Fiat Ferrari Hisselerini Satıyor

yazar:

kategori:

Fiat Chrysler Otomotiv (FCA)’in Ferrari’nin bir kısım hisselerini satma planları geçen yıl yapılmıştı ve şahlanan atın hisseleri artık New York Borsası’nda satışa sunuldu.

Geçtiğimiz yıl birleşen Fiat ve Chrysler’den sonra bu şirketlere daha fazla kaynak aktarabilmek için Ferrari hisselerinin satılmasına karar verilmişti. FCA CEO’su Sergio Marchionne bunu “Fiat Chrysler ve Ferrari için yolları ayırma çalışması” olarak değerlendirmişti.

Fiat Chrysler, birleşmenin ardından otomotiv endüstrisinin en büyük bütçe açıklarından birini vermişti. Buna Marchionne’nin 50 milyar Avro’ya mal olan beş yıllık yatırım planı da eklenmişti. Bu plan FCA çatısı altındaki şirketler olan Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Maserati, Ram, Fiat, ve Jeep’i geliştirme ve üretimlerini artırmayı hedefliyordu. Ferrari’nin satışı bu hedef için şirkete 10 milyar Avro daha getirecek.

Bu maddi destek FCA’yı yılda 7 milyon araç satan bir deve dönüştürecek ve FCA ve Ferrari’nin farklı hedefleri olacak. Bu kapsamda Ferrari’de işten çıkarmalar görülebilir.

Ortaya çıkan belgelere göre Ferrari kısıtlı sayıda üretim gibi özel konumunu devam ettirecek.

Ek olarak İtalyan şirket daha geniş alanlara açılmayı ve farklı ürünler üretmeyi planlıyor. Bunlar arasında sportif kıyafetler, tüketici elektronikleri ve aksesuarlar var. Puma ve Oakley ile yapılan ortaklıklar Ferrari’nin karının bir kısmını oluşturuyordu, şimdi bu ürünler daha da gelişecek.

Halka açılma 2015 Ekim ayında gerçekleşecek ve hedef hisselerin %10’unu satmak. %80’i Ferrari’nin mevcut ortakları arasında dağıtılmış kalırken kalan %10’u ise Ferrari ailesine ait.


Yorumlar

“Fiat Ferrari Hisselerini Satıyor” için 4 yanıt

  1. bende fiat komple hisselerini vericek sanmıştım. 10% satış tan nolcek

  2. Satma değilde halka açılma diyelim.

  3. Adamlarda devasa bir bütçe var

  4. Reno satın alsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir