Resmi: Formula 1'de Kazanana 25 Puan Geliyor!

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone ve FIA Başkanı Jean Todt’un katıldığı bugünkü komisyon toplantısında yeni puan sistemi masaya yatırıldı. Yeni sisteme göre yarışı kazanan 25, 2. olan 20, 3. olan 15, 4. olan 10 puan alacak ve puan sistemi 8-6-5-3-2-1 şeklinde devam edecek.

Bu sistem 2010’da daha fazla takımın yarışacak olması nedeniyle önerildi.

Bu puan sistemi ile 2003’ten sonra ilk defa bir yarışta daha fazla isim puan almış olacak. 2003’ten önce 6 isim puan kazanıyordu ve o sene puan kazanan pilot sayısı 8’e yükselmişti.

Dünya Konseyi’nin bugünkü toplantısından gelen bildiri: “Gridin 13 takıma genişlemesi ve F1 Komisyonu’nun tavsiye ile 2010 sezonunda yeni bir puan sistemi uygulanacak.”

Yeni puan sistemi şu şekilde olacak: 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1.


Yorumlar

  1. bence bu puanlama sistemiyle birlikte yarış tamamlamanın önemi de oldukça artacak.

  2. tarihsel istatistiki veriler karışacak. çok olmuş 200 küsür puanla şampiyon olabilir bir pilot.

  3. bu puanlama sistemi ile şu anda yarışan 2-3 pilot shumayerin topla puanını geçebilir önumuzdekı yıllarda 🙂

  4. burak bocek avatarı

    25 puan anormal bence.Birinciliğin değerinin arttırılması dediler ama bu kadarda değil.Oldu olucak 50 puan verselerdi iki yarış sonunda 100 puan olurdu.Zırt pırt birşey değştirilmesi anlamsız geliyor bana.Ülkemizdeki eğitim sistemi gibi her yeni gelen reform yapıyor o yüzden bir istikrar sağlanamıyor.Her zaman değşikliği işe yarıcak sanıyoruz.Bence 12-9-…. tarzı bir sıralama olsa çok daha iyi olurdu.Eğer iki şampiyonluk adayından birisi yarışı puan barajında tamamlar ve diğeri lider bitirirse puan farkı biranda 18 19 belki 20küsür puan açılacak.Bununda son yarışlarda olması işi kesinleştirir zevki azaltır.Bu kadar uçmaya gerek yoktu.Yine bir pilot çıkıp ilk yarıda 3-5 yarış alıcak ve sezon sonuna bile kalmadan işi bitirecek belkide.Michael tamamen senle aynı düşünmekteyim.Geçmişte büyük zorluklarla alınan puanlara daha saygılı olmak gerekli.

  5. Fena değil bakacaz görecez en azından 1. ve 2. arasındaki puan farkında ufak bi değişim söz konusu 2 puan farka göre idare eder.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    15-10-8-7-6-5-4-3-2-1 bence bu tarz bi sistem birincilik için kan-gövde ilişkisini canlandıracaktır:D

  7. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Bu sistemin ne getirisi olacak ben anlamadım. Sadece 2 kişi fazla puan alacak. Bunun için bu kadar büyük bir değişiklik yapılması şart değildi. Eski senelerde de grid bu kadar kalabalıktı ve sadece ilk 6 pilot puan alabiliyordu.

    Madem sistem değiştirildi neden 1. olana bir avantaj verilmedi. Ha 25 20 15 10 olmuş ha 10 8 6 4 olmuş hiç bir fark yok.

    Bu yeni puanlama sadece istatistikleri ve tarihi mahveder başkada bir işe yaramaz.

    Bence 100 60 40 diye bir puanlama yapılsaydı daha iyi bir çözüm olurdu. En azından istatistikleri daha iyi bir şekilde karşılaştırabilirdik. Hemde istediğin kadar adama puan verebilirdin 🙂

  8. Remzi Ersoy avatarı

    sezon içinde pilotlar ve takımlar arasındaki mücadeleyi artırmak ve biz taraftarları daha çok heyecanlandırmak iiçn yapılmış olabilir bu düzenleme.

  9. Burak Soylu avatarı

    gridteki takım sayısının fazlalığı göz önünde bulundurulursa yapılan mantıklı bi hareket..

  10. Haberi ilk gördüğümde benim de aklıma minardi'nin söyledikleri gelmişti.
    Benim bu yüksek puanlama hoşuma gitmedi açıkçası. Küçük puanların cazibesi daha fazla olur her zaman. Sezon sonuna dev rakamlar olmuş olacak böylelikle. Bence bunun gibi şeyler de dikkate alınmalıydı. Ayrıca Minardi'nin dediği gibi geçmişte o büyük zorluklarla kırılmış birçok rekorun ezip geçilmesi demek bu. Bunu sadece Michael içinde söylemiyorum o ilk 5 'deki üstadların yapabildiklerini şimdi çoluk çocuk bile yapabilecek. 🙁

  11. elif çivici avatarı

    madalya sisteminin hafifletilmiş versiyonu yani kısacası yine 1.nin büyük payı olacak.Sürücüler artık daha temkinli olmalı,bir kere yarış dışı kalsan telafisi çok zor.Şampiyonluk dikkatli ve hızlı bir sürücü tarafından kazanılacak,bu da şampiyonlugun kalitesini arttıracak.

  12. bu puan sistemi onaylanmis. ucuncu ile dorduncunun arasi 1 puanken simdi 5 puana cikmis, podyum artik daha degerli hale gelmis.

    onun disinda artik her yarista 3 tane sabit hakem olacakmis, 1 tanede yerel bir hakem olacakmis. kazalarda eski f1 pilotlari da karara yardim edecekmis. bu da tutarsiz hakem kararlarinin onune gecer herhalde.

  13. puan sınırının 8 den 10 yükselmesi mantıklı ama hangi açıdan bakarsak bakalım 25 puan çok fazla

  14. eski TL ile YTL gibi olmuş, işlevi ve ederi aynı. 25-15-10 ile 10-8-6 arasında hiç fark yok. göz boyamaktan başka bir şey değil. halbuki yapacakları işin anahtarı çok basitti, hem daha önde bitiren pilota puan açısından avantaj sağlamak, bunun yanında 2 ve 3 ncü sırada giden pilotların atak yapmasını cezbedecek bir puan farkı olmasıydı yeni yapılan sistemde.. becerebildiklerini düşünmüyorum maalesef. neyse, hayırlı olsun diyelim.

  15. Eski rekorlar yalan olacak ona üzülüyorum asıl. Schumacher in 148 puan aldığı 2004 sezonu vardı misal, şimdi 148 e ulaşmak için 6 kere birinci olmak yetecek, teoride 400 puanla bile bitirebilirler.

  16. Hamza Fayiz avatarı

    05.12.2008 16:00 HONDA resmen F1 den ayrıldı..:(:(:(:(

  17. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    birinci olanın, dördüncü olandan ikibuçuk kat fazla puan alması bence çok yanlış. Çünkü, zaman zaman takım hatası ve haksız cezalar yüzünden, yarışı hakeden değilde, şanslı olan başkası kazanabiliyor. Haksız yere bu kadar kaybetmek, pilotta konsantrasyon falan bırakmaz. Umarım şuanki sistem değişmez.
    Bu sene özellikle gördük bunu. sezon başında bir takım alıp başını gidebiliyor. geri kalan sezonda bir başka takımın bu farkı kapatması için yine alıp başını gitmesi bile yetmez. diğer takım da, geride kalsa dahi puan alıp şampiyonluğu garantilemeye devam edecek çünkü.
    bazı arkadaşların önerdiği puanlama sistemleri gelmez. Çünkü dünyada belirli standartlar var. Yukarıdaki sistem de, moto gp gibi bazı serilerde kullanılan bir sistem. O yüzden, ya yukarıdaki sistem kabul edilecektir, yada eski sistem kalacaktır.

  18. bncede bi kaç arkadaşımızın dediği gibi 15-10-8 diye gitmesi…bence böyle olmalı 1 olmanın değeri ve önemi burda ortaya konulmalı…önceki sistemde rakibinle 1-2 gitmekle 2-3 gitmek aynıydı fakat böyle olursa 1-2 ile 2-3 çok farklı olacak…ama 25.20-15 diye gidewrse pilotlar çok hızlı yükselip düşecek ve istikrarlı bir pilotun 4-5 yarışta topladığını 1 yarışta alan olacak ki bu biraz kötü moto gp de çok fazla araç oldupu için o sistemin bnzeri kurulmuş olabilir…ama bu sefer dediğim gibi 1-2 gitmek ile 2-3 gitmek hiç bi fark yaratmayacak ama 15-10-8-6 da 1 olmak çok müthiş avantaj olacaktır…

  19. güzel olmuş bence eskiden birinci olmak hiçbir şey ifade etmiyordu , alonso 2006 veya 2007 de bütün yarışlarda istikrarlı bi şekilde 2. olup şampiyon olmustu. böyle daha iyi olur xD

  20. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Enes Güven
    daha güzelini öneriyorum
    20-15-10-8-6-5-4-3-2-1

    Size katılıyorum hatta

    20-15-11-8-6-5-4-3-2-1 benim önerim

  21. alptuğ bektaş avatarı
    alptuğ bektaş

    Biraz daha yakın olmalıydı ki her yarışta bir tarafları tutuşsun.

  22. MagicAlonso avatarı

    bence de şuan önerilen sistem daha güzel olacağa benziyor gridde bukadar araç varken sistemi değiştirmeleri iyi olur zaten ayrıca 1-2-3 arasındaki fark da ciddi anlamda artmış sonuçta eskiye oranla bir pilot yarış dışı kalırsa ve rakibi de ilk 3 te bitirdiği takdirde ciddi fark açmış yada kapatmış olacak bu sistemde buda hızlı yükseliş ve düşüşleri bununla beraber rekabeti daha da arttıracaktır

  23. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Pol pozisyonu alan pilotada puan verilmeli bence..

  24. böö maniac avatarı

    merhaba arkadaşlar;
    bu sistemin tek farkı daha fazla pilota puan dağıltılması olmuş. 1., 2. ve 3. için değişen birşey yok. Nihat Dura'nında belirttiği gibi katsayı 2,5 olmuş. En azından 1 ve 2. pilot arasındaki fark açılmalı. saygılar…

  25. tamamda oran aynı olsa da fark artmış, oranın aynı olması kötü bir şey değil ki, orana göre belirlenmiyor şampiyona toplam puana göre belirleniyor… ve puanlar toplandığında aradaki fark 2 değil, 3 puan fazlasıyla 5 puan olacak… 15-10-8-6… ile giden sistemi ben tercih ederim… tabi bu şekilde 9 kişi puan alıyo 😀

  26. yani 1. ve 2. arasındaki oran aynı :s

  27. Yine birinci ile ikinci gelenin puan farkı açılmış sayılmıyor ki.. bence daha da fazla olması lazım birinci ile ikinciye verilecek puan. aksi taktirde, arka tarafa puan vererek yine birincilik ikincilik savaşı izlettiremeyecekler. Bence 25 15 tarzı bir şey olmalıymış. Yine 10 a 8 e gelio aynı kapıya çıkıor yani 🙁 Bunları 2.5 le çarp al sana 25 20 :s

  28. orta ve arka bölümdeki mücadeleyi daha da alevlendireceği kesin ama 2. giden bir pilotun fazladan bi 5 puan için 20 puanı riske atıp atmayacağı konusu tartışılır. yani 1. ve 2. arasındaki puan farkı artmış bu iyi ama bu seferde kaybedeği rakam korkunç bi rakam. ama yine de şimdiki sistemden iyidir.

  29. kazanan ile 2. olan ile 2. ile 3. arasindaki puan farkinin ayni olmasi hic dogru gelmemistir bana.

    2002deki sistem iyiydi ama yalnizca ilk 6 puan alabiliyordu.

    griddeki arac sayisi artacagindan ilk 10 puan vermek mantikli, daha fazlasi motogpye benzer zaten.

  30. daha güzelini öneriyorum

    20-15-10-8-6-5-4-3-2-1

  31. kaan kaanhan avatarı

    1. ile 2. arasındaki oran aynı :/

  32. Valla ilginç bir puanlama sistemi olmuş ama bu şekilde daha güzel olacağına inanmaktayım.Zaten bende Birinci ve ikinci sıradaki kişilerin puanlarının etkilenmesi taraftarıydım ama ben 1.15 2.11 3.8 şeklinde olur diye düşünüyordum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir