Renault, Ilmor’un Prototip Tasarımını Kullanmama Kararı Aldı

Renault, birlikte çalıştıkları Mario Illien’in prototip tasarımını kullanmama kararı alırken ona ait tasarımların bazılarını gelecekte kullanabileceğini açıkladı.

Renault, sezonun ilerleyen yarışlarında turbo V6 motorunda tüm gelişim haklarını kullanarak büyük bir atılım yapmayı umuyor.

Bu kapsamda Renault, kendi tasarımlarının gelişim yolunda daha büyük şansa sahip olduğuna inanıyor.

Cyril Abiteboul “İş birliği iyidir. Dışarıdan insanlarla çalışmak iyi bir şey çünkü rekabetin içerisinde değilseniz kendi içinizde gelişemezsiniz. Aynı zamanda dışarıdan bir ortaklık yoksa gelişim zor olur. Bu yüzden dışarıya bakmak, destek ve geri bildirim almak iyi oldu.”

“Ancak şu an için mevcut motorumuz ya da gelecek motorumuzun Ilmor’dan gelenlerle alakası yok.”

“Ancak gelecekte onlardan bir şey olmayacağını ya da sezon sonunda sahip olacağımız motorda pozitif etkiye sahip olmadıklarını söylemiyoruz.”

“Ilmor ile ilişkimizin bir değerinin olduğunu söylemiyorum. Söylediğim şey, şu an için motorda nelerin kullanılıp kullanılmayacağı henüz netleşmiş değil.” dedi.

Renault gelecek yarışlarda kalan güncellemelerin hepsini birden kullanmayı planlıyor. Abiteboul, fabrikanın onay vermesinin ardından yeni motora geçeceklerini söyledi.

Abiteboul “Görsel fark olmasını istiyorum, gelişimin sadece telemetre üzerinde performans mühendisleri tarafından görünmesini istemiyorum. Tur zamanında farkın görülmesini istiyorum.”

“Red Bull’un Mercedes’i yakalayabileceği türde bir fark olmayacak. Bu konuda dürüst olalım ancak Mercedes ile olan farkı ciddi ölçüde azaltması gerekiyor.” dedi.


Yorumlar

“Renault, Ilmor’un Prototip Tasarımını Kullanmama Kararı Aldı” için 7 yanıt

  1. yeni motoru red bul’a muhtemelen vermeyecekler
    Kendi takımlarını kurarlarsa gelişimi devam ettirirler
    Çekilmeye karar verirlere iyice sallarlar
    Carlos Ghosn boşuna masraf yaptırmaz

  2. Bu kadar umutlu ve iddiaalı konuştuklarına göre motor’da ciddi gelişim göstermişler.Yeni motoru Redbulla ne zaman verecekler yada verecekler mi ? merak etmiyor degilim bu konuyu.

    1. Onu bende çok merak ediyorum…

    2. Didem arkadaşım Renault bana göre Redbulla güzel ve haklı bir ceza veriyor. Motoru amatörce kötülediler. tamam motor kötü olabilir. bunu devamlı basında açıklamaları çok yanlış.

  3. Anthrax arkadaşım beni çok şaşırttın 🙂

    1. Niyeki?
      Hava cok sicak.Mevzu kabak tadi verdi.Agir cekim bir film gibi ortada bir gelisme yok.Sadece ihtimallerden bahsediyorlar.Saplaksever F1in icine etmeden once nerede ise her yarisa yeni motor ile geliyorlardi.Dondurma motorlari herkesin ne yapabildigini gorelim.

      1. burda yorumunu göremedim onun için 🙂
        bizim bura gibi sıcak olamaz Adana merkez cehenneme hazırlık yapıyoruz 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir