2015 NASCAR Sprint Cup Indianapolis – Kyle Busch Durmak Bilmiyor

yazar:

kategori:

NASCAR Sprint Cup’ta 2015 sezonun 20. yarışı ” Crown Royal Presents The Jeff Kyle 400 At The Brickyard ” ı son yarışların formda ismi Kyle Busch kazandı.

9. sıradan yarışa başlayan Joe Gibbs Racing pilotu, hem bu sezonki hem son 5 yarıştaki 4. zaferini kazanarak Jimmie Johnson ile birlikte 4 yarış kazanabilen 2 pilottan biri oldu. Güvenlik aracından sonraki son 2 turda Busch’a yaklaşamayan Joey Logano 2. sırada yarışı tamamlarken günün en çok lider giden ismi Kevin Harvick 3. sırada yer aldı.

Son yarışlardaki şanssızlığını kırıp ilk 10’a geri dönen Martin Truex Jr. 4. , Danny Hamlin 5., spin atmasına rağmen tekrar tırmanan Client Bowyer’ın 6. sırada finiş gördüğü yarışta Hendrick Motorsports pilotları kabus gibi bir gün geçirdi. Şampiyona lideri Jimmie Johnson 15., bu pistte en çok yarış kazanan isim olan Jeff Gordon ise Bowyer’dan kaçmaya çalışırken spin atıp ön tarafını duvara çarpınca tamir için garaja gitmek zorunda kaldı. Dale Jr. ve Kasey Kahne arasındaki yeniden başlama sonrası temas ise Earnhardt’ı gerilere yolladı. Dale Jr. 22. , Kahne ise 24. oldu.

Bayne ve Almirola’nın sürtüşmeleri her ikisi içinde araçlarında hasara neden oldu. Aric Almirola 38., Trevor Bayne 40. sırada yarışı tamamladı.

20 yarış sonrası Jimmie Johnson Chase sıralamasında 4 birincilik ve 675 puan ile liderliğini sürdürdü. Onu 2 birincilik, 777 puanla Harvick ; 2 birincilik, 677 puanla Earnhardt Jr. takip ediyor. Kyle Busch, yeni getirilen kural ile ilk yarışları kaçırdığından Richmond’a kadar puan olarak ilk 30’a girebilirse Chase yarışlarına katılma hakkı kazanacak.

Sezonun 21. yarışı, üçgen şekli ve birbirinden farklı açıdaki virajlarıyla Pocono Raceway’de 2 Ağustos Pazar 20.30’da koşulacak.

1
2
3
4


Yorumlar

“2015 NASCAR Sprint Cup Indianapolis – Kyle Busch Durmak Bilmiyor” için bir yanıt

  1. Bacağı kırılmasa demek ki neler olacaktı! Tony Stewart’ın tarihe geçen efsane 2011 playoff’tan sonra yakın zamanda htırladığım en etkileyici nascar performansı. Ama bir 2011 p/o değil tabiki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir