Resmi: Kobayashi, Sauber'de

yazar:

kategori:

Japon pilot, Toyota ile çıktığı iki yarışta dikkatleri üzerine çekmiş ve Jenson buton ile giriştiği mücadelede izleyenlerin saygısını kazanmıştı

Bu performansı 2010 Toyota koltuğunu garantilemesi için yeterli olsa da, Toyota’nın spordan çekilmesi ile genç pilotun hayalleri suya düşmüştü. Ancak Kobayashi’nin Sauber ile anlaşmasıyla Japon pilotun F1  geleceği garanti altına alındı.

Japon pilot, “Kariyerimin başlangıcından bu yana hep F1’de yarışmayı hayal ettim. Şimdi de bu rüyam gerçek oldu.2009’daki iki yarışın bana bu sene koltuk kazandırmış olmasından memnunum. Peter Sauber’in takımı için elimden gelenin en iyisini yapacağım ve Formula1’de Japon bayrağını taşıyacak olmaktan da gurur duyuyorum.”  dedi.

Sauber patronu Peter Sauber de bu kararın alınmasında daha önce sadece birkaç kez F1 aracına oturmuş olasına rağmen Kobayashi’nin 2009’daki iki yarışta sergilediği performansın etkili olduğunu söyledi.

“Kamui ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum. Geçen sezonun son iki yarışında yeteneklerini göstermek için harika bir şansı oldu ve o da bunu kullandı. Özellikle Abu Dabi’de sadece hızlı ve agresif olabileceğini değil aynı zanda başarılı stratejiler uygulayabileceğini de gösterdi. Onun harika bir potansiyeli olduğuna ve bunu takımızda göstereceğine eminim”

 Kobayashi Abu Dabi yarışında sonra, eğer gelecek yıl F1’de yarışamazsa maddi yetersizlikler nedeniyle Japonya’ya dönerek babasının suşi restorantında çalışamaya başlayacağını söylemişti


Yorumlar

  1. bu adam inanıyorumki çaylak ve eşit statü fobisi olan alonsoyla aynı takımda olsa eşit statüyle yarışsa kesin dağıtır kanaatindeyim. şahsi görüşümdür. herkesin görüşüne saygı duyarım.

  2. son yarışlarda gösterdiği performans harikaydı gerçekten umarım bu başarısını devam ettirir hayırlı olsun.

  3. kobayashi için sevindim başarılar

  4. a-class a-class avatarı
    a-class a-class

    sevinilecek bir haber her iki tarafada hayırlı olması dileğiyle, helal olsun sana Kobayashi çoğu pilotun yapamadığını sadece 2 yarışta gösterip kendini ispatladın artık çıtayı daha yukarı çekmenin zamanıdır senin için umarım takım iyi bir araç+pilot kombini yaparda sushi satmak için baba ocağına dönmezsin.bana göre sato'dan daha iyi bir pilot izleyeceğiz bu sezon

  5. sitede bende dahil taraflı tarafsız herkes kobayashinin iyi pilot olduğunu düşünüyor inş.bizi yanıltmaz başarılı olur.şimdiden çok sevildiği yorumlardan belli oluyor.

  6. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Yeni Takımında Başarılar Kobayashi :=))

  7. Peter Sauber'in pilot bulma işini en iyi şekilde yapacağını düşünüyordum. Sauber, kendisinden beklediğim gibi bir hamle yaptı.

  8. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    hakkaten güzel haber. sevindim.

  9. kesinlikle beklenen bir haber çok sevindim

  10. hayırlı uğurlu olsun başarılı olur umarım

  11. MagicAlonso avatarı

    bende toyotanın geçen sezon çok iyi bir araç yapmış olduğu fikrine sonuna kadar katılıyorum hatırlarsanız bahreynde okadar güçlü bir sıralama geçiren takım tek araçla ancak podyuma çıkabilmişti eğer daha iyi pilotlar olmuş olsaydı şampiyonluğa oynamaları muhtemeldi toyota da boşuna kimi nini peşine düşmedi ama kimi yi alamayınca kalmalarının da pek anlamaı kalmadı.yazık oldu

  12. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Güzel bir haber bu..Ben bu adamın geleceğinden ümitliyim..

  13. burdan şunuda çıkarabiliriz. geçen seneki toyota çokta kötü değilmiş demekki.daha ilk iki yarışında harikalar yaratan bir adam var ortada birde spa da badoer i geçemeyen bir turilli var.yani araçta potansiyel var ama ortaya çıkaracak adam yokmuş galiba.

  14. süper bir haber.bu adamda kesinlikle iş var.neyse alonso gittikten sonra destekleyebileceğim bir pilotun olması güzel.

  15. Schumii Kimi avatarı

    Çok güzel bir haber. Nelson, Algersuari, bourde gibi pilotların koca sezonda yapamadığını iki yarışta yaptı ve onlardan daha fazla hak ediyor yarış koltuğunu. eğer bi koltuk bulamasaydı çok yazık olurdu. inşallah başarılı olur.

  16. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    AKILLI ADAMMIŞ PETER SAUBER

  17. Sauber önemli ve güzel bir adım attı Heidfeld içinde Schuminin açıklamasını bekliyorlar

  18. hadi bakalim peter sauber su pilot secimindeki maharetini sponsor tavlamaktada goster de kaldigimiz yerden devam edelim. pistlerin yeni kamikazesi takimimiza hayirli olsun.

  19. Harika çokk Sevindim Sauber'de başarılı olman dilegiyle seni F1'de görmek müthiş olucak Kobayashi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir