Pistler de Taraftarlara Daha Fazla Eğlence Sunmayı Planlıyor

yazar:

kategori:

Bugün Monaco’daki Motor Sporları Sektörü Forumu’nda Nurburgring, Sepang, Abu Dhabi ve Silverstone patronları da yer aldılar ve bu kişiler, F1 hafta sonunun sadece yarışla tamamlanamayacağını söylediler.

Nurburgring’in eski CEO’su Walter Kafitz “Pistlr sadece spor endüstrisinin değil aynı zamanda eğlence endüstrisinin bir parçası.”

“Aramızda mücadele etmiyoruz ancak diğer eğlence etkinlikleriyle aramızda mücadele edebiliriz. İnsanları pistlere çekmek istiyoruz ve bu nedenle insanların futbolun aksine yarışlarda pistlerde en az bir gün ve daha da fazlasını geçirdiklerini hatırlamak zorundayız.”

“Sadece ana etkinlik ile değil hem diğer destek yarışlarıyla hem de farklı eğlenceler ile daha iyi eğlendirilmeliler. Pistten mutlu ayrılmalılar ki daha sonra tekrar gelmek istemeliler. İşimiz bu olmalı.” dedi.

Sepang CEO’su Razlan Razali “İzleyiciler bizim için çok önemli çünkü ana gelir kaynağımız bilet satışları. Bu yüzdenF1 ve MotoGP gibi ana yarışlara onları nasıl daha fazla çekebiliriz? Yarışlardan daha fazlasını sunmak zorundayız.”

“F1 pilotları ve MotoGP sürücüleriyle daha fazla interaktif etkinlik düzenledik ancak artık kız arkadaşları ve bayanları da öekmeliyiz ve bunu nasıl yapabiliriz? Çocuklar için etkinlikler düşünmeli, kalabalıklara konserler düzenlemeli ve yarıştan daha fazla şeyden eğlenmelerini sağlamalıyız.”

“Tüm konu hafta sonu boyunca daha fazla eğlence etkinlikleri düzenlemek. Pistler, eğlence kaynakları bularak geleneksel düşüncelerinden vazgeçmeliler.” dedi.


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Kesinlikle katılıyorum. Zar zor bir açık alan bileti alıp, istanbulpark a gelseydim, yine de padok alanını,pilotları, takım patronlarını, F1 güzellerini, son teknolojiyi ve araçları yakından görmek isterdim. Aksi taktirde, bilet alıp, bir sürü rezillik ve masraf karşılığında sadece araçların, pistin 500 metresinden geçişini görmektense evde tüm pisti ve olayları izlemek daha çekici gelir her zaman.

    Ayrıca F1 in Türkiye de izlenirliğini artırmak için, çok daha fazla tv programında, internet sitesinde ve çeşitli reklam promosyonlarında başka hediyeler yerine F1 bileti dağıtılması bence oldukça faydalı olurdu. Tabii az sayıda izleyiciye 600-700 liralık bilet hediye etmektense daha çok kişiye açık alan bileti dağıtmak daha doğru bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir