2015 Macaristan GP Sıralamalar – Hamilton Bu Sene 9. Kez Pole Pozisyonunda!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 10. yarışı olan Macaristan GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Sıralamalar öncesinde gerçekleştirilen 3 antrenman seansında da zirvede yer alan Hamilton, sıralamalardaki 3 seansta da en hızlı isim oldu. Hamilton son seansta 1.22.020 yaparak Macaristan’da 5. kez pole pozisyonunu kazanan isim oldu. Hamilton ayrıca bu sene sıralamalardaki üstün formunu devam ettirdi ve 10 sıralamada 9. kez polü kazandı.

Hamilton’un arkasında Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg yer aldı. Rosberg, antrenmanlarda olduğu gibi sıralamalarda da takım arkadaşını geçemedi.

Mercedes pilotlarına en yakın olan isim Ferrari’den Sebastian Vettel oldu. Vettel Hamilton’un 0.7 sn gerisinde kalırken Rosberg’e daha yakındı.

Antrenmanlarda güçlü görünen Red Bull pilotlarından Daniel Ricciardo 4. olmayı başarırken onu Ferrari’den Kimi Raikkonen ve  Williams’tan Valtteri Bottas takip ettiler.

Red Bull’un Rus pilotu Danil Kvyat’ın 7. olduğu sıralamalarda Williams’tan Felipe Massa 8 Toro Rosso’dan Max Verstappen 9. oldular.

Son seansa kalmasına rağmen derecesini geliştiremeyen isim Lotus’tan Romain Grosjean oldu.

Macaristan’a büyük umutlarla gelen Force India’da iki sürücü de son seansa kalamadı. Nico Hulkenberg 11. sırada kalarak son seansı kıl payı kaçırırken Sergio Perez 13. sırada kaldı.

Toro Rosso ile antrenmanlarda güçlü performans gösteren Carlos Sainz 12. sırada kalarak 2. seansta elendi. İkinci seansta elenen diğer isimler Lotus’tan Pastor Maldonado ve McLaren’den Fernando Alonso oldular.

McLaren pilotu Alonso ilk seansı geçmeyi başardı ancak aracında yaşadığı bir sorunla hızlı tur atamadan pist üstünde durdu.

McLaren’in diğer pilotu Jenson Button ilk seansta ERS’de sorun yaşadı ve 16. sırada kalarak elendi.

İlk seansta elenen diğer isimler Sauber ve Manor pilotları oldular.

 

 

 


Yorumlar

“2015 Macaristan GP Sıralamalar – Hamilton Bu Sene 9. Kez Pole Pozisyonunda!” için 47 yanıt

  1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Vettel ile hamilton yine pol ustalarını kanıtladılar aynı araçtaki çekişmeyi düşünemiyorum 😀

  2. Ricciardo’nun podyum görmesini istiyorum. Hamilton geçen seneki Cumartesi sendromunu atlatmış ayrıca.

  3. Bu sıralamalar sonucunda;
    Red Bull’un şasisinin gerçekten eski hallerine yakın olduğunu,
    Pistin tahmin edildiği üzere Williams’a uymadığını,
    Lotus’un gelişiminin durduğunu,
    Honda’nın şasisinin de iyi olmadığını,
    Honda’nın dayanıklılık sorununu hala çözemediğini,
    Toro Rosso’nun iyi bir şasiye sahip olduğunu,
    Hamilton’un gerçekten bu pisti sevdiğini
    gördüm.

  4. Raikkonen düzgün bi şekilde antramanlara katılabilseydi redbulluda geçer 3-4 yapardık ama olmadı şanssızlık bu hafta içinde raikkonen adına devam ediyor.

  5. Onur Gentas avatarı

    Hamilton’a tebrikler, güçlü bir haftasonu geçiriyor ve umarım yarışta da devam ettirir bu formunu. Tabi ki F1’de şansında yanında olması gerekiyor.

    Alonso’nun aracı arıza yaptığında iyi bir küfür salladım. Sezonun 10. yarışı geldi ve aracın performansını geçtik dayanıklılık problemini bile çözemediler. Bu sene böyle geçecek belli ki. Umarım seneye daha düzgün bir motor ortaya çıkarır Honda.

    Mercedes öyle bir araç yapmış ki her pistte aynı performansı sergileyebiliyor. Bu dominasyon ne zamana kadar devam edecek merak ediyorum. Ama sezon ilerledikçe fark daha da artıyor gibi görünüyor. 2. lik mücadelesi kızışacak ve biz bununla tatmin olacağız artık yapacağımız bir şey yok.

  6. Red Bull döneminde bile bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum. Pole pozisyonunu kimin alacağı belli olmasına rağmen bir hevesle izliyorum. Sonra boşa izlediğimi anlıyorum. 3-4 sezon daha böyle gider heralde.

  7. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    Hamiltonla Mercedese tebrikler, bizse bu sezon için ait olduğumuz yere geri döndük 🙂 maksimum sonuç buydu özellikle sorunlu geçen antrenman seanslarından sonra, bizim için iyi haber iki pilotta temiz taraftan kalkıcak Ricciardo iyi iş yaptı gerçekten az daha Seb i de geçiyordu yarın sıkı mücadele olur podyum için inşallah mümkün olduğu kadar çok kırmızılı olur podyumda pilotlarında takımında ihtiyacı var buna, şimdi burda da ortaya çıkmıştır sanırım gelişim konusunda kimsenin kimseye bariz bi üstünlüğü yok ama ısrarla Williams Ferrariyi geçti dendi hep ama bugün gördüğümüz gibi Mercedes in aracı hariç diğer araçların performansı pistten piste göre değişiklik gösterebiliyor bugün biz Williamslardan daha hızlıydık belki gelecek yarış onlar bizden hızlı olur şu kurallar varken gelişim anlamında bir diğer takıma üstünlük kurmak çok zor, Mercedesin avantajı bu yönden inanılmaz boyutta, kış testlerinde güç sıralaması neyse hemen hemen hala aynı sıralama var yarın takıma bol şans güzel bi yarış olması dileğiyle…

  8. Allah cezanı verecek Rai, yarın bi geçemede Ricciardo’yu kafana yiyeceksin odunu 🙂

    1. Kimi_in_Rai avatarı

      🙂

    2. son haberlere göre ricciardo’nun raikkonen’e nefesi yetmemiş, üfürükleme yarışması yapmışlar ricciardo geride kalmış.

  9. Kimi_in_Rai avatarı

    Arkadaşlar Kimi 1 ve 3 sektörde Vettel’den hızlıydı ancak 2. sektörde Vettel 0.4 ve 0.5 fark atıyordu,Neden acaba?
    Kimi neden 2. sektörde yavaş kalıyordu bir bilgisi olan var mı?

    1. Downforce ayarlarındandır, biri düzlüklerde avantaj sağlayacak şekilde ayar yapmıştır diğeri virajlarda avantaj sağlayacak şekilde ayar yapmıştır..

      1. Kimi_in_Rai avatarı

        Teşekkür ederim! Öyleyse Kimi rahat atak yapacak gibi. 2.sektörde Kimi fena olmasaydı 3.lük cepteydi.

  10. Abdullah bey macaristan oynadığım tahminimi görebilirmiyim

  11. lan ric. bu defa beni utandırda süper bir start al. içimden bir his 2014. tekrallıcan diyor go ric. go

  12. Öyle görünüyor ki Hamilton bu sene bir sezonda en çok pole kazanma rekorunu kıracak. şu anda rekor 19’da 15 ile Vettel’e ait (2011)

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_driver_records#Most_pole_positions_in_a_season

    1. Bunun için henüz erken sezonun ikinci yarısında Hamilton’ın sıkıntılı olduğu bazı pistler var

      1. Öyle ya da böyle bu seneki aracını en azından tek turda çok iyi kullanıyor. Geçen sene bu yarışa kadar Rosberg 6 pole kazanırken Hamilton 4 tane kazanmıştı.

        Kesin deme şansımız yok zaten. Sadece ön görüydü 🙂

        1. 🙂 fazla anmayalım da geri kaçmasın diyim o zaman

        2. geçen sene macaristan ve almanyada Q1’de aracı yandı, monaco malum, ingiltere’de son turu atamadı. bunların hepsi rosberg’e 4 hediye pole olarak gitti. yani geçen senenin pole rakamlarının dediğinle ilgisi olmadığı açık.

          1. benimkisi gayet pole rakamlarıyla alakalı. kazanabilirdi demekle kazandı demek arasında çok fark var. İstatistiklerde kimin ne yaşadığı değil, kimin kaç tane kazandığı yazıyor. Yukarıdaki yoruma karşılık benim paylaştığım bir istatistikti.

            1. direk kimin kaç pole kazandığına bakarak performansı ölçmeye çalışmak yanlış, sonuçta geçen sene hiç mücadele veremeden kaybettiği polleri işin içine katarak bu sene hamilton aracını çok iyi kullanıyor diyorsun. her ikisinin sorunsuz geçirdiği Q3 seanslarında hamilton aşağı yukarı geçen sene de aynı üstünlüğe sahipti – en azından sezonun ilk yarısında.

              böyle bir değerlendirme bir pilot çok sorun yaşayıp pole alamadıktan sonra “bu sene geçen seneki kadar iyi değil hiç pole alamadı” demek gibi. halbuki adamla alakası yok birsürü sorun yaşamış. yani performansı direk istatistikler göstermiyor.

    1. Redbull renault şampiyon olduğuna en yüksek surata çıkamıyordu.

      1. o zamanlarda neyle şampiyon olduğunu biliyoruz zaten

    2. Redbullun yavaş pistlerde bu kadar hızlı olması sadece Aero’ya bağlı değil. Renault motoru belli bir hıza kadar iyi bir çekişe sahip, ancak belli hızdan sonrası malum 🙂

  13. Kimi’nin sabah antrenmanda sıkıntı yaşaması muhakkak etkiledi performansını, ince ayar yapamadılar, ancak yinede güzel bir sıralama oldu.Startta temiz yerden kalkıyor ve önünde Renault motoru ile Redbull var.

    Mercedes her zamanki gibi, büyük ihtimal sıkıcı ötesi bir yarış bizi bekliyor..

    1. Çifte atak yapsa ne güzel olur 2. Viraj çıkışında

    2. +1 ayrıca yumuşak lastiğin sürüş çizgisini tam keşfedemeden 0.3 sn fark iyi gibi ric işi bozmaz inş yarın yani arkasında takılı tutmaz bizi umarım

    3. Seb orta sektörde arabanın çok çok üzerine çıkmış, aferin Vettel’e.Bence burada Redbull Ferrari’den daha hızlıydı en azından sıralama için, ancak yarın sıcaklığın Ferrari’ye mutlaka getirisi olacaktır.

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        +1 raikonen rahat tokatlar ricardoyu kalkış özürlüsü çünkü 🙂

        1. ReyizHamilton avatarı
          ReyizHamilton

          o belli olmaz bottas da kalkış özürlüsüydu geçen yarış uçtu

    4. erendost arkadaşım
      “startta temiz yerden kalkıyor ve önünde Renault motoru ile Redbull var.”
      ava giderken avlanmayın 🙂

  14. Yarın bunu galibiyete çevirmek ve Jules Bianchi’ye ithaf etmek kalır geriye (bir aksilik çıkmazsa) tebrikler Hamilton !

  15. Yusuf Hitay avatarı

    bir şanssızlık yaşamazsa hamilton grand slam bile yapabilir.

    1. Super slam yapar 😀 😀

      1. Yusuf Hitay avatarı

        kazmalık ve şanssızlık olmasa olabilirdi. komik olan kısmı nedir?

  16. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bizim için makul bir sıralama turuydu. Bu haftasonu onca soruna rağmen sonuç gayet iyi. Fark biraz fazla ama bu farkı bence Hamilton yaratıyor. Rosberge kıyasla çok az farkla gerideyiz. Serhan Acarın dedikleri doğruysa ; yakıt kuralından en fazla etkilenen ve gerilemiş bizi gösteren veya gelişimi tökezleten kural yasağına rağmen sonuç iyi. Belki bu engel olmasa ikinclilik daha sağlam ve fark daha az olacaktı ama muhakkak bir b planı bulmak gerekiyor. Gridde çoğu takım fikrine göre Mercedes motoru ile nerdeyse aynı performansı gösterirken bir anda düzlüklerde hızımızı da kestiğini belirtti Serhan Acar,neyse.

    Kimi de sorunsuz bir sıralama turu geçirdi nihayet. Bütün antremanlarda ciddi sorun ve zaman kaybına rağmen , yumuşak lastiği test edememesine rağmen temiz tarafta kalarak iyi bir iş yaptı. Umarım yarın Ricardoyu startta avlarız. Keza aynı şekilde Vettelin, Rosberg’i geçebileceğine start için inanıyorum.

    Williams ise kendisine zaten uymayan bu pistte pek bir şey yapamayacaktı. Red Bull gelişmiş gibi görünmesine pistin karaktistiği sebep oluyor. Adamlar Monaco’dan sonra burda belki bir de Singapur da şanslı olabilir ve onu da değerlendiriyorlar. Sezonun en iyi sonuçlarını buralarda almaları normal. Yoksa Hamiltonun dediği gibi bir mücadeleye geri dönme durumu söz konusu değil. Ama umarım gelişim gösterip bundan sonra onlar da mücadeleye geri döner.

    Bunun dışında şimdi birileri bizi gelişmiş, Williamsı gerilemiş diye ilan eder. Öteki çıkar yine ikinciler der. Kendi pilotundan umut kalmayınca sırf Ferrari kötü sonuç alsın psikolojisiyle o 45dkyı izler ve onla avutur kendini. Şu işin lider dışında özellikle son senelerde birbirine yakın takımlar için lastik-pist-araç uyumu olduğunu bir türlü anlayamadılar.

    Neyse umarım yarın Maceristan standartının üzerinde zevkli bir yarış izleriz. Pek yağmur ihtimali yok ancak belki işler yarın start ve sonrası biraz karışabilir. Bianchi için bir zafer almak ve podyumda İtalyan Marşı çaldırmak güzel olurdu.Herkese bol şans

  17. Hay şansıma… Antrenmanlar yuzunden tahmin oyunlarında tam ters köşe olduk.

    1. Puanlar yarista veriliyor

      1. Puanların yarışta verildiğini ben de biliyorum. Ama burası Macaristan. Yarın yarışta yağmur yoksa veya ekstrem olaylar yaşanmazsa bu sıralar büyük ihtimal’le değişmez.

    2. Alonso’ya oynadın sanırım. Honda’yı ilk 10’a almamak lazımdı. Beni de bozarsa Grosjean veya Hülkenberg bozacak.

      1. Ben Toro Rosso ve McLaren’lere cok güvendim. Ric’i ilk 10’a almadım, dayanıklılıktan dolayı yolda kalabilir diye. Kvyat’ı 4’e, Raikkonen’i 5’e aldım. Williams’ları da ilk 10’a almadım. Williams’lar ve McLaren’ler beni yamulttu.

        1. Ben de ilk tahminimde öyle yaptım ama FP3 sonrasında hemen değiştirdim. Red Bull’u ilk 10’a almıştım zaten de, Mclaren’i de alma ve Williams’ı almama hatasını yapıyordum neredeyse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir