Takımlar 2016’da Daha Uzun Yaz Tatili İstiyor

yazar:

kategori:

F1 takımları, 2016 F1 takviminde düzenleme yapılarak daha uzun yaz tatili olması konusunda Bernie Ecclestone’yi sıkıştırıyor.

Son yıllarda yaz tatilinde takımlara 3 boş hafta verilirken bu boşlukta tercih edilen iki haftada çalışmaları durdurulması kararlaştırıldı.

Takımlar 2 haftalık tatilde bilgisayar sunucularını kapatıyorlar ve hem yarış hem de fabrika ekibi yaz tatili yapıyor. Bu süreçte takımlar fabrikalarında ve tesislerde yıllık bakım yapıyorlar.

2016 Formula 1 takviminde ise yaz tatilinde toplam 3 hafta ara var ancak bu 3 haftada geriye 2 haftalık ara kalıyor.

Yaz tatilinden önce ve sonra art arda yarışların olması bu aranın ayarlanmasını zorlaştırıyor.

Ancak bu sene düşürülen Almanya GP’nin takvime dönememesi halinde Macaristan GP’nin bir hafta öne çekilebileceği söyleniyor.

Geçtiğimiz hafta sonu takım yöneticileri bu konudaki endişelerini Charlie Whiting’e bildirdiler ve yaz tatillerini daha fazla azaltmak istemediklerini dile getirdiler.

Daha sonrasında bazı takım patronları Ecclestone ile görüştüler ve bu konuda bir şeyler yapılmasının gerekli olduğunu dile getirdiler.

Christian Horner “Tatil önemli bir konu. F1 sadece teknisyenler ya da fabrikadakiler değil, destek ekipleri, FOM, medya gibi içerisinde bulunan herkes için çok yoğun bir spor.”

“Nefes almamız için tatil önemli. Bu yüzden bu konuyu Bernie’ye taşıdık. Bu yüzden ekim civarında değişiklikler olabilir.”

“Takvimde ufak değişiklikler olması yeni bir şey değil ancak açıkçası çok kısa döneme eklenen bir çok yarış var.”

“Genellikle bazı ince ayarlar oluyor bu yüzden ufak tefek değişiklikler olursa şaşırmam.” dedi.

Eric Boullier “Seyahat eden insanlar için fabrikanın kapatılması gerekiyor.”

“Bunu ne zaman yapabileceğimizi ve ne kadar uzun süreceğini tartışıyoruz. Takvimde her zaman küçük değişiklikler olabilir bu yüzden senenin ilerleyen dönemlerini beklemeliyiz.” dedi.

Claire Williams “Williams açısından fabrikanın kapatılması önemli.”

“Takvim uzun. İnsanlar yarışlara girmek için kan, ter ve göz yaşlarını ortaya koyuyorlar. Bunu yapmak için çok şeyden feragat ediyorlar.”

“O iki haftalık ara aileleriyle vakit geçirmelerini ve normal bir hayat geçirmelerini sağlıyor.”

“O tatil olmazsa endişe olur. ” dedi.

Ecclestone ise motorsport.com’a yaptığı açıklamada değişiklik planının olmadığını söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir