Fittipaldi'den Ferrari'ye "Alonso'yu Al Israrı"

yazar:

kategori:

Eski Dünya Şampiyonlarından Emerson Fittipaldi bu sene Mclaren’de zorluklar yaşayan Fernando Alonso’yu anlayabildiğini söyledi.

1972 ve 1974’te genç bir pilotken şampiyonluklarını kazanan Brezilyalı şampiyon İspanya’da katıldığı bir organizasyonda Alonso’nun İngiliz takımdan kopmasının dışardan yorumlanması zor bir olay olduğunu söyledi.

Fittipaldi "Açıkçası dışarıdan orada tam olarak neler olduğunu anlayamayız. Örneğin Fernando Çin ve Japonya’da lastik basınçlarının farklı olduğundan şikayet etti. Eğer öyleyse formula1 gibi herşeyin çok önemli olduğu bir sporda bu fark çok değerli"

"Eğer Fernando bunu söylediyse bir nedeni vardır. " dedi.

Fernando için gelecek sene hangi takımda yarışacağına dair birçok spekülasyon ortaya çıkıyor. Fittipaldi Ferrari’nin bu konuyu gündeme alması gerektiğini söyledi.

Fittipaldi "Eğer oraya giderse Ferrari Schumacher ile kaybettiklerini geri kazanabilir. Schumacher araçlarını gerçekten geliştirebiliyordu ve bence Alonso’da bunun aynısını yapabilir."

"Bana göre Schumacher’siz Ferrari çöküş yaşadı. Fernando ile Ferrari’nin en iyi araca sahip olabileceğini hayal ediyorum." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir