"Formula 1'i Raikkonen Reddetti"

yazar:

kategori:

2007 Dünya şampiyonu olan pilot Ferrari ile olan anlaşmasını bir yıl erken sonlandırmayı kabul etmiş ve sonrasında McLaren, Toyota ve Brawn/Mercedes takımları ile ilişkilendirilmişti. Ancak Fin pilot, seçimini WRC’den yana kullanarak Citroen takımı ile tam zamanlı anlaşma imzaladı. Öte yandan 2011 için F1’e dönme ihtimalini de ortada bıraktı.

Turun Sanomat gazetesine konuşan Robertson, gelecek yıl için F1’den gelen teklifleri geri çevirdiğini çünkü rallide ciddi bir deneyim yaşamak istediğini söyledi. 

“Mercedes, Kimi’yi istedi. Ama bu sırada o WRC’ye geçmeye çoktan karar vermişti. Kimi kararını değiştirmez.”
Ferrari takım patronu Stefano Domenicali de düzenli olarak rallide yarışmanın Raikkonen için daima bir hedef olduğunu belirtti.

“Kimi yıllar önce bunu benimle konuşuyordu. Daima dünya şampiyonası seviyesinde ralli yapmak istiyordu.”
Raikkonen Dünya Şampiyonası İsveç’te başlamadan iki hafta önce Citroen C4 ile ilk kez Ocak ayında Finlandiya Arctic Lapland Rallisi’nde yarışacak. Co-pilotu Kaj Lindstrom wrc.com’a verdiği demeçte ocak ayında Finlandiya’da test yapmalarının da ihtimaller arasında olduğunu ancak henüz bunu Citroen ile sonuca bağlamadıklarını belirtti.


Yorumlar

  1. Abdullah kardeşim; yolun açık olsun. Gülegüle git, gülegüle gel. Hayırlı teskereler. Allah'a emanet ol.

  2. Abdullah Çelik yolun açık olsun.Hayırlı tezkereler.Yakında görüşmek dileğiyle… =)

  3. hadi eyvallah TRF1 dostları. en yakın zamanda görüşmek dileğiyle 🙂

  4. Ne ekersen onu biçersin.Raikkonenin yapısı budur evet ona bişey diyemem ama yapısı demek ki bunu hakediyor.

  5. nasıldı o sinan şöyle birşeymi 🙂

  6. dur fitili ben ateşliyim 🙂

    yaşar senin kaşının üzerinde gözün mü var bakim:) kaşın üzerinde göz olmaz deme kavga ederim bak 🙂
    bi de geçen gün benim kedinin kuyruğuna basmışsın diyolar, kediyi pitstopa aldık:)

    şaka bir yana, abdullah hayırlı tezkereler diliyorum sana;) yazıcı ol bari, haber girersin arada sayfaya;)

  7. eveeeet demekki abdullah gittiğine göre burada istediğimiz şekilde birbirimizi yiyebiliriz.nasılsa yorumları silemezler:)) şaka bir yana abdullah beye hayırlı teskereler.askerlik heryerde askerlik kısa dnemiuzun dönemi yok.lk zamanlarda illaki zorluk çekeceksiniz ama ondan sonra orası eviniz gibi olur iananın ayrılırken ağlaya ağlaya ayrılırsınız.

  8. şimdi düşünüyorum da, burada ki herkes (ben dahil) f1 de kalsaydı, gitmeseydi diyor. belki kendimizce haklıyız. ama diğer taraftan bu pilotlar gerçekten normal insanlar değiller. işlerini sadece keyif için yapıyorlar. örnek olarak bir bilgisayar mühendisi daha fazlasını öğrenmek için gecesini gündüzüne katar, proje üretmeye çalışır, kariyerini ilerletmeye çalışır. dolayısıyla bu şekilde keyif alır.
    pilotlarda daha farklı bir durum söz konusu. zaten istedikleri paraları kazanıyorlar. tek ihtiyaç duydukları iyi bir motivasyon ve iyi bir araç. akıllarına nasıl eserse öyle hareket ederek keyif almak istiyorlar.
    kimi de de aynı şey var. f1 den keyif aldığında güzel yarışıyor. diğer zamanlarda motivasyonu düşüyor. örnek olarak spa yarışlarını sevdiğinden ayrı bir cesaret doluyor içerisine.
    wrc ye çok fazla merakı vardı. 1 sene tadını aldıktan sonra geri döner mi bilinmez, ama artık onu yadırgamıyorum.
    hayallerinin, egolarının peşinden gitsin. asi olmasını takdir ediyorum.

  9. Abdullah paşam hayırlı tezkereler…

  10. Öncelikle Abdullah Çelik'e hayırlı tezkereler diliyorum. Mercedesin Kimi ile çok geç irtibata geçtiğini düşünüyorum.Teklif yaptıkları zamanda Kimi çoktan WRC kararını vermişti. Dolayısıyla Kimi F1 istemedi artık geri dönmez demek çok da doğru değil 🙂 Kimi eğer bu sene gerçekten yükselen bir ivmeyle performansını arttırırsa 2011 de ana takıma geçer ama olmadı tam zamanlı sürüşten istediği kadar zevk almazsa F1 e geri döner. Menajerinin de dediği gibi Kimi bir karar verdimi kararından dönmez =) WRC yada F1 yeterki başarılı olsun biz onu her yerde destekleriz. Bu arada ralli biletleri ne kadar bilen var mı ?

  11. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Mercedes, Kimi’yi istedi. Ama bu sırada o WRC’ye geçmeye çoktan karar vermişti. Kimi kararını değiştirmez.”
    Mercedes'in Kimi'yi istediğini biliyorduk zaten.Kimi'nin F1'den ayrılmasına üzüldüm ama bi taraftan da kararından dönmemesi sevindirdi beni.ne yapacağını bilen bi insan.

  12. kısa dönem göz açıp kapayıncaya kadar geçer izin filan kullanmayın izin süresince hiçbirşey anlamıyorsunuz gelene geçene ne yaptığınızı anlatıyorsunuz genelde de pek birşey yapmıyorsunuz doğuda terörle mücadele edenler dışında…önce bir şok ama sabır herderdin devası dedelerimiz 4 sene yaparmış. kısa dönemleri adam yerine koyarlar. halinize şükredin. Allah yardımcınız olsun ben hakkımı helal ediyorum sizde edin. 🙂

  13. birkez şampiyonluk aldımı yhada 2 3. tamamladımı geri dönmez

  14. Oooo 331.dönem oldumu yaw ben 289.dönem gitmiştim,12 ay yapmıştım askerliği…Ankara-Mamak muhabereci demektir,şimdiden hayırlı teskereler..Bol bol nöbet ayrıca çavuş olursun..

  15. Mamak, bizim buralar 🙂 Şimdiden hayırlı tezkereler.

  16. Anket haberinin yorumlarını okumamıştım. Kusura bakma…

    Allah yolunu açık etsin. Bora haklı, kısa dönem dışarıdan kolay görünür ama göründüğü gibi değildir. Mesela ben günde 3 saat uyuyabiliyordum, geri kalan 21 saatin 12-14 saati yoğun tempo ve stresle geçiyordu, 2 saat nöbet, geri kalan stres. Ben 317'ydim. Yanlış hesap yapmadıysam sen 331. K.D.'sin 🙂

  17. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Abdullah Bey demek kısa dönem .. zordur,bende kısa dönem yaptım ve ne demek olduğunu biliyorum. Hani bazen keşke 6 sene askerlik yapsaydım ama uzun dönem yapsaydım diyeceğiniz günler olacaktır..

    Ama sayılı gün çabuk biter,, sevdiklerinize sabır; Sizede hayırlı teskereler diliyorum

  18. abdullah kardeşin anket haberine yazmıştı ama burayı da konuş dışı yapalım bari 🙂

    "Bu arada muhtemelen yarından itibaren 6 ay boyunca aranızda olmayacağım. artısını ya da eksisini kader gösterecek. kendinize ve siteye iyi bakın. şimdiden hepinize iyi ve umduğunuz gibi bir sezon geçirmeniz dileğinde bulunuyorum 🙂

    Ankara – Mamak :)"

  19. Şu andan sonra "Keşke F1'de kalsaydı", "Yazık oldu", "F1 çok şey kaybetti" v.s. şeyler söylemeye gerek yok. Kendisi ne istediyse onu yaptı. Artık tek dileğimiz gittiği yerde başarılı olması olabilir.

    bobby fischer; ben de Abdullah kardeşimizi merak ediyorum. Askere gidecekti ve kuvvetli ihtimalle kısa dönem gidecekti. Kısa dönemlerin birliklerine katılma tarihleri ayın 12'sindedir. İnşallah eğitim çavuşu olmaz.

  20. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Mercedes'in onu istediğini sanmıyorum.

    Maalesef 2'de bir emeklilik ya da WRC lafı edip duruyordu. F1'den uzaklaşması gayet yerinde oldu. nasılsa geri dönüş yapacaktır. ve olabileceği kadar iyi bir sürüş çıkaracaktır.

    Yeni kurulan bir takımda herşeyini %100 verecek ve aç bir pilot lazım. Schumacher Yarış kazandığında hala nasıl zıpır zıpır zıplıyorsa ve bir sonraki yarış için hala açlık çekiyorsa Mercedes'e de böylesi gereklidir. +%100'den fazlasını verdiğine değinmeye gerek yok.

    ve yeni kurulan bir takımda malumdur bazı şeyler ters gidecektir ve pilotların bunlar için extra efor harcaması gerekebilecektir. sanırım rai kariyerinin bu safhasında problemlerle uğraşmaktan çok, hazır bir aracı sürmeyi yeğlemekte. Şu an sanırım bu tanıma uyan tek bir takım var; McLaren-Mercedes. Orda da koltuklar tutulmuş vaziyette.

  21. konu dışı affedin. Abdullah bey yok hiç yorum yapmıyor. askere gidecekti gittimi? gittiyse nereye gitti? kısa dönemmi? uzun dönemmi? bellimi? özledik kendisini…:)

  22. "Mercedes, Kimi’yi istedi. Ama bu sırada o WRC’ye geçmeye çoktan karar vermişti. Kimi kararını değiştirmez.”

    mercedes istemis ama gıtmemıs rekabetcı bır arac verırlerse f1 de kalacagını solemıstı kimi ama rekabetcı arac vermelerıne ragman f1 de kalmadı buda onun f1 den sıkıldının cok acıkca kanıtı ah be kımı buyuk hata yaptın.

  23. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    WRC'de üst düzey bir mücadele ortaya koyabilecekse kariyeri açısından olumlu olur elbette.

    Ama F1'i bırakıp da (üstelik Mercedes gerçekten onu istediyse) WRC'ye geçme fikri pek de çekici gelmiyor bana. Mercedes'in teklifine rağmen gittiyse gönlünde WRC var demek ki gerçekten. İlginç…

  24. a-class a-class avatarı
    a-class a-class

    Geri dönmeyecek diye yapılan yorumlara katılamıyacağım, çün ki bana göre kimi F1 kariyerine ara veripte sonraki yıllarda tekrar geri gelip tekrar şampiyonluğa oynamak isteyeceğini düşünüyorum…Ama WRC de iyi bir sezon geçirmesini diliyorum en azından ilk 3'e oynamasını istiyor başarılar diliyorum, şu da bir gerçekki F1 funları bu sezondan pek fazla zevk almayacaklar, yalnız ne ilginçtirki ecci amcadan kimi ile ilgili herhangi bir demeç gelmemiştir zira ecci parayı seven biri olarak kimi'nin fun kitlesinden dolayı izleyici kaybına uğrayacağını pek düşünmüyor herhalde

  25. Formula Bir avatarı

    bence de f1 e dönmez artık….

  26. inci incili avatarı

    f1'den sıkıldı ve gitti. 2011'de de rallide kalacaktır. umarım şampiyonluğa oynar.

  27. başarısız olsun diye dua etmek lazım. yoksa geri gelmez. belkide herşeyi bırakır. bu adamdan bu konularda herşey beklenir.

  28. alptuğ bektaş avatarı
    alptuğ bektaş

    hayallerinin peşinden git kimi !

  29. inşallah kararını kısa tutar, hevesini alır ve 2011 de yine onu f1 de görürüz.

  30. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Kariyerini de Hakkinen e benzetiyordum, F1 e bakışını da. Sonu da Hakkinen gibi oldu. Mercedes teklifini kabul etmemek, F1 e 2010 için değil, tamamen veda etmektir bence.

  31. bız onu f1 de gormek ıstesekte o bu kararı vermıs bundan sonra yapacak bırsey yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir