Mercedes, Rosberg’in Yavaş Lastik Stratejisini Açıkladı

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, Macaristan yarışında güvenlik aracından sonra Nico Rosberg’in daha yavaş olan lastiklerde olmasının şanssız bir durum olduğunu söyledi.

Sezonun en heyecanlı yarışında son bölüme doğru güvenlik aracının girmesiyle farklar kapandı ve ön grupta galibiyet mücadelesi yönünde beklenti arttı.

İlk 2 sırada yer alan Ferrari pilotları ve 4. sıradaki Lewis Hamilton, daha yavaş olan orta sert lastikleri kullanmadıkları için son bölümde o lastiklere geçmek zorundaydı. Rosberg ise 2. bölümde orta sert lastikleri kullandığı için yumuşak lastiklere geçip avantaj sağlayabilirdi ancak onun da orta sert lastiklere geçmesi şaşırttı.

Güvenlik aracında 5. sırada bulunan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo ise daha hızlı yumuşak lastiklere sahipti. Riccirdo önce Hamilton’u geçti, ardından Rosberg’i zorlamaya başlayarak onu da temasla da olsa geçmeyi başardı.

Toto Wolff “Çok, çok şanssız bir durumdu. Bir kaza olması ya da ön kanadın kırılması ihtimaline karşı pitte bir lastiği ısıtırsınız. Araç içeri girdiğinde o lastiği takarsınız.”

“Yarışın bitmesine daha 27-28 tur olduğu için ısıtmada hala orta sert lastikler vardı. Sanal güvenlik aracı devreye girdiğinde turunu tamamlamasına 2 viraj vardı ve onu içeri çağırdık. O an sadece orta sert hamurlar hazır durumdaydı.”

“Sanal güvenlik aracında bir tur daha devam etseydi o zaman sert lastikler yerine yumuşak olanlara geçebilirdi.”

“Bu talihsiz durum olmasaydı, Nico’ya yanlış lastikleri takmasaydık Nico yarışı kazanabilirdi.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Mercedes, Rosberg’in Yavaş Lastik Stratejisini Açıkladı” için 14 yanıt

  1. rosbergin korkaklığına kılıf bulma çabası toto dan geldi. adam kendi ağzıyla orta sert lastikleri istedi risk almaktan korktu olay bu

  2. ben ise totonun neden rosbergin ısrarla o lastiği kullanmak istediğini söylemeyip mağdur rosberg edebiyatı yaptığını anlayamadım.

  3. Bahane o kadar komik o kadar ucuz ki .Nico zaten orta sert lastigi kullanmış adama tekrardan neden orta sert lastigi ısıtıp takıyorsunuz.Bazen cidden saçmalıyosunuz.

    1. Onur Gentas avatarı

      Didem telsizden Lewis gibi bende orta sertleri takacağım o zaman demişti Nico. Muhtemelen bu yüzden ortaları hazırladılar. Ben Nico’nun neden böyle bir istekte bulunduğunu o zaman da anlamamıştım açıkçası. Neden yumuşak lastik avantajını kullanmak istemez bir pilot veya neden takım buna müsade eder o da ayrı konu.

      1. Nico’nun o.sert lastikleri istedigini bilmiyordum.Anlaşılan yine Monaco karmaşıklıgı yaşamışlar.

        1. Onur Gentas avatarı

          Açıkçası ilerde Ferrari veya diğer bir takım Mercedes’i yakalasa bu stratejilerle ne yaparlar bilmiyorum:) O kadar rahatlardı ki biraz sıkışınca ciddi hatalar yapıyorlar. Üstüne pilotlarda soğuk kanlı olamayınca sonuç böyle oluyor işte.

          1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
            [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

            Bak ”Yarışın bitmesine daha 27-28 tur olduğu için ısıtmada hala orta sert lastikler vardı” 27-28 tur o sıcakta rosbergin gitmesi imkansızdı.20 tur da vettelin yaktığı medıum lastiğe bak resimlere gride yanaşırken.Taksaydılar bence yanlış karar olurdu.

            1. Onur Gentas avatarı

              Çağrı, Ricciardo ve Hamilton aynı turda pite girdiler. Hamilton mecburen orta sert, Ricciardo yumuşak lastikleri taktı. Bu lastiklerle yarışı bitireceklerdi öyle değil mi? Bir kaç saniye sonra da Rosberg pite geldi. Ricciardo o lastiklerle sanırım 4 tur kalmıştı yarışın bitmesine Rosberg’e atak yaptı. Yani Ricciardo bitirirken Rosberg neden bitiremesin?

              1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

                Mercedes sıcak hava da daha çok yakıyor lastiği rosberg dingili de hamilton ile aynı lastikle yarışmak istedi risk almadı çünkü öküz 😀

              2. Onur Gentas avatarı

                Bence alınması gerekirdi. Açıkçası Ricciardo yumuşakları taktığında Lewis önüne bakacağına arkasını kollasa daha iyi olur diye düşündüm. Tabi yarış bittikten sonra bizim konuşmamız daha kolay oluyor öyle değil mi:)

              3. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

                Mercedes yol tutuşu bulamıyor iki yarıştır ilginç bir şekil de geçen yarış williams da kazanıcaktı kendi hataları yüzünden olmadı.Vettel rosbergden orta sektör de 0.6 alıyordu.Bu yol tutuş problemi devam ederse Ferrariler 1-2 kapatırsa kimse yetişemez.Aslında dün ferrarinin yarışta ne kadar güçlü olduğunu gördük rai’nin dediği gibi ferrari kaç yarıştır gücünü gösteremiyor öndeki aracı geçemediği için bunun sebebi F1 kuralları belki geçiş için daha iyi kurallar olsaydı bu sorunda olmayacaktı.

  4. Bunun sebebini gerçekten merak ediyordum. Ancak bu kadar ucuz bir bahanesi olmamalı ? Yarışın başında Rosberg özellikle Vettel’in performansına ayak uyduramadı evet ama güvenlik aracından sonra eline fırsat geçmişti o fırsatı da sağolsun takım elinden almış gözüküyor Grid’in büyük çoğunluğu 2 yumuşak kullanırken Rosberg 2 sert kullandı Mercedes’in oturup işler yolunda gitmediğinde nasıl bir yol izleyeceğini analiz etmesi gerekir geçen yarışta Hamilton’ı zamanında içeri aldılar diye yaptıkları büyük hatalar biranda örtbas edildi ama işin aslı öyle değil bakınız kaos çıkan Malezya yarışında elleri ile vermişlerdi yarışı aynısı Macaristan’da da oldu dün spor kazandı ama Mercedes göz göre göre yarış vermeye devam ediyor bunu bilerek yapıyorlar diye düşünmeye başlayacağım artık …

    1. Aklima gelmeyen sey degil.Ama aptal olduklarini dusunup bosveriyorum.Ama sahiden bilerek yaris veriyorlarsa bu buyuk bir skandal olur.

    2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      O kadar salak değillerdir milyon eurolar söz konusu böyle bir aptallık yapamazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir