Berger: Ferrari Çok Güçlü Fakat Şampiyon Olamaz

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu Gerhard Berger, Ferrari’nin şampiyon olamayacağı görüşünde.

Ferrari Macaristan GP’sinde bu yılki ikinci zaferine ulaştıktan sonra Ferrari şampiyon olabilir mi? soruları sorulmaya başlamıştı.

Öte yandan pek çok kesim Ferrari’nin Red Bull ve McLaren’in geride kalmasıyla ön plana çıktığını savunurken, Berger böyle düşünmüyor.

Berger “Onlar geçen yıla göre büyük bir adım daha attı ve bunu kimse beklemiyordu.”

“Vettel’de Alman zihniyeti var. Çok organize ve çalışkan. Herşeyden önce kazanmayı başarıyor”

“Ferrari’de kimse kazanmanın mümkün olmasını beklemiyordu. Geçen sezonun ne kadar kötü olduğuna bakın”

“Macaristan’da her iki sürücüde yarışa çok iyi başladı. Onların galibiyet için tek bir şansı olduğunu düşündüm. Ancak büyük bir ilk bölümle beraber hiç hata yapmadılar. Mercedes’in sorunları nedeniyle fark açılmış olabilir, ancak Ferrari de çok hızlıydı”

“Ne yazık ki Kimi teknik bir sorun nedeniyle yarış dışı kaldı. Ama o ana kadar işini zekice yaptı”

“Maurizio bu galibiyetle beraber takımı yeniden işine mükemmel derecede adapte ettiğinden eminim.” dedi.

Ancak Berger şampiyonluk beklemiyor.

Berger “Ferrari doğru yolda. Ama Mercedes hala çok güçlü. Yine de Ferrari farkı yavşa yavaş kapatıyor, bu çok açık”

“Umarım sezon sonunda daha yakın olurlar ve gelecek yıl bir adım daha atarak eşit şartlarda mücadele edebilirler” dedi.

.


Yorumlar

“Berger: Ferrari Çok Güçlü Fakat Şampiyon Olamaz” için 19 yanıt

  1. Ferrari’nin gelişiminden James Allison kadar 1. derecede Kimi Raikkonen’de sorumludur.
    Hadi biz söyleyince “soytarı” oluyoruz.
    Berger söyleyince ne oluyor?
    “Ne yazık ki Kimi teknik bir sorun nedeniyle yarış dışı kaldı. Ama o ana kadar işini zekice yaptı”

  2. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Çok çok zor bu sene için şampiyonluk,Mercedes pilotları hata yapmadıkları sürece Mercedes’i geçmenin bi imkanını göremiyorum. İstedikleri zaman istedikleri kadar fark açıyorlar eğer önde başlarlarsa,geriye düştüklerinde biraz bocalıyorlar bu da her zaman olacak bir durum değil.

  3. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Her zaman şampiyon olması şansı var iki galibiyete bakar ve podyumlara.Geçmişte 1 puan önde bile şampiyona bitmişliği oldu bu demek oluyor ki yine olabilir neden olmasın ? Herşey mercedes ve pilotlarının elin de bir hata da vettel darbeyi vurur.Merco pilotları da o kadar salak mı ? Bence hayır.Ama ikisinin çekişmesi bizim lehimize temas yaşayabilirler ortalık iyice kızıştıkça.Vettele kaza konusun da güvenim tam 95 yarıştır nazar değmesin bi vukuatı yok ama burası F1.Biraz daha yaklaşırsak şampiyon olamasak da heyecanlı yarışlar izlemek ve sonun da kazananın ferrari olmasını istiyorum.

  4. Tabii ki şampiyonluk neredeyse imkansız. Lakin bu gerçekçi atılmış bir adım ile alınmış bir ivme ise önümüz deki sezon için Ferrari açısından önemli bir umut, diğerleri açısından ise bir kaygı sebebi olabilir.

    Aslın da Vettel e kadar Ferrari nin her şeyi vardı fakat aslında hiç bir şeyi yoktu. Maç sahada, yarış pistte kazanılıyor. Vettel çalışkanlığı ve iş disiplini ile umutları yeniden canlandırabilir.

  5. Sampiyon olma şansı Hamilton’a göre çok çok az.Ancak Hamilton’un en iyi olduğu pistte Hamilton’a iyi bir darbe indirdi bu bir gerçek.Son yarışlarda Hamilton biraz rehavete kapılmış gözüktü.Hala en azından Vettel’e göre çok avantajlı ancak ne olacağını bilemeyiz.Süpriz yarışlar mutlaka olacak.Ferrari Spada motorda güncelleme yapacak bildiğim kadarıyla. 0.2 0.3 daha lazim Ferrari’ye bunu yapabilirse Vettel bu kupayı kimseye yar etmez.Aynı fark sürdüğü sürece Sampiyon Hamilton.Zaten şu araç ile Sampiyon olamamak için de ayrı bir yetenek lazim.İlk yarıya bakarsak elindeki araçtan en iyi performans alan pilot Vettel’di.Şumi ekolünden gelen bu çocuk, çalışma arsızı ve çok hırslı.Ne gevşeme ne rehavet, o araç 10 kerede kazansa 11’ci yarışı ilk yarışiymiş gibi hırsla kazanacaktır.Makina gibi diyoruz bir buna.Bakalim görelim..

    1. şu kafadan ben de istiyorum 😀 bir pilotun fanı olup da takım arkadaşını pohpolama kafası. bunu bu sene ilk defa gördüm 😀 altta kimbilir ne kumpaslar var.

      kimi vettel’i yenecek söylemleri bitmiş artık, yazık.

      1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Ne oldu Vettelin övünmesi zoruna gidiyor sanırım.

        1. vettel’in şuan pistteki en öncelikli rakibi kimi, kimi’nin de aynı şekilde vettel. takım arkadaşları oldukları için. iki pilotun fanlarının pilotları övmesi sıkıntı değil, ama şampiyon olacak diye pohpohlamasının altında sürüyle niyet yatıyor. vettel şampiyonluk potasına girdiği an kimi’yi maşa olarak kullanacaklar. performansını arttırsa vettel’den daha iyi olsa bile ve bunun için çığırtkanlık yapılıyor. ama mercedes’te böyle bir durum hiç olmayacak. bunların vettel fanlığının altında vettel’in kimi’yi yeniyor olması/yenecek olması, alonso’nun kimi’yi dağıtmış olması gibi sürüyle şey yatıyor.

          1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Ferrari de her zaman durum böyle değilmidir ? Şampiyonluk potasına girdiği zaman tabiki de iki araç ile savaşmak gerekir.Bu sene şampiyon olmak demek 1 sn hızlı mercedeslere darbe vurmak demek.O yüzden bu dakkadan sonra raikonenin vettele yardım etmesi istenebilir.Ben senin,sizin gibi pilotların başka pilotu yenmesi,dağıtması gibi şeylerle ilgilenmiyorum açıkçası bu Ferrari de 5 sene şampiyon olamadığı gerçeğini değiştirmiyor ve bunla avunuyorsunuz ne yazikki gerçek bu.Tuttuğun pilotun bir pilotu yenmesiyle övünebilirsin,sevinebilirsin ama siz haddini aşan yorumlar yaptığınız için neyse..

          2. Alonsonun taraftarlarına öğrettiği en iyi şey. Adam hiç birşey yapamasa da arkadaşını geçmekle övünüyor ?

            1. O adam Alonso değil Hamilton fan’ı.

              1. Olabilir, iki yıldır takip ediyorum siteyi, yeni üye oldum, demek ki alonso fani değil ama kimi düşmanı

              2. Herkes Raikkonen’i sevmek zorunda mı ?

              3. Niyetim tartışma çıkarmak değil. Takıldığım şey, Alonso’yla taraftarlık olarak alakası olmayan biri üzerinden Alonso’yu itham etmen. Rahatsız olduğum şey bu.

      2. Bazı gerçekler var, bunlari görmemek olmaz.Ferrari tek pilot politikasından vazgeçmiyor.Kimi sürekli saçma sapan sorunlar ile boğuşuyor.Bunun direkt olarak Ferrari’nin Kimi ile değil Vettel ile kazanmak istemesi yatıyor.İlk yarışta Kimi’nin lastiğini takmadan gönderen ekip o yarışta Kimi’nin Vettel ile olan rekabetine taşı koymuştur, niyetini belli etmiştir.Ardından sürekli sıralama hataları, yanlış kararlar bizi bugüne getirdi.Herhangi bir pilot Kimi’nin yaşadıklarını yasasın bu değersizleştirme ile Kimi’nin performansını gösteremez, bunun en büyük örneği geçen seneki Vettel’dir.Yarışlar da hiç hata yapmayan Vettel’in saçmaladigini gördük, bunlar mental baskının sonuçları.Monaco da açıkça Hamilton için yanlış karar veren ekip, ve o olaydan sonra hamilton’un demoralize oluşu, bu kararların çokça oluşu halinde Hamilton aynı performansı sürdüremez tıpkı Rosberg gibi.

        Ben Kimi’den top performans beklemiyorum bulunduğu takımda öncelikli bir çalışan değil, ve bu ortam içinde hiçbir pilot gibi o da potansiyelini ortaya koyamaz, bu Vettel’in suçu değil o elinden geleni yapıyor takımın tercihleri ile ilgili.

    2. Vettel konusunda sana kesinlikle katılıyorum. 2013’ün ikinci yarısıydı sanırım. Şampiyonluğunu çok erken ilan etmesine rağmen en ufak bir gevşeme olmadı adamda. Ben şampiyonluktan sonra 1-2 yarış kaçırır diyordum, beni yanılttı.

  6. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Tam dersini dese daha mantıklıydı, Mercedes çok güçlü ama Ferrari şampiyon olabilir.

    1. 2011 sezonunda Alonso’nun ingilterede kazandıktan sonra “şampiyon olacak” yorumları yapılmasıyla aynı bi durum 🙂 1 yarış kazandı diye hemen gaza gelmeyin

      1. vettelin dört yıl şampiyon olduğu redbulla
        bu mercedes arasında dağlar kadar fark var
        bu mercedesle şampiyon olamıyorlarsa zaten hiç yarışmasınlar
        hamilton ve rosberg zaten görüyoruzki bu mercedesle bile zor kazanıyorlar
        vettel bir adım gerisinde hamiltonun ensesinde bu sezon dört yarış kazanır vettel
        buda şampiyonluk şansının fazla olduğunu gösterir herşey mümkün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir