2015 GP2 Macaristan 2. Yarış – Matsushita’nın İlk Galibiyeti

yazar:

kategori:

Nobuharu Matsushita, GP2’deki ilk zaferine ters grid sayesinde polede başladığı Macaristan’daki 2. yarışta ulaştı.

Honda destekli Japon pilot, ilk birkaç tur takım arkadaşı Vandoorne’un baskısına maruz kalsa da sonraki turlarda farkı 2 sn civarında tutmayı başararak serideki ilk galibiyetini kazandı.

Dün ceza ile podyumu kaydeden şampiyona lideri Stoffel Vandoorne, 4. başladığı yarışta startta 2. sıraya yükseldi ve öylede bitirdi. İlk yarıştaki DAMS dublesinden sonra 2. yarışta ART GP dublesi yaşandı. Yarış boyu Vandoorne’u yakından takip eden Sergey Sirotkin, dünkü yarışta olduğu gibi bugünde 3. olarak değerli puanlar kazandı.

İlk 3’ün farklı bir dünyada olduğu yarışta 4. sırayı Raffaele Marciello alırken başlarda Maricello’ya ataklar deneyen Rio Haryanto 5., bu sezonki en iyi derecesini elde eden Norman Nato 6., yarışın sonlarında lastiklerini iyi saklayan Robert Visoiu 7. ve Pierre Gasly 8. olarak puan aldılar. Dünün kazananı Alex Lynn, 9. olarak puan alamadı.

Arka lastikleri korumanın önemli olduğu yarışta Racing Engineering pilotları zor anlar yaşadı ve şampiyona 2.si Alexander Rossi, pite girmek zorunda kalarak zaten puan alamayacağı yarışta 19. sırada finiş gördü ve 2. liği kaybetti.

Daniel De Jong, mekanik arızayla yarış dışı kalan tek isim olurken 6 ayak, 12 yarış sonunda Stoffel Vandoorne’un liderliği artarak sürüyor. En hızlı turun ekstra puanı ilk 10’da yer almak şartıyla verildiğinden 2 ekstra puan daha kazanan Belçikalı pilot 194 puana ulaştı. Rio Haryanto, Rossi’nin 0 çektiği haftasonundan 18 puan alarak 109 puanla 2. sıraya çıkarken Rossi 105 puanla 3., Sirotkin 103 puanla 4., Lynn 85 puanla 5. sırada yer alıyor.

Serinin 7. ayak yarışları 21 – 23 Ağustos’ta Belçika’da gerçekleştirilecek.

2015 GP2 Hung R2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir