Alonso, Yakıt İkmali Yasağını Pek Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Alonso, takımların yarışlara yaklaşımında fark olmayacağını ancak pilotların yarışın başında lastiklerini kontrol etmesinin önemli olacağını söyledi.

Alonso “Yarışlarda herhangi değişiklik olacağını sanmıyorum. Tek fark, yarışların başlarında araçların daha ağır olacak olması.”

“En önemlisi ise aracın hızlı olduğı bölümde lastiklerin bitmemiş olması için ilk 10-15 turda lastikler üzerinde zorlayıcı olmamak.”

“F1 pilotları yarışın başlarında sürüş stillerini buna ayarlamak zorunda kalacaklar.” dedi.


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    kaynak isteyen arkadaşlarım, günlerdir gece gündüz tercih işleriyle uğraşıyorum. Bunun arasında birde arşiv araştırıp kaynak bulmaya vaktim yok, kusura bakmayın. Bu siteyi devamlı takip edenler bilir zaten. Diğerleri de inanmasa da olur. Uzman kişilerden kastım, Prost gibi halen yaşayan efsane pilotlar, takım yöneticileri, F1 le ilgili işlerde çalışan ve otorite olarak kabul edilen bazı kişiler.

  2. Alonso taraftarı degilim fakat pite gireegi için lastikleri zorluyorsa 15 yerine 13 turda bitmişse pekte yadırgamamak lazım bence gayet normal

    benim asıl deginmek istedigim konu Schumi dönsünde siz lastikler nasıl kullanılır görün 🙂 yagmurlu havalarda iyi olan pilotlar bana göre lastiklerini en iyi kullananlardır.

  3. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    halil akıncı dostum alonsonun 2 tur daha gidecek benzini vardı ama lastikleri bitti bunu kendiside söledi 🙁

  4. hamilton un lastikleri biraz daha zorladığı doğru ama genç we yetenekli bir pilot nasıl olması gerektiğini çabuk öğrenecektir brawn bu konuda biraz avantajlı olabilir

  5. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Ben yanlış biliyorsam düzeltin veya şimdiden özürdilerim.Macaristan olayına gelirsek Alonso'nun Q3'ü 13 turluk benzinle bitirmiş va doğal olaraka polü almıştı ve yarış içinde 12. turda pite girmişti lastiklerle alakası olmadığını biliyorum tekrardan yanlışsa özürdiliyorum.Hamilton olayınada katılmıyorum.2009 yılı hariç diğer senelerde zorlamayıp varlık gösteremediği yarış bilmiyorum(yaşadığı aksilikler ve yaptığı hatalar hariç).
    Hangi uzmanlar Alonso'nun bu yönünden bahsetmiş bende merak ediyorum (el_fano_Alonso)Bey..Eğer kaynak sunabilirsen sevinirim.Alonso komple bir pilot kimse aksini iddaa edemez fakat 2008-09 sezonu orta sıralarda kaldı nedeni o değil ona verilen araçtı.Hamilton içinse bu sadece 2009 sezonu için geçerli.

  6. "Yalnız, şuda bir gerçek ki; Alonso tüm uzmanlara göre ne zaman, ne kadar zorlaması gerektiğini en iyi bilen pilot."

    Kaynak?
    Hangi uzmanlar?

  7. mecbur kalınca herkes bunun için çabalayacak, tabi araçların karakteristiği sürüş stilleri kadar önemli, bazı araçlar lastikleri daha iyi koruyacaktır

  8. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    bu tek yarışta herkesin başına gelebilir. Ama Hamiltonun bunu çok yarışta yaşadığına katılıyorum. Alonso Macaristanda tek şansının, bu yavaş aracı limitlerinin üstünde kullanmak olduğunu biliyordu. Denedi ama lastikler iflas etti.

    Yalnız, şuda bir gerçek ki; Alonso tüm uzmanlara göre ne zaman, ne kadar zorlaması gerektiğini en iyi bilen pilot. Onun geçmişinde muhteşem ataklarla gelen galibiyetler de çok, savunmayla gelen galibiyetler de çok. Hamilton için aynı şey henüz geçerli değil. Ya çok zorlayıp kazanıyor, ya da yarışta bir varlık gösteremiyor.
    Tabii bu Hamiltonun lastiklerini koruyamayacağı anlamına gelmesin. Bu sene mecbur kalınca o da öğrenebilir.

  9. aynı şey alonsonun başınada gelmişti.2009 macaristan yarışında önde olmanın avantajını kullanarak arayı açmak için biraz zorlayınca lastiklerinin bittiğini ve daha erken pite girmek zorunda kaldığını hepimiz gördük.bu sene tank kadar ağır araçlarla buna bir çok kez şahit olacak gibiyiz.

  10. işte burada pilot faktörü öne çıkacak.yanlış anlaşılmasın hamilton taraftarları kızmasın ama lewis in lastiklere pekte nazik davranmadığını biliyoruz.bu onun agresif sitilinden olsa gerek.bunuda sezon öncesi testlerde çözemez ise sezonun geri kalan bölümlerinde bir hayli zorlanacağı kanısındayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir