2015 Macaristan GP 1. Antrenman: Farklı Açıdan Perez’in Kazası


Yorumlar

“2015 Macaristan GP 1. Antrenman: Farklı Açıdan Perez’in Kazası” için 16 yanıt

  1. açıkçası bana o kadar büyük bir kaza gibi gelmedi. takla attı ve takla barı olduğu için ters bir durum söz konusu olmuyor böyle durumlarda

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      O takla barı ne kadar güce dayanıklı

      1. 10 ton diye aklımda kalmış.

    2. Büyük kaza değil zaten. Geçen sene Maldonado’nun Gutierrez’i uçurduğuna benzer bir şey olmuş. Düşük hızda yerde yuvarlanma.

  2. Boynuna yarım tonluk aracın ağırlığı binebilirdi. Ucuz atlattı Perez.

    1. Takla yapısı nedeniyle dediğin mümkün değil. Bu durumlarda En kötü senaryo lastiğin kopup pilota gelmesi/sıkıştırması..

      1. Nasıl mümkün olmuyor? aracın bir takla daha atmayacağının garantisi var mıydı? Sonuçta takla işte kuralsız bir şekilde hızla oluyor. Önce yatay sonra dikey olabilirdi. İmkansızmış peh..

        1. Sakin ol şampiyon, 10 taklada atsa pilota birşey olmaz böyle kazalarda, yeterki dediğim gibi lastik kopup pilota zarar vermesin yada başka bir şey pilotu sıkıştırmasın, takla barı diye birşey var, F1 araçlarının yapısını bir araştırıver 😉

  3. OtonomAktor avatarı

    İş yerinde izleyemiyorum ama videodan gördüğüm kadarıyla tehlikeli bir kaza olmuş. Neyseki sorunsuz çıkmış araçtan söylenildiğine göre. Perez in bariyere çarptıktan sonra direksiyonu çevirmeye çalışması sanırım burada yanlış olmuş.

    1. +1 beraberinde süspansiyonun kırılmasıyla sağ tarafın boşa kalması ters dönmeye sebep olmuş gibi

    2. Aynen bende izlerken aynı şeyi düşündüm, bu gibi durumlarda pilot direksiyonu bırakıp ellerini göğsünde kavuşturmalıymış, Serhan Acar söylemişti 3-5 sene önce bir yarışta..

      1. Oradaki amaç başka eğer pilot cenin pozisyonuna geçmez ve ısrarla direksiyonu tutmaya devam ederse bariyere çarpma anında direksiyon çok sert ve hızlı bir şekilde dönebilir ve bu da pilotun ellerinin kırılmasına neden olabilir.

        1. Aynen öyle, bende bunu demek istemiştim..

    3. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Aslın da ilk çarpış anın da ellerini çekip göğsün de kavuşturuyor.Olayın devamın da direksiyonu tutuyor kontrol ederim diye ama o anda eli kıracak denli bir olay yaşanmazdı tahminimce.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir