Button “Formula 1 Aşkı Pilotlardan Gelmeli”

yazar:

kategori:

Jenson Button, Formula 1 taraftarlarının sporu sevmesi için öncelikle pilotların spora olan sevgilerini dile getirmeleri gerektiğini söyledi.

Button, taraftarların F1’e olan algısında pilotların medya karşısında söylediklerinin büyük öneme sahip olduğunu düşünüyor.

Button “Bana göre daha fazla mekanik yol tutuşu gerekiyor.”

“Tabandan daha fazla downforce üretilmeli. Kanatlarda daha az etki olmalı. Bu iyi bir başlangıç noktası olur.”

“Bana göre öncelikle sürüş keyfi geri gelmeli çünkü bu spor için devasa bir etkiye sahip.”

“Biz sürücüler sporu daha fazla seversek, taraftarlar da daha fazla sevecektir.” dedi.

2017’de planlanan değişiklikler için Button “Pozitif değişiklikler olacak. Araçlar pist üstünde daha iyi görünecekler.”

“Yarışların şu anda kötü olduğunu düşünmüyorum. Araçların virajlarda daha hızlı olması iyi bir şey olacak. Değişiklikler yarışları etkilemediği sürece iyi olacak.”

“Mekanik yol tutuşu çok önemli. Ve downforce ile iyi bir denge bulmalıyız ki araçlardaki kirli hava takip edenleri etkilemesin ve geçiş yapmak zorlaşmasın.” dedi.


Yorumlar

“Button “Formula 1 Aşkı Pilotlardan Gelmeli”” için 2 yanıt

  1. Farklı kilolardaki pilotları eşitlemek için toplantı yapıldığında hafif olan pilotların buna asla destek vermeyeceklerini söyledikleri gibi kararlar alırlarsa sporu hiçbir yere götüremezler. Eskiden pilotların söz hakkı varmış, şimdi takımın papağanı durumundalar. Bu yüzden konuşamazlar. Hamilton ve Rosberg’in yeni motorlardan memnun olmadıklarını söylediklerini duydunuz mu? Söyleyemezler. Bugün motordan şikayet eden pilotların takımı şu an lider olsa onlar da bir anda sevmeye başlarlar. Takımlarla birlikte pilotlar da iki yüzlü maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir