilton, takım arkadaşıyla olan farkı ortaya koyup bol bol diğerlerine rakip oldular 2009'da… Button'ı Vettel'i bu şekilde bile kaç kere geride bıraktı… tamam mclaren gelişmiş olabilir fakat Kovalainen'in yapamadığını yaptı… gerçi neyi ispat etmeye çalışıyorsam, benim için büyük isim demek kendini kanıtlamış pilot demektir, dünya şampiyonluğu falan olan 🙂 diğerleri sadece bu ünvandan elde etmek için yarışırken, bu büyük isimler şampiyonluklarına bir diğerini eklemek için yarışır… fark burada

  22. açıkcası şöyle bir durum var ortada, red bull ve brawn en iyi araçlara sahipti, bu araçları kullanan sürücüler ise, button,barrihello, webber ve vettel… benim iddiam ise şu, bu 4 pilotun yerinde, alonso hamilton massa veya raikkonen olsaydı, örneğin brawn aracında Alonso olsaydı, şampiyonluk 3-4 yarış önceden ilan edilirdi, keza vettel'in yaptığı basit hataları Raikkonen yapmazdı bence, webber'in inişli çıkışlı performansı hamiltonda olmazdı veya ne bileyim bence massa barrichellodan her türlü daha rekabetçi bir pilot şu zaman diliminde… ferrari, mclaren, mercedes ve red bull hemen hemen başa baş birer araç üretsin, bakın bakalım Hamilton'ın sürdüğü mclaren mi öne çıkıyor, yoksa rosberg'in kullandığı mercedes mi… Ayrıca Kimi Raikkonen bir dünya şampiyonudur, kısacası kendini sonuna kadar kanıtlamış bir pilottur, siz kimi raikkoneni veya Alonso'yu daha şampiyonluk kazanmamış, vettel webber rosberg gibi pilotlarla bir tutuyorsanız asıl ben size katıla katıla gülerim… Williams gibi güçlü bir araçla podyuma bir kere bile çıkamadı rosberg, elinde ki şansları acemice harcadı durmadan, vettel aynı şekilde bir sürü hata yaparak button'ı yeterince zorlayamadı bile… micheal schumacher F1'in en bilindik markalarından biridir, sadece bir pilot değil markadır, kimi raikkonen F1'den ayrıldıysa yerini fazlasıyla dolduracakta tek kişidir mevcut ihtimaller dahilinde…

    tamam F1'de iyi bir aracınız yoksa başarılı olamazsınız, ama iyi bir araçla başarılı olamayanların da olduğu bir dünyada, ben her zaman kimi, fernando ve lewis gibi pilotları diğerlerinden ayrı tutarım… en azından şimdilik…

  23. ciddi rakip sayısının artması için öncelikle rekabetçi araç sayısının artması gerek. aracın rekabetçi olduğu sürece sen de ciddi rakip olursun, nitekim bunu 2009'da gördük. ne hamilton, ne kimi, ne de massa önde mücadele eden button, vettel, webber ve barrichello'nun rakibi değildi. hatta alonso saydığım bu 2 bölümde yer alan sürücülerin uzun zamandan beri rakibi değil pist üstünde.

    aracı iyi olan ve buna cevap veren her sürücü diğerinin rakibidir. kiminin gitmesi elbette üzücü ancak formula 1 3 sürücüden ibaret değil, araçlardan ibaret öncelikle

  24. Pistte 2 şampiyonluğu olan tek pilot Alonso, yani en fazla şampiyonluğu elinde bulunduran kişi. Schumacher dönerse bu ünvan tekrar ona geçicek. Ayrıca Alonso'nun rakiplerini Hamilton, Massa, Raikkonen olarak sayınca 3 rakibi olduğunu görüyoruz. Raikkonen gidince 2 tane kalıyor, Schumacher dönünce tekrar 3 oluyor. (Bence matematiğini geliştirmesi gerek buna karşı çıkan arkadaşı) Yani Oversteer'in bir yanlışı yok, rakip sayısı konusunda.

    Schumacher'in Mercedes'i istediği bir gerçek. Taraftarların da onu istediği ayrı bir gerçek. Mutlu bir beraberlik söz konusu olacaktır, Schumacher'in kullandığı Mercedes'i izlemeye hazırım.

  25. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    " bir alonso taraftarı olarak kimi raikkonen'in gitmesiyle azalan ciddi rakip sayısının " diye başlayan bir söze ancak katıla katıla gülünür..Göreceksiniz siz ciddi rakibi..

  26. Schumi`yi gunahim kadar sevmem ama Kimi`nin yoklugunda gridde olmasi F1 icin iyi olacaktir..

  27. bir alonso taraftarı olarak kimi raikkonen'in gitmesiyle azalan ciddi rakip sayısının, micheal'in dönmesiyle geri kazanabileceğimizi düşünüyorum, ilk başlarda sıcak bakmıyodum, ama artık umarım döner diyorum 🙂

  28. Suminin dönmesi f1 e renk üzerine renk katar

  29. Schumi'nin F1'e dönmesi aslında F1 pilotları için önemli bir dönemeç şöyle ki eger döner ve şampiyon olursa takımlar bundan sonraki sezonlar için gençligi degilde tecrübeyi tercih edebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir