Verstappen Direksiyon Derslerine Başlıyor

yazar:

kategori:

Max Verstappen sene sonunda gireceği ehliyet sınavı için yaz arasında Belçika’da direksiyon dersi almayı planlıyor.

17 yıl 166 günle Formula 1’de yarışan en genç pilot olan Verstappen, yasalar gereği yaşı nedeniyle memleketi Belçika’da yol aracı kullanamıyor. Ehliyet için yazılı sınavı geçen genç sürücü şimdi de direksiyon sınavına hazırlanıyor.

Sky Sports’a konuşan Verstappen, “Yaz arasında ödevlerimi yapıyorum. F1 takvimi nedeniyle her şeyi uydurmak zor oluyor. bu nedenle tatili beklemem gerekti. Belçika kanunlarına göre en az altı yedi saat sürüş yapmanız gerekiyor. Umarım bu yeterli olacaktır.” diyor.

Macaristan’da aldığı ve kariyerinin en iyi sonucu olan dördüncülükle yaz tatiline rahat giden genç sürücü Malezya’da aldığı puanlarla da F1’de puan kazanan en genç pilot olmuştu.

F1’deki tacrübesi düşünüldüğünde direksiyon sınavını geçmenin kolay olacağı söylendiğinde Verstappen gülümsüyor ve “Pek emin değilim. Belki yol aracını fazla hızlı kullanırım! Göreceğiz” diyor.

Verstappen 30 Eylül’de 18 yaşına giriyor.


Yorumlar

“Verstappen Direksiyon Derslerine Başlıyor” için 5 yanıt

  1. bu çocuk 5 yıl sonra hamilton’ın f1’e girdiği yaşta ve f1’deki genç pilotlardan olacak. inanması zor 🙂

  2. Hollandalı değil miydi?

    1. Hem Hollanda hem de Belçika vatandaşı. Aslen Belçikalı olmasına rağmen Hollandalı olarak F1’e girmiş çünkü küçükken Belçika-Hollanda sınırında bir yerde Hollandalılarla yaşamış.

  3. Hocasına bir şeyler öğretir artık

  4. Gelsin ben vereyim Belçika’da da çevittirsin kullansın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir