Barrichello “F1 Kokpit Tasarımına Geçmiş Değil Bilim Karar Vermeli”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotlarından Rubens Barrichello, Formula 1 araçlarının daha güvenli olması için kokpit tasarımına tarihin yerine bilimin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Son yıllarda kokpit tasarımı konusunda kapalı kokpit fikri ön plana çıkarken Jules Bianchi’nin kazası ve ölümüyle bu planlar tekrar gündeme alındı.

Kapalı kokpit fikri daha güvenli F1 araçları için düşünülüyor olsa da geçmişten beri gelen F1 araçlarının kokpitlerinin açık olması bu durumun daha fazla düşünülmesine sebep oluyor.

Barrichello “Sadece bilim bize neyin doğru neyin yanlış olduğunu gösterebilir. Formula 1’de kokpitler her zaman açık oldu ve her zaman şikayet eden; böyle devam etmenin iyi olacağını söyleyen insanlar olacak.”

“Açıkçası motor sporları asla güvenli olmaz. Ancak kurtarma aracı piste giriyorsa kokpit neyle yapılırsa yapılsın yaralanabilirsiniz.”

“Ancak araç çarpması gerektiği yere çarpıyorsa sorun olmaz. Yeni yarış pistlerinde güvenlik çok üst seviyede. Ancak sadece kaza testleri ve bilim neler olabileceğini kanıtlar.” dedi.

 


Yorumlar

“Barrichello “F1 Kokpit Tasarımına Geçmiş Değil Bilim Karar Vermeli”” için 7 yanıt

  1. Nazar boncuğu nun amacı nazardan korunmak değildir.Mesela bebeklerde nazar boncuğu takılır o boncuğu gören kisi nin aklına gelsinde allah nazardan korusun desin diye takılır.Yoksa elbetteki boncuğun kime ne faydası olur.Bu bir çağrısım dır.Çünkü nazar vardır dikkat etmek gerekir bazı hususlara.

  2. Şu kanopiler gelsin artık. Sağ ve sol ön köşelerine de sağlam parçalar konulsa yeterli.

  3. Bence araçların üzerine bir adet nazar boncuğu ve ona eşlik eden Allah Korusun yazısi yazılırsa hiçbir pilotun burnu bile kanamaz Allah’ın izniyle..

    1. git başka konularda dalga geç..boyunu geçen sulardasın..

    2. Geçenlerde işyerine gelen bi sofuağbi duvarda asılı olan hediye nazar boncuğunu görünce “abi bu doğru değil, adamı inkara kadar götürür, şirke götürür. Bizim hoca geçen çok mantıklı bir örnek verdi, yere atsan kendisine faydası yok, sana nasıl olsun dedi” dedi. Haliyle bizim patronu kafaladı ve alıp imha etmek üzere götürdü.

      Bırakın nazar boncuğunu, inanılabilecek hiçbir şeye inanmam ama bazıları bunu düşünüyor. Bir çıkarım yapıyor ve kendilerince haklı buluyor. Aslında bizim patron da biliyor bir işe yaramadığını ama hediye diye asılı tutuyor. Ofisi yenileyince kendi ellerimle yer bulup asmıştım. Düşün ben bile hediye diye yıllardır kocaman horus gözü anahtarlığı ile gezerim.

      1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Ne işle uğraşıyorsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir