2015 Macaristan GP 2. Antrenman – Hamilton Yine Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 10. yarışı olan Macaristan GP öncesinde gerçekleştirilen 2. antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

İlk seansta 1.25.141 ile en hızlı isim olan şampiyona lideri Hamilton, 2. seansta 1.23.949 yaparak yine en hızlı isim olmayı başardı.

Mercedes pilotunu Red Bull pilotları Daniil Kvyat ve Daniel Ricciardo takip ederken onların arkasında Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg yer aldı. Ricciardo seansın sonuna doğru motor sorunu yaşadı ancak bu motor yarış motorlarından değildi. Bu yüzden Ricciardo herhangi bir ceza almayacak.

Ferrri’de Kimi Raikkonen 5. sırada yer aldı ancak liderden 1.2 sn yavaş kaldı. Onu Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr ve Ferrari’den Sebastian Vettel takip ettiler.

McLaren pilotu Fernando Alonso 1.8 sn geride 8. hızlı isim olurken onun arkasında Williams pilotları Bottas ve Massa yer aldılar.

11. sırada yer alan Toro Rosso pilotu Max Verstappen’i McLaren’den Jenson Button ve Lotus’tan Pastor Maldonado takip ettiler.

Force India, süspansiyon sorunu yaşayan Sergio Perez’in ilk seanstaki korkutucu kazasının ardından takım, Hulkenberg’i de piste çıkarmamayı ve araçları incelemeyi tercih etti.

 


Yorumlar

“2015 Macaristan GP 2. Antrenman – Hamilton Yine Lider” için 26 yanıt

  1. McLaren Honda’nın aşırı güncellenmiş motorunu değil Avusturya’da 2 hak kullanılıp geliştirilmiş motorunu ilk kez kullanıyor. Bildiğiniz üzere alonso kaza yaptıktan sonra bu motorunda performansını görememiştik. Arından Silverstone’da eski güncellenmemiş motoru kullandılar cunku 6.motor kullanmak yine ceza demekti. Ancak FiA’dan yapılan acıklamadan sonra yeni üreticiye 5.motor kullanma şansından dolayı McLaren Honda tekrar 5.motoru cezasız olarak kullanma fırsatı buldu. Honda aşırı güncellenmiş motoru diye bir şey yok ortada. Saygılar..

  2. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yaptığım yorumlara eleştiriler gelebilir yorumumun komik olabileceğinide düşünebilirsin. Tartışmayı sevmem ama sana şunu söyliyeyim eğer Alonso’nun aracında bir sorun olmazsa pazar günü yarışı 6.bitirecek senin o çok sevdiğin raikkonen de yarış dışı kalacak. Bak bu kadar netim pazar günü yarış sonrası burada uzun uzun tartışırız.

  3. Hondanın “aşırı” güncellenmiş motoru çalışıyor gibi. Artık bariz biçimde Manor ve Sauber’den iyi bir aracımız var. Lotus seviyesine yaklaştık sanırım. Force Indıa’lar tur atmadıkları için bu 2. antrenmanı da yanıltıcı olarak görüyorum. Ferrari’nin başı yine dertte. Bir yarışta Williams ile uğraşırken diğer yarışta Redbull ile uğraşıyorlar 😀 Yarışın galibi Hamilton’u da tebrik etmek lazım.

    1. Honda’nın motoru değiştirdiğinin resmi bilgisi var mı?

        1. Dünkü haberi görmemişim. Teşekkürler.

  4. Hamilton iyi başladı Yarın ki 3. antrenman kritik olacak Mercedes pilotları arasında ki çekişme için genelde Hamilton cuma günleri kovalayan olurdu bugün ise net bir şekilde üstün gözüküyor yanıltıcı olabilir Williams tam olarak nerede yarın anlayacağız bence Ferrari ile çok yakınlar Red Bull ise ilginç bir yerde bitirdi cuma gününü onlarda soru işareti

  5. Sonucu belli başka bir yarış hafta sonu bizi bekliyor.

  6. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Yarisi izlemeye gerek yok gibi bide dijiturk aldik

    1. Ferrari farkla 1-2 olsaydı izleyecek miydin 😀

      1. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
        07.MEHMET.FERRARİ

        Aynen ben ferrari olmasa izlemem

      2. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
        07.MEHMET.FERRARİ

        Ben 2000 yılından beri yarışları izliyorum şumunin kazan digi yarışların tekrarını Ntv gece saat bır buçuk 2 gibi veriyordu yatmayip onu bile izliyordum.ferrari bu şekilde olduktan sonra izlemenin bır anlamı yok.F.1. demek FERRARİ +MCLAREN denek benim icin

  7. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Mclaren de güncellenmiş motor ise yarayacak gibi sıralamalarda 11-12 alırlarsa ve araçta herhangi bir sorun olunmazsa 2 sürücüde puan alabilir 🙂 eğer araçta gerçekten iyi bir güç olursa Alonso ‘yu 6.likta görüyorum 🙂

    1. 6 🙂 hahahaha ya bi git kardeşim 2 ferrari 2 williams 2 redbull 2 mercedes bi topla kaç yapıyo sonuca en şanslı ihtimalle 1 ekle.

      1. Ha diyceksin şimdi 2 williamsın önünde , bottasla massa yarışta sürekli dipgaz ile mclaren falan bırakmazlar yarışta işler değişiyio biliyosun . Buna bir de lotus ve sauberi de ekle ki özellikle sauber kendinden emin konuşuyo. Mclaren yarış dışı kalmadığı sürece 1 pilotuyla puan alabilirse çok iyi olur gelişimde moral olur bende isterim o ayrı . Ama komik yorumlar yazma diye . Mesela kimi iyi olmayan normal ayarda bi cts geçirip ya birine vuracak ya da biri ona vuracak ya kanat düşer ya torku salar (!) İlk pit yapan pilot olur piste çıktıktan 10 saniye sonra muson yağmuru başlar kimi bu . O yüzden mclareninde bu yıl pek iyi olmadıklarını düşünürsen durum böyle

      2. Total de 7 oluyor 1 ferrariyi kafadan götür. Malum pilot yine gömer birine.

        1. Aman dikkat et gömmesin.

  8. ric. burda motor cezası alacakmı bilgisi olan varmı ?
    ama motor güzel dumanladı.

  9. Redbullun ayağımıza dolanacağını dün söylemiştim . Bide bunlarla uğraş

  10. Ferrari’nin yeni paketinin ilk antremanlarda kimi 2.sinde vettel kullandı.biraz daha downforce gerekiyor

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Var mı haber linki felan atsan bana.

  11. Mclarende gelişme olduğu açık ancak araçta aşırı ısınma problemi var.TUr zamanları 1.31 deydi hep. Tek hızlı tur attılar

  12. Oooooo Fernandoya bak.

  13. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Ferranin ön kanadın da bir değişiklik mi var benmi yanlış gördüm ?

  14. Muammer UYAR avatarı

    Mclaren nefes mi aldı ne ?

  15. redbull burada podyumda olacak gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir