BMW, 2010 Motor Sporları Programını Açıkladı

yazar:

kategori:

BMW M3 GT2, belirli olan GT serisinde öncelikli olarak 24 saat klasik yarışlarında yarışacak. BMW sürücüleri FIA Dünya Binek Otomobil Şampiyonası (WTCC) ve American LeMans Seri’lerinde (ALMS) de yarışarak şampiyonluk kovalayacak.

Ayrıca BMW, Formula BMW Avrupa ve Formula BMW Pasifik Serisindeki genç yeteneklerin gelişim programında büyük başarı sağladıkları programını da sürdürecek.

Alman şirketin motor sporları direktörü Mario Theissen, F1’den ayrılığın ardından taraftarlarına motorsporlarında ilgi çekici bir program sağlayabildikleri için memnun olduklarını söyledi.

BMW, bazı GT organizasyonlarında uzun zamanlı testlerle gelişim takımı Schnitzer MotorSport ile yer alacak. Ancak 24 saat klasik yarışları üzerine odaklanacak.Nürburgring’teki 24 saat yarışı ile Spa’daki ve Lemans’taki yarışlara da katılması planlanıyor BMW’nin.

Ayrıca, bu serinin yanında BMW’nin programı VLN Endurance Şampiyonası ve Lemans (LMS) serisindeki yarışları da içeriyor.

Jörg Müller ve Dirk Werner 2010 yılında BMW’nin GT serisindeki pilotları olacaklar. Andy Priaulx, Augusto Farfus ve Dirk Müller de GT programına dahil olacaklar. Uwe Alzen ve Dirk Adorf ise 24 saat Nürbugring yarışında başarı arayacaklar.


Yorumlar

  1. hikaye f1 den gerisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir