Renault’nun Lotus Kararı TV Gelirlerine Bağlı Değil

yazar:

kategori:

Renault’nun Lotus’u alarak Formula 1’e fabrika takımı olarak dönme kararı, FOM’dan alacağı ekstra paraya bağlı değil.

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde Renault’nun fabrika takımı olarak F1’de mücadele etmesi halinde FOM’dan ekstra para alacağı iddia edilmişti.

Taraflar arasında bir süredir görüşmeler devam ediyor ve anlaşılan o ki Renault CEO’su Carlos Ghosn, önümüzdeki günlerde tüm opsiyonları gözden geçirerek bir karar verecek.

Ecclestone geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Renault’nun fabrika takımı olması halinde direkt ekstra gelir alamayacağını ancak takımın bağımsız takım yerine fabrika takımı olması halinde daha çok kazanma şansının olacağını söyledi.

Renault’nun 2005-2006’daki çifte şampiyonluk için bonus ödeme istediği söyleniyor. Red Bull bu ödemeyi aldı ve Mercedes de muhtemelen bu sene sonunda alacak.

Renault’nun vereceği kararda genel anlamda maddiyatın etkili olacağı düşünülüyor.

Renault Sport’un başını çeken Cyril Abiteboul “Motor sporlarında para her şeyi satın almaz ancak para olmadan da orada mücadele edemezsiniz. Bu yüzden çok hassasız. Hayal kurmuyoruz. Mantıklı bir plan için gereken kaynakları ve zamanı biliyoruz.”

“Bu yüzden uzun vadeli bir plan olacak. Bu süreç için ticari hak sahiplerinden destek ve ticari destek alırsak bu harika haber olur.”

“Ancak kararımızın sadece ticari hak sahiplerine bağlı olacağını söylemiyorum çünkü öncelikle bedeli ne olursa olsun katılıp katılmayacağımıza karar vermeliyiz.”

“Ve F1’in pazarlama değerine bağlı olacak. F1’in değeri iyi, hala çok güçlü ve 37 senedir içerisinde olduğumuz, dünyadaki en değerli sportif faaliyetlerden birisi.”

“Bu yüzden bir çok açıdan burada yarışmaya devam etmek istiyoruz ancak fonun şirketimizden, ayn zamanda sponsorlardan ve yatırımcılardan gelmesi gerektiğini biliyoruz.” dedi.

Renault’nun durumu, Lotus takımının olan borçları nedeniyle karmaşık halde.

Kaynaklara göre bir senaryo, Renault’nun Enstone tesislerini ve çalışanlarını kullanarak yeni bir takım olarak girme ihtimali. 1981’de Toleman olarak hayata başlayan ve ardından Benetton, Renault ve son olarak Lotus olan şirketi satın almayarak tamamen yeni bir takım kurma seçeneğinin olduğu söyleniyor.

Abiteboul, Renault’nun kararının kısa vadede gelmeyeceğini ve sezon sonunu bulabileceğini söyledi.

 

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir