Ferrari, Massa'nın Azmini Örnek Alıyor

yazar:

kategori:

İtalyan takım 2009 sezonunda yalnızca bir yarış kazanarak takımlar şampiyonasını dördüncülükle tamamlamıştı. Bu sonuç, takımın 90’ların başından beri elde ettiği en kötü sonuç oldu.

Ancak Di Montezemolo, önümüzdeki sene Massa’nın takıma büyük ilham vereceğine ve başarılı sonuçlar elde edeceklerine inanıyor.

Fiorano’da takımın geleneksel Noel yemeğine katılan Di Montezemolo şu açıklamayı yaptı: “Bu yıl çok kötü geçti, Ferrari’nin standartlarının çok altındaydı. Bunun pek çok nedeni vardı ancak geçmişimizde ve kültürümüzde bahane aramak yok.”

“Bu durumla ilgili hiçbirimiz mutlu değiliz. Çoğu zaman kazanacak kadar rekabetçi değildik, bu da bizim tarzımız değil. Yine de, hepimiz geri dönecek kabiliyete sabihiz. Yalnızca rekabetçi olmak için değil, kazanmak için de.”
 
“Geri dönerek savaşma arzumuzun sembolü, çok zorlu ve dramatik bir durumla nasıl başa çıkması gerektiğini bilen Felipe. Önümüzdeki sene hepimiz onu örnek almalıyız.”

Di Montezemolo, önümüzdeki sezon Fernando Alonso ve Felipe Massa’nın 2009 sezonunu telafi edeceklerine inanıyor.

“Harika bir pilot eşleşmemiz olacak. Felipe’yi iyi tanıyoruz ve onun geçen yılı telafi etmek istediğini biliyoruz. Fernando Alonso ise, hem kendisi, hem de takım için mümkün olan en iyi anda takıma geliyor.”

“Güçlü ve azimli  bir takım olacağız. Durum zorlaştığı zaman karşılık verebilecek, yetenekli ve kazanmak isteyen insanlardan oluşan bir takımız. Size (takıma) şimdiden çabalarınız için teşekkür ediyorum, tebrik etmek içinse gelecek seneye kadar beklemem gerekecek.”


Yorumlar

  1. Massa zaten Ferrari'deydi, Alonso'nun dokunuşunu merakla bekliyorum ben, belki sihirli bir dokunuşla takımı daha da iyi bir yerlere getirir, kimbilir, belki de hüsran olacak ama bizim umudumuz tabi ki iyi yönde 🙂 Massa'nın kazadan sonra hırslandığı doğru, fakat 2 senedir vasat araçlarla yarışan Alonso'nun ilgililere gerekli cevabı vermek için ne kadar hırslanmış olabileceği unutuluyor 🙂 keşke Ron Dennis F1 takımını bırakmasaydı, onu yenmek pastanın kreması olurdu 🙂

    Anti Alonsocular da hemen üşüşmüş buraya, ben bunu iyiye yoruyorum, bilmem kaç senedir adama demedikleri kalmadı, bunlar konuştukça Alonso yükseliyor ve günden güne daha iyi bir pilot oluyor… önce Mclaren taraftarları hakaret etti, mclaren daha 1 sene önceden aldı adamı, sonra bazı Ferrari taraftarları bir sürü hakaret etti kendisine, bu seferde Kimi yollanıp yerine alındı… o yüzdendir ki bizim haber altına yaptığımız yorumlar, yoruma yorum yapmak sayılmaz, ancak yorumcuya gerçekleri göstermek olur, işte o yüzden; iyi akşamlar…

  2. yaşar bey..
    bazıları derken iyiki çoğul kullanmışım yorumunuz hemen benim yorumdan sonra. yinede bence kırıcı ifadeler kullanmadan intikam almaya çalışın. değermi üç günlük dünya için:) ne önce çok kızın nede sonra üzülüp zeytin dalı uzatın:)

  3. aşağıdaki verdiğimiz yorum örneğini şöylede yazabilirdik örnek:(şu kara kafalı sersem lastiklere hayvanca saldırır bitirir lastikleri sonra alonsonun arkasından aval aval bakar). örnektir ve kesinlikle tasvip etmediğimiz bir yorumdur.

  4. onun içindirki aynı şeyi karşı taraftan bekleriz. baktıkki olmuyor aynı şeyleri onlara uygulamaya kalkarız.hatta daha ileri giderek pilota değil bizzat şahsın kendine hakaret ederek bir anlamda intikam almış oluruz.

  5. bu arada hamilton u,weber i,turilli yi,glock u zerre kadar sevmem ama sırf taraftarlarını üzmemek ve tahrik etmemek için özen gösteririm.

  6. alonsoyu sevmeyebilirsiniz saygı duyarız. tıpkı bizim bazı pilotları sevmediğimiz gibi.ama eleştirirken pilota değil belki ama taraftarlarına olan saygımızdan dolayı üslubumuza dikkat ederiz.bknz::(yanlış anlaşılmasın hamilton taraftarları kızmasın ama lewis in lastiklere pekte nazik davranmadığını biliyoruz.bu onun agresif sitilinden olsa gerek.bunuda sezon öncesi testlerde çözemez ise sezonun geri kalan bölümlerinde bir hayli zorlanacağı kanısındayım).

  7. bobby fischer ayağınızı kaldırın tam üstüne bastınız denizliliyimdir.horozlanmamızı çok görmeyin.ama alakasız yerlerde alakasız ve karşı tarafı tahrik edici yorum yapanlaradır cevaplar.üzerinize alınmak isterseniz siz bilirsiniz.ama istemezseniz zaten tarafınıza söylenmiş bir söylem bulunmamakta. onun için rahat olun.

  8. el fano alonso…bir f1 taraftarı takımdaşı veya pilotdaşı olmasada bu spora gönül vermiş birilerine zavallı demez. üslup seviyesi futbol taraftarlığına dönüşüyor ve ben üzülüyorum.

  9. yaşar bey habere yorum yapın lütfen habere yorum yapana değil. sonra kırıcı ifadelerle hiç değil. sizin gibi bu sitenin müdavimi f1 aşığı bir kişiye bu laflar yakışmıyor. meyve veren ağaç taşlanır hem kızın güzel olacak hem açık saçık giydireceksin bakan oluncada gözüne yumruğu yerleştireceksin(bu nasıl bir teşbih bende garip buldum ama yazmış bulundum)olmaz böyle. singapur kahramanına bir laf söylendimi hemen horoz gibi dikleniyorsunuz:)

  10. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Yaşar Koçyiğit arkadaşım boş ver sen bunun gibileri. Adamlar hala Hamilton perişan etti diyo baksana. Bunlar gülünüp geçilecek kadar bile ciddi değiller zavallılar. Kendi dünyalarında bizim izlediğimiz yarışları bunlar bizden çok farklı görüyormuş anlaşılan.

  11. bazıları derken iyiki çoğul kullanmışım.tabiki herkes üzerine alınmasın onlar belli ediyor kendini.

  12. haydi massa bu azimle sen singapur kahramanı alonsoyu süpürürsün. değilmiki hamilton ilk yılında onu perişan etti. sen bu tecrübeyle haydi haydi yaparsın. zaten eşit statüyle yarışacaksınız. herşey kolay olacak.

  13. acıları dinmemiş henüz bazılarının.habere yorum yap habere sağa sola saldırma hırlama dişlerini gösterme.gerçi ısıracak insan dişini göstermezmiş.

  14. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Massa ! Seni çok seviyorum dostum.Bu yıl seni özellikle Alonso' ya karşı çok iyi görmek istiyorum.Göster şuna gününü.Yine başlasın sezon ortasında şuraya gideceğim, buraya gideceğim diye konuşmaya..

  15. bu sene fırtına gibi olacak. fernando da felipe de ferrariyi ilk sıraya çıkartacaklar ama özellikle felipem geçen senenin hırsıyla ssene çıkaracak. felipe seni çok kelimesinin yetmediği kadar seviyorum ölüürm sana.

  16. burak bocek avatarı

    Evet çok güzel bir özeleştiri ve kararlılık var.İnşallah seneye telafi edicez herşeyi.Felipe çok azimli konuşmalarından sürekli geri dönme isteği ve kendisini hiç bu kadar güçlü hissetmediğini okuyorum.SSn iki senede çok gelişti.Deli dana gibi saldıracak Felipe:)Hadi bakalım takım bu yıl iyi bir dersti bize.Artık ipin ucunu kaçırmadan başından beri sağlam adımlarla zafere ulaşan taraf olalım.Bol şans

  17. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    doğruya doğru. massa nın azmine hayran kalmamak elde değil. adam güçlü takım arkadaşlarına rağmen elinden gelenin en iyisini yapıyo. ikinci adam rolünü kabul etmiyo. 2007 den 2010 a kendini çok geliştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir