Renault, Genii Ortaklığını Açıkladı; Takım İsmi Aynı Kalıyor

yazar:

kategori:

Takımın geleceği ile ilgili haftalar süren belirsizliğin ardından Renault, bir bildiri yayımlayarak Gerard Lopez’in öncülüğündeki Genii Capital ile ortaklıklarını açıkladı.

Fransız otomobil üreticisi ayrıca, 2010 senesinde Red Bull’a motor sağlamaya devam edeceklerini de açıkladı. Red Bull da resmi olarak yaptığı açıklama da bu durumu onayladı

Renault ve Genii, takımı birlikte idare edecek ve bu hafta başlarında iki tarafın da imzaladığı bir niyet mektubu, 2010’un başında sonuçlandırılacak.

Önceden tahmin edildiği gibi Renault ismi devam edecek.

Renault F1 Takımı Başkanı Bernard Rey: “Yeni stratejik ortağımız Genii Capital’e hoşgeldiniz dmekten memnuniyet duyuyorum. Eminim ki heyecanları ve iş uzmanlıkları takım, çalışan ve iş ortaklarımız için yeni bir dinamik yaratacaktır”

“Hep birlikte Formula 1’de en yüksek seviyede tekrar rekabet etmeyi dört gözle bekliyoruz. Bugünkü duyuru ayrıca Renault’un, Formula 1’in çevreye duyarlılığını geliştirmek için Formula 1’in sporun yönetim kuruluna inancını ve sadakatini doğrulamıştır.”

“Formula 1 kurallarının devam eden evrimi ile Renault, taraftlarına keyif verebilecek”

“Konu yüksek performanslı verimli yakıt tüketen araçları geliştirme olduğunda Renault’un yeteneğini göstereceğiz”


Yorumlar

  1. reno unutulurmu kubika yı unuttunun herhalde

  2. serhanacar Kobayashi, resmen Sauber'de…

  3. alptuğ bektaş avatarı
    alptuğ bektaş

    Herkesin artık bildiği gibi Alonso'suz Renault bir hiç. Bakın yakın geçmişe göreceksiniz. Alonso o takımda olmadığı zaman adını bile zor duyuyoruz, kamera bile zor gösteriyor. Artık o da Ferrari' de şimdi. Mclaren ile geçinemedi fakat bunun Ferrari'de olacağını zannetmiyorum. Sözün kısası Renault'u unutun artık.

  4. kim sızlanmışsa belli onunda çaresi bulunur diğerleri uyanıklık yapıp kurala uymazken biz kurala uyduk ne yaptık ama merak etme uynadık 2006 japonyayı hatırlatırım ok. son 2 seneye bakarak yorum yapma geçmişe bak 2002 den buyana 2006 arasına bak 2007 diyede baka bilirsin ok ayrıca willims yıllarına bak kim kimi avutuyorsa belli renault asla hiçbir zaman ferrari merco bmw karşısında geri kalmadı ne yapıp edip bir cevap verdi

  5. Renault'nun bittiğinin resmidir…

  6. Burak abi her şeyi özetlemiş Ferrari Motor bazında hiç bir zaman Renaultnun gerisinde kalmadı BMW Williams ile ortakken biraz daha güçlü motor üretiyordu ama Ferrari 2006 'nın son test haftasında 22.500 RPM güç üretmişti Şimdiki Tabi Motor Devri kısıtlanınca Mercedes'in Motoru bütün motorların önüne geçti bariz

  7. burak bocek avatarı

    Söz konusu motor ise Ferrari hiçbir zaman Renault motorundan perfonmans olarak toz yutmamıştır.Herhalde yeni motor kurallarından bi habersin yada aracı sadece motordan oluluyor sanıyosun.İşte bilmem nerde Mercedes motoruna en yakın motor bizim motorumuz diye avutuyorsun kendini.1-2sene önce motor eşitliği diye sızlanan ben değildim R30.Ayrıca madem Renault motoru çok iyi neden bu sene hiç yarış kazanamadınız?Çünkü araç kötüydü dimi.Söylemek istediğimi anladın herhalde.Sen çok iyi bir araca motor verdin ve onlarda başarılı oldu.Ancak özellikle Vettel o motor yüzündne son yarışlarda hep motoru korumak zorunda kaldı.Neyse haberle alakasız daha fazla yazmak istemiyorum.Hayırlı uğurlu olsun Renault için iyi dileklerimi diliyorum

  8. Ne kadarı satılmış acaba?Hayırlı olsun.

  9. ben bu ortaklığın iyi olduğunu düşünüyorum alonso olmasa ne olurki kubica var görecez ferrari motoruna toz yutturğu günleri unutmadık 2009 da ferrari motoru kaç kere kazındı renault motoru kaç kere kazındı herşey ortada monzada merco motoruna en yakın rakip renault motoruydu bunuda hatırlatırım her iki takımlada hayırlı uğurlu olsun süper ismimiz ve motorumuzun f1 de olması ayrıca başka bir takımında renault u tercih etmesi ayrı bir mutluluk sonuna kadar renault şunuda hatırlatayım renault a verilen 2 yıllık men cezası bittikten sonra renault tekrar saf kan olarak geri dönecektir

  10. "Gerard Lopez" ismi çok duyuluyor ve Bernie'nin bu fikre sıcak baktığı söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Renault'un F1'de kalması açısından güzel bir durum. Motor üreticiliğine devam etmek ise verilen en doğru karar.

  11. bırakma diye bir şey yok kardeş sadece ortaklık anlaşmasıdır..Bırakan takımın ismi niye başka bir firma tarafından kullanılsın ki?

  12. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    TABİ TABİ az tüketen diye yine zayıf motorlarla boşa ömür tüketin, ben görürüm sizi. Alonso da yok bu sene, limitlerin üstünde hatasız sürecek.

    Flavio gitti, cimriliği hala takımda, bu ne biçim şeydir anlamadım gitti.

  13. zaten kim kaldı ki ferrari,mercedes,renault …… birde sadece motor sağlayan üretici cosworth

  14. Takımın isminin Renault F1 olarak kalması pek birşey ifade etmiyor. Renault sporu takım olarak bırakmıştır. Geriye kalan takımın ne kadar Renault olduğu tartışılır. Ancak motor desteğine devam etmesi iyi. Bence bütün üreticiler sadece motor desteği sağlamalı. Tabikii motor dondurma kurallarıda kalkmalı ki kimin motorunun daha güçlü olduğunu gözümüzle görelim.

  15. MagicAlonso avatarı

    Reno yuda kaybetseydi F1 çok kötü olacaktı

  16. güzel haberlerden biri:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir