Horner: "Kural Değişiklikleri Button'a Yardım Edecek"

yazar:

kategori:

Button’ın McLaren’e geçişi sonrasında Hamilton’a karşı zor durumda kalabileceğine dair iddialara Horner’dan cevap geldi. Horner, Button’ın Hamilton’la mücadelesinin harika olacağına inanıyor.

“Mercedes takımının Jenson’ın gitmesine izin vermesine şaşırdım, ama açıkçası bu onların seçimi.”

“Jenson’ın Lewis’i McLaren’de alt etmek istemesi büyük bir karar. Görünen o ki, bunu yapabilmek için yeteneklerine güveniyor.”

“Dünya şampiyonluğunu kazanan Jenson’ın sırtından büyük bir yük kalktı. Önümüzdeki sezona bunun rahatlığı ile girecek ve bunun sayesinde de yarışlarda daha iyi olacaktır.”

Horner’a göre, yakıt ikmali yasağı, lastiklere karşı agresif olan Hamilton karşısında daha yumuşak sürüş stiline sahip olan Button’a avantaj sağlayabilir.

“Kural değişiklikleri ona ve onun sürüş stiline uyabilir. İkisi arasındaki çekişme gerçekten harika olacak.”

“Lastik kullanımı en önemli nokta olacak. Birbirlerinden bol bol puan çalmalarını umuyoruz.

“Jenson takıma ikinci pilot olarak gelmedi ve onun açık hedefleri var.”


Yorumlar

  1. Ben de Hamilton'un seneye çok rahat olacağını sanmıyorum. Açıkcası onun için en büyük tehdit Rosberg yada Button olurdu. Onlardan başka kim olursa olsun çok etkili olamazdı Kimi bile. Bunları politik düşünceyle söylüyorum. Rosberg gelseydi Mercedes baskısı olacaktı şimdide İngiliz medyasının baskısı olabilir. Bunu önemsiz olarak görmeyin Hamiltonda başarısını İngiliz basınına borçlu.

    Öte yandan her iki pilotun dezavantajları olacak. Button yeni bir takımda Mclarenin Hamiltonuna karşı yarışacak (bu kolay bir iş değil)Ancak kural değişiklikleri ve yumuşak stili ona yardımcı olabilir aynı zamanda Hamiltona göre istikrarlı. Hamiltonsa kendi evinde takımın dominant pilotu. Sürüş stilini değiştirmek zorunda kalabilir. Ayrıca Buttona göre cömertce puanları çöpe atabiliyor. Dişli bir Button karşısında bu onu oldukça zorlar. Ayrıca iki pilotda birbirlerini geçmek için psikolojik baskı altında olacaklar. Tabii Mclarende…

  2. 6 yaşar koçyiğit Tarih: 08.12.2009 10:30:53

    işte burada pilot faktörü öne çıkacak.yanlış anlaşılmasın hamilton taraftarları kızmasın ama lewis in lastiklere pekte nazik davranmadığını biliyoruz.bu onun agresif sitilinden olsa gerek.bunuda sezon öncesi testlerde çözemez ise sezonun geri kalan bölümlerinde bir hayli zorlanacağı kanısındayım.

    galiba ben bu işten anlıyorum.

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    button'ın başlarda avantajlı olacağına(hamiltona nazaran) katılıyorum,ancak hamilton hızlı öğrenen bir pilot ve arayı kapatacaktır…
    onur aybars;kendin pişir kendin ye stilindeki yorumuna bir +'da benden:D:D

  4. Kardeş, diyorum ya zaten, düşüncem yanlış 🙂

  5. Onur Aybars ama söyle de birsey var lastik değiştirmek için pite girmek kaç sn kaybettirir, agresif sürüş kac saniye kazandırır toplamda. gecen senelerden benzin oranlarıda farklı olacagı için o sekilde bi yaklasım yapmak pek tutmayabilir.

  6. Lastiklere yumuşak davranmak… Önümüzdeki sezon uygulanacak kurallarla pilotları öne çıkaracak davranış. Ama benim de başka bir düşüncem var, şöyle ki;

    100 turluk bir yarış. X ve Y aynı takımın pilotları. X yumuşak, Y sert stilli. X, yumuşak tarzından dolayı ilk pitstop'unu 40, ikincisini 80. turda yapacak. 80. turda yaptığı pitstop'unda o haftasonunun kötü hamurlu lastiğine geçecek. Y ise sert tarzından dolayı ilk pitstop'unu 30, ikincisini 60, üçüncüsünü 90. turda yapıp son 10 tura yavaş hamurla devam edecek. Y, X'den fazla bir pitstop yapacak ama, X'in ihtiyatlı giderek harcıyacağı zaman ve haftasonunun yavaş lastiğiyle katedeceği yol ve doğal olarak zaman daha çok olacak. Bu durumda Y daha zevkli bir yarış izletecek ve kazanan o olacak.

    Ama ne var; pilotundan patronuna kadar herkes lastiği korumanın önemli olacağını söylüyor. Demek ki benim düşüncem yanlış 🙂

  7. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    luris iyi olan kazansin demissin bence iyi olan Lewis 🙂 ama arac hangisinin stiline uyar kural degisikleri hangisine yarar en gec ucuncu yarista belli olur (arkadaslar konu disi ama bu gece 1'de eurosport'ta gala gecesinin tekrarı verilecek belki izlemek isteyen arkadaslar olur diye belirtmek istedim)

  8. ortada bir sürü değişken var aslında, şimdiden görüş belirtmek yanlış olur ancak lewis'in button'ı zorlanmadan yeneceğini düşünüyorum, yine de her ikisi de bizim pilotumuz, iyi olan kazansın diyorum

  9. ilk yarışlar için evet ama sonra hamilton toplar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir