Virgin, En Düşük Bütçe İle Başarılı Olmayı Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Branson’ın Virgin Grubu’u, Salı günü Londra’daki tanıtımında gelecek sene için planlarını açıkladı ve yetkilileri, düşük bütçeli F1’den faydalanabileceklerini söylediler.

Branson: “F1, girişlerin maliyetlerini düşürmeye çalışıyor. Bu takım, F1’deki en düşük bütçeli takım olacak”

“Yılda 40 milyon sterlinin altında idare edilecek; bu da F1’in hazırlandığı şey. İki-üç sene içinde bütün takımlar bu seviyelere gelecekler.”

“Ama para herşey değil ve bunu, mühendislik yeteneği, harika pilotlar ve kamuoyu ile kurulacak iyi ilişkilerle kanıtlamaya kararlıyız”

“Geriye kalan tek Britanyalı F1 takım olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bir başka Britanyalı takımı desteklemek harika”

Virgin Racing’in CEO’su ve takım patronu Alex Tai, düşük bütçelerinin, gelecek planlarına engel oluşturmayacağına inanıyor.

Tai: “Gelecek sene için iyi finanse edildik. Belli bir seviyedeki ortamda rekabet etmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Bize, Virgin markasına, farklı bir şeyler yapılması üzerine verilen sözler var”

“Bize göre iki araç üretimi için 400 milyon dolar harcamaya karşı bir nefret var. Çek defterleri ile değil de Nick (Wirth) ile sahip olduğumuz yaratıcılık, takım ruhu ve John (Booth) ile sahip olduğumuz tecrübe ile rekabet edilmesinin önemli olduğuna inanıyoruz.”

“Kesinlikle bu takımla son derece gurur duyuyorum ve başarılara göz dikmiş durumdayız. Belli düzeyde rekabet ortamı yaratmak adına FIA ve F1’in yaptığının, Virgin Racing’in kuvvet bulması için tamamıyla doğru ortam olduğuna inanıyoruz”

“Sponsorlarımız bunu anladı ve başarı için bizi destekliyorlar. Şimdi ise çıkıp bunu gerçekleştirme zamanı”


Yorumlar

  1. bu arada bazı arkadaşlar bilmeyebilir/hatırlamayabilir. bu virgin firması, 90'ların başında bilgisayar oyunu yapımcısıydı. sonra iflas etti. nereden nereye, komedi gibi……

  2. yukarıda insanın sinir katsayısını zıplatan sözler, bugünkü F1'in geldiği ele ayağa düşmüş rezil halinin en açık ispatıdır. işte böyle ipe sapa gelmez ne olduğu belirsiz insanlar cebine 3-5 kuruş koyar, gelir dünya devlerine kafa tutar, kimim ben demeden. ve içinde bulunduğumuz durum, ferrari ve mclaren gibi devlerin sesini çıkarmasına engel olur… hayrını görün ne diyeyim.

    dilerim, bu maliyetleri azaltma zırvalığı sayesinde f1'e girebilmiş olan takımların tamamı, daha sene bitmeden tek tek iflas eder ve piste çıkamazlar. o zaman görürüz bu işin kahramanları kafalarını nereye sokacaklar.

  3. Tatlı rüyalar dilerim size..

  4. beş kuruşa şöför mahalli olmaz canım. öyle artis artis pozlar vereceğine pamuk eller cebe yap lütfen…es kaza bir podyum yakalarlarsa sen gör tantanayı…:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir