Renault Tek Ancak Büyük Bir Güncelleme Planlıyor

yazar:

kategori:

Renault’dan Remi Taffin, rakiplerinin aksine turbo V6 güç ünitesinde aralıklı gelişim yerine tek seferde kapsamlı gelişim hedeflediklerini söyledi.

Sezona beklediğinin çok gerisinde başlayan Renault, dayanıklılık sorunlarını aşmasının ardından artık performans bulmaya odaklandı.

Renault’nun bu sene motorda 12 gelişim hakkı bulunuyor ve henüz hiç gelişim hakkı kullanmadı.

Taffin “Büyük bir adım atmak için tek seferde elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Spa’da ya da sanırım Monza’da olmayacak. Belki Singapur ya da Rusya’da, ya da bir yarış sonra olur. Rusya’da olsun ya da olmasın yeni motor geldiğinde sağlam bir iyileşme olacak. Bunu tur zamanında açık bir şekilde görebileceksiniz.”

“Sezona girdiğinizde ya büyük adımlar atarsınız ya da küçük adımlarla ilerlersiniz. Bazen küçük adımlar büyük adımlardan daha pahalıya mal olur. Büyük bir güncellemeye odaklanabilirsiniz ve biz de öyle yaptık.”

“İstediğimizden geç başladığımız için 2015 ya da 2016’da büyük adım atmak istedik. Gerçek şu ki şu anda dynoda bazı yeni parçaları test ediyoruz ve performans kazandığımızı görüyoruz.” dedi.

Taffin, atacakları büyük adıma rağmen Mercedes’i yakalamanın zor olacağını kabul ediyor.

Taffin “Onlar kadar güçlü olmayacağımızı söyleyebilirim. Ya da sezon sonunda Mercedes’ten daha iyi motora sahip olmayacağız ancak hedefimiz bu değil.”

“Nerede olduğumuzu ve gelecek sene nerede olmak istediğimizi biliyoruz. Bu senenin ilerleyen dönemlerinde atmak istediğimiz adım, iyileşme planının bir parçası. O farkı kapatmak istiyorsanız dikkatli ve organize olmanız lazım.”

“Sene sonunda sahip olacağımız şeyi gelecek sene kullanmaya devam edeceğiz. Asıl programın böyle olmasını istiyoruz ancak aynı zamanda paralel programlar da var. Takip ettiğimiz bir gelişim var. Umut veren bir şeyler varsa onları da entegre etmeye çalışırsınız.” dedi.

Taffin son olarak büyük güncellemenin geç gelecek olmasına rağmen her yarış ufak gelişimlerin devam ettiğini söyledi.

Taffin “Her yarışta daha fazla performans koymaya çalışıyoruz. Spa ya da Monza’dan itibaren elimizdekinin tam potansiyelini kullanacağız ancak yeni yakıt gibi şeyleri kullanabileceğimizi, bunun için gelişim hakkını kullanmak gerekmediğini hatırlamanız lazım.”

“Macaristan’da yeni Total yakıtı ile yarıştığımızı söylemek adil olur. O da gelişim programının bir parçasıydı.”

“Plan devrede. Gerçek şu ki dynoda bazı parçalar var ve gelişimi görüyoruz ancak büyük adım atacağımızdan emin olana, onlar hazır olana kadar o parçaları arabaya koymayacağız.” dedi.


Yorumlar

“Renault Tek Ancak Büyük Bir Güncelleme Planlıyor” için 16 yanıt

  1. Bu sene sonunda gelişimi tamamen dondurulacak parçalar da var ve önümüzdeki sezon da kullanılması planlanan parçalar da olacak. Güncellemenin ileriye atılmasının sebebi bu olmalı.

    Şöyle açıklayayım; motor tek bir parçadan oluşmuyor. Mesela soğutma kanallarını değiştirmek için ana blok ve üst kapağı birlikte değiştirmelisiniz. Yanma odası denince üst kapakla birlikte bir çok parçanın değişmesi gerekiyor. Bu sezon puan kısıtı yüzünden hepsini değiştiremeseler de en çok getiriyi sağlayacak ve seneye de kullanılabilecek parçaların bir kısmını güncelleyecekler. Aynı zamanda bu sene sonunda dondurulacak ve bir daha asla geliştirilemeyecek parçalar da var, önceliği de onlar üzerinde çalışmaya vermiş olmalılar.

  2. renault yatsın kalksın redbull için dua etsin. son yıllarda redbull sayesinde şampiyonluklar gördü. Redbull herhangi bir motorla o başıları yine yakalardı. Renault son 10 senede hiçbir zaman en iyi motoru üretmedi.

    1. CAN 1994 den bu yana F1 sever avatarı
      CAN 1994 den bu yana F1 sever

      Bos konusma laf olsun torba dolsun kolpalar konussun… enerji icecekleri sizi bi gidin la basimizdan

  3. Birilerinin baskısı ile 2016 motorunu riske atmaya gerek yoktu doğru bir strateji ve umarım doğru bir güncelleme ile her şey daha güzel olur.

    Macaristan’da olanlar her ne kadar Rbr nin şasisinden dolayı gibi lanse edilmiş olsa’da TOTAL ile geliştirilen yağ ve yakıt’ın motora güç kazandırdığı söyleniyor. Madem bu kadar iyi bir şasi vardı neden STR nin gerisinde kalındı yada neden İspanya gibi aerodinamik isteyen bir pistte ortada yoktuk…

    Macaristan ile birlikte hem motor da hem şaside gelişim olduğu apaçık ortada… Belçika’da nerede olacağız bakalım ve sonra Monza buralar da ilk alının içinde olmak çok önemli olacak.

    1. Motor şasi uyumsuzluğu yüzünden(şasi tabiki önceki yıllar gibi iyi değil) istenilen ayarları tutturamıyormuş takım öyle söylendi. sanırım motor yüzünden bazı ayarlardan feragat ediyoruz

      1. Motor şasi uyumsuzluğu Valla helal olsun tebrik ederim fabrika takımı diye ortada dolanalım motor şasi uyumsuzluğu ortaya çıksın STR de bile bu sorun yok…

        1. Motor şasi belki biraz ağır oldu ama bak ric ne diyor bu konuda
          Ricciardo: “Renault Sıkıntıları Red Bull Ayarlarını Olumsuz Etkiliyor
          “Yaşadığımız sorunların çoğunun güç kaybı nedeniyle ödün vermemizden kaynaklandığını düşünüyorum.”

          “Araç bazı alanlarda harika değil ancak aracı optimum seviyede kullandığımızı düşünmüyorum.”
          Yani burada bir motor ve araç uyumsuzluğu sence yokmu? ben burdan bunu anlıyorum. RBR tek yaptığı hata çok aceleci ve sabırsız davrandılar olmadı bu seneyi feda edip seneye güçlü bir şekilde dönmek için daha fazla zaman tanıyacaklardı Renault’a ama ben yinede çok ümitli değilim gelişim hakkı tanımazlarsa diğer üreticelere bu iş düzelmez.

          1. 2014 Kuralları ile zaten başlı başına hatalar yapıldı. Newey arka kısmı çok dar tasarladığını buda motora ekstra baskı uyguladığını bununda ısınmaya ve arka kısmın alev aldığını bir çok kez söyledi…

            Arka elektronik frenlerde sorun yaşadık vites kutusunda sorun yaşadık 2014 de ve motor yazılım derken toparlandık.

            2015 sezonuna gelirsek hepimizin bildiği gibi kış aylarında çarpışma testlerinden geçemeyen bir ön burun vardı buna bağlı olarak gelecek güncellemeleri etkiledi denge yoktu araba da lastikler çalışmıyordu. Fren sorunları yaşandı şasi olarak.

            Motor olarak Red Bull’un baskısıyla 2014 motoru çöpe atıldı ve sil baştan Red Bull’un isteği üzerine AVL ve Mario Illien ile anlaşıldı motor departmanına yabancı iş gücü katıldı ve 2014 güç çıkışı ve maalesef dayanıklılık kayboldu bu saatten sonra neler olur bekleyip görelim.

            İki partner arasında işler nasıl gelişecek 12 puanlık güncelleme ile arada ki 50 bg güç açığı nasıl kapanacak Newey’in tekrar fabrika da etkin olarak çalışması nasıl etkileyecek hepsini zaman gösterecek ve en önemlisi de 2015 sonunda 2016 yılı için mevcut anlaşma ya geçerli olacak ya da bitecek. Red Bull’un Renault-Infiniti-Nissan desteği olmadan müşteri takımı olarak devam etmesi olumsuz etkileyecektir diye düşünüyorum…

            Son olarak burada hatalı varsa bu her iki taraftır bir ekip olarak.

  4. Belki iyi duruma gelecekler ama spa değil monza değil Singapur veya rusya belki yada olmadı bir sonraki yarış amerikada getiricez diyorlar. iyi de arkadaş geriye zaten 3 yarış kalıyor sezon bitti ne anladım o işten ben.

    1. sanırım RBR ye bu şekilde ceza veriyorlar. birde seneye ne olacağı belli değil ya çokta salladıklarını sanmıyorum. Newey bile renault gelişmek için çok çabalamıyor diyorsa gerisi boş gibi

  5. 12 gelişim hakkı mı ? Adamlar bu hakları kullansa baya iyi duruma gelecekler demekki.

    1. Kullandiklari yirmi gelisim hakki ile gecen yilin gerisine dusmuslerdi.Simdi bu haklar ile iyice Hondaninda arkasina gerileyeceklerdir.
      Tek tarafli ilave gelisim hakki icin beklediler.Olmayinca motoru gelistirmeye karar verdiler.Gecikme bu yuzden.

      1. Arkadaşım sen bu renaulttan çok korkuyorsun .
        papaz hergün pilav yemez

        1. .Sadece tek eglence kaynagimi kaybetmekten korkuyorum.Honda o kadar eglendirmiyor.Yeni geldiler falan.
          Yoksa kendileri de Mercedesi yakalayamayacaklarinin farkinda.

      2. Sizin gibi dayanıklıgı bahane edip motor geliştirmedik.

      3. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir