2006 Türkiye: Alonso Kaçıyor, Schumacher Kovalıyor


Yorumlar

“2006 Türkiye: Alonso Kaçıyor, Schumacher Kovalıyor” için 18 yanıt

  1. yilmaz.sukru01 avatarı
    yilmaz.sukru01

    Senna ve alonso favorilerim onları yarışırken görmek isterdim:)

  2. yilmaz.sukru01 avatarı
    yilmaz.sukru01

    Senna ve alonso favorilerim:)

  3. F-one-Driver avatarı

    Canlı canlı tanık olduğum bir mücadeleydi, önce 8.virajda takip ettik, daha sonra da 12. viraj ve üst geçitten takip ettik. Olağanüstü bir mücadeleydi, pistin sadece 8.virajında açtığı fark alonsoya yerini koruması için yetiyordu. Ferrari ise görüldüğü üzere sadece 8.virajda yavaş kalıyordu malesef. Bence alonsonun şampiyonluk hamlelerinden biriydi, tabi ki suzukaya kadarki dönemde alonsonun ivmesi ve psikolojisi kaymıştı=) Ama pist üstünde gerçek bir mücadeleyle schumiyi yenmiş olmanın hazzını kesin unutamamıştır. Ferrari pit stoplarda her ne halt karıştırdıysa (biz tabi ki olayı yarış anında idrak edemedik, ekranlardan takip etmek sıkıntılı malesef) schumacher alonsonun arkasında kaldı ve yarış da öyle bitti zaten. Massa ise istanbul fatihi gibi üst üste galibiyetlerinin ilkine imza atmıştı. ferrarinin takım emri yapmaması da enteresan=) Bence austuria 2002 den daha gerekliydi;)
    Şaka bir yana efsane bir mücadeleydi, çıplak gözle şahit olmuş olmak ise bambaşkaydı.

  4. Efsane bir yarıştı.İstanbul’un karakteristik özelliğinin hakkını veren efsane 2 pilot.Fernando’ya sinir olduğum zaamanlardı.Bir daha böyle yarışları rüyamızda ya da youtube da izleriz böyle.. Thanks Mr.E ..

  5. Abi video devam etse daha da izleyecem hiç sıkılmadan, öyle insanı çekiyor. Alonso schumi kapışmaları hep güzel olmuştur zaten.

    1. o zaman aç youtubeyi 2005 ve 2006 san marino yu bir izle derim .

    1. Yok canım schumacher de kim

  6. o yarışı ne heyecanla seyretmiştim muazzam bir yarıştı..

    artık yok öyle yarışlar

    kütle amortisörlü renonun baskın yılları..

    yanılmıyorsam 2006 2. yarısında da iptal edilmişti.

  7. Şu mücadelede DRS olduğunu düşünün. Bu güzel mücadeleyi izleyebilirmiydik? Eskiden tekerlek tekerleğe mücadele vardı. Ne kadar zorlasanda risk almazsan geçemezdin. İşte o zaman gerçek pilotlar, risk aldıkları için bir adım öne çıkardı. Montoya, Raikkonen ve Alonso gibi pilotlar işte bu mücadelelerde ortaya çıktılar. Bu mücadelelerle efsane oldular. DRS ile atak yapmak ile büyük pilot olunmuyor. Eski pilotlara bu yüzden saygım her zaman büyük olacaktır

  8. Strong_Union avatarı

    O zamanların RedBull u gibiydi Renault. Ne hikmettirse Renault motorlu araçların çoğu aero anlamında iyidir. Renault, Lotus, RedBull hatta şuanki Torro Rosso bile acaba aero da Renaultun parmağımı var ne 🙂

  9. Virajdaki kaçışı efsane. Gözden kayboluyor.
    Şu yarışları özlemeyen var mı ki ?

  10. 8. virajı nasıl dönüyorsa adeta gözden kayboluyor.Şumi ne kadar çabaladıysada olmadı.

    1. aynen 8. virajda nedense vites düşürüyo ve çok geride kalıyo.

      1. #Ocean_Pasific avatarı
        #Ocean_Pasific

        muhtemelen ferrarinin seçtiği vites aralığından kaynaklanıyor . schuminin vitesi düşürdüğünü sanmıyorum . yazılımsal olarak öyle ayarlanmış olabilir

      2. #Ocean_Pasific avatarı
        #Ocean_Pasific

        muhtemelen ferrarinin seçtiği vites aralığından kaynaklanıyor . schuminin vitesi düşürdüğünü sanmıyorum . yazılımsal olarak öyle ayarlanmış olabilir .

  11. İlginçtir, 4 yıl sonra Almanya’da kendi pilotları iken yaşanan hadiseyi mazur görecekleri pilotun, 4 yıl önce hiç suçu yokken istanbulparkta aynı topluluk tarafından podyumda (gold1 tribünden) yuhalandığı ve bizi dünyaya karşı mahcup ettikleri yarış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir