2015 Indycar Mid Ohio – Rahal Kazandı, Fark 9 Puana Düştü

yazar:

kategori:

Indycar’da sezonun 14. yarışı ” Honda Indy 200 “de zafer Graham Rahal’ın oldu.

Rahal Letterman Racing pilotu, sıralama turlarında Sage Karam’ın kendisini engellemesiyle 13. sıradan başlamak zorunda kaldığı yarışta 3. güvenlik aracından sonra liderliğe yükseldi ve 9 tur kala ki yeniden başlamada Wilson’a geçilmeyerek bu sezonki 2., kariyerinin 3. galibiyetini kazandı. Graham’ın babası Bob Rahal, 1985 CART Series’te bu pistte kazanmayı başarmıştı.

Bu sezon belirli yarışlara çıkan Justin Wilson, 14. başladığı yarışta Andretti Autosport aracıyla 2. olurken onu en iyi Chevrolet olarak Simon Pagenaud takip etti. Pole pozisyonundan başlayan ve son 7 yılda 5 galibiyeti bulunan, geçtiğimiz sene sonuncu başladığı yarışı kazanan Scott Dixon bu sene 4. lük ile yetinirken takım arkadaşı Tony Kanaan 5., bu sezon 2. kez ilk 10’a giren Tristian Vautier 6., Ryan Hunter Reay 7., Jack Hawksworth’un 8. sırayı elde ettiği yarışta ilk 10’u Andretti’nin diğer pilotları Carlos Munoz ve Marco Andretti izledi. Böylece tüm Andretti Autosport araçları ilk 10’da yer aldı.

Şampiyona lideri Juan Pablo Montoya, Iowa’daki kazanın ardından 10. başladığı mücadeleyi 11. bitirdi ve şampiyonada Indy500’deki 2 kat puan ile arttırdığı farkın azalmasına engel olamadı.

Indycar’daki 100. yarışına çıkan Takuma Sato, Coletti’nin darbesiyle spin atıp hasarlı arka kanadıyla devam etmeye çalıştıysa da 60. turda pite gelerek 2 tur geriden son sırada götürdüğü yarışı bıraktı. Charlie Kimball, kendi hatası ve Vautier’in temasıyla 2 kez spin attığı yarışı 3 tur geriden tamamlayabildi.

Bitime 2 yarış kala Rahal, Montoya ile olan farkı eritti. Son 4 yarışta rakibinin önünde olan Rahal, 465 puanlı Montoya’yı 9 puan geriden 456 puanla takip ederken onları 431 puanla Dixon, 407 puanla Castroneves ve 406 puanla Power takip ediyor. Castroneves ve Power’ın şampiyonluk umutlarını canlı tutması için önlerde olması gekerecek.

Sezonun 15. yarışı, 23 Ağustos Pazar 21.00’de Pocono’da koşulacak.

Mid Ohio


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir