Prost: Taraftarlar Teknoloji ile İlgilenmiyor

yazar:

kategori:

Alain Prost, daha teknolojik V6 motorlara geçilmesinin taraftarlarının umrunda olmamasına anlam veremiyor.

Taraftarlar geçen sezon geçilen V6 motorların Formula 1’in gerçek kimyasıyla uyuşmadığı görüşünde birleşmişti.

Tarihin en iyi pilotları arasında gösterilen Alain Prost’a göre, taraftarlar teknolojik gelişimler ile ilgilenmiyor.

Prost “Burası F1 ve işler biraz daha farklı ilerliyor. Burada olan şeyler biraz sinir bozucu”

“Şuanda teknoloji açısından inanılmaz gelişmiş bir motora sahibiz. Ama insanlar bununla ilgilenmiyor. Belki de insanlar çok daha farklı şeyler bekliyor”

“Günümüzde araçlar onların umrunda değil. Ya da ilginç olmasını istiyorlar. Onlar sürekli savaşlar izlemek istiyor, gerçek bir pilot şampiyonası görmek istiyor”

“Şuanda bu motorlar %40 ile %50 daha az yakıt tüketiyor. Ancak fanlar bunu önemsemiyor” dedi.

 


Yorumlar

“Prost: Taraftarlar Teknoloji ile İlgilenmiyor” için 2 yanıt

  1. Taraftarın teknoloji ile bir sorunu olmaması gerek. Sorun teknolojinin kısıtlanmış olması ve ses ve tasarruf gerekleriyle yarışı etkiliyor hale gelmesi. Yakıt akışını ve miktarını kaldırsınlar, sezon içi gelişim de açılsın, ses de kökten çözümlerle artırılsın, kimsenin teknoloji ile sorunu kalmaz.

  2. “Şuanda bu motorlar %40 ile %50 daha az yakıt tüketiyor. Ancak fanlar bunu önemsemiyor” gerçekten de öyle yakıtı az tüketmiş çok tüketmiş bu benim umurumda değil tur sayısı belli yarışın kaç saat süreceği belli bu zaman diliminde de az yakmış çok yakmış bunun hiç bir önemi yok… Keşke şuan bu kadar az yakma işi olmasa da bunun yerine etkileyici bir ses olsa…

    Dedem bazen diyor F1 den vaz geçtin galiba sesini duyamaz oldum diyor yan odadan dedeciğim dedim motor kuralları değişti ondan dolayı sesler böyle artık dedim benim zamanım da dedi 1975 li yıllar da Murat arabalar olurdu egzozları patlayınca ses değişirdi aynı F1’in sesi de egzozu patlamış Murat araba gibi olmuş dedi. Gülermisin ağlarmısın arkadaş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir