2015 GP2 Macaristan 1. Yarış – Kazanan Lynn, DAMS 1-2

yazar:

kategori:

GP2’de 2015 sezonunun 6. ayağı, ilk yarışında zafer Alex Lynn’in oldu.

İngiliz pilot, orta sertliklerle başlayıp yumuşak lastiklere geçtiği yarışta erken pite giren Vandoorne hariç liderliği kimseye bırakmadı ve lastik avantajıyla Haryanto, Vandoorne ikilisini geçip ilk pole pozisyonunu ilk galibiyete çevirdi.

Pierre Gasly, son tur Vandoorne’u geçerek 2. olarak DAMS’e dubleyi getirdiler. Podyumu tamamlayan isim Stoffel Vandoorne oldu fakat Belçikalı pilot, güvensiz pit çıkışı nedeniyle 5 sn ceza aldı ve 5. liğe düştü.

Son yarışlarda artan temposunu Silverstone’da galibiyete çeviren Sergey Sirotkin, Vandoorne’un cezasıyla kendini podyumda buldu ve 3. oldu. Vandoorne gibi erken pite giren Ryo Haryanto 4. olarak şampiyonada 2. sıraya oldukça yaklaştı.

Jordan King, Raffaele Marciello, Nobuharu Matsushita, Robert Visoiu ve Daniel De Jong ; 6. – 10. sıralar arasında finiş görüp günün puan alan son isimleri oldular. Nobuharu Matsushita, yarınki yarışta ters grid ile birlikte polede başlayacakken Robert Visoiu en hızlı turu atarak ekstra 2 puan kazandı.

Şampiyona 2.si Alexander Rossi, 11. başladığı yarışta varlık gösteremedi ve 12. olarak yarınki yarış için de puan şansını zora soktu.

11 yarış sonrası Vandoorne 180, Rossi 105, Haryanto 103, Sirotkin 93, Lynn 85 puanda yer alıyorlar.

Serinin 2. yarışı yarın 11.30’da koşulacak.

GP2 Hun 15 R1


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir