MercedesGP'nin İsim Sponsoru Petronas Oldu

yazar:

kategori:

Son dönemdeki açıklamarda Petronas’ın, hiç bir F1 takımına sponsor olmayacağı gündemdeydi ama Mercedes cephesinden yapılan duyuru ile Petronas, spordaki varlığını korudu.

Mercedes açıklaması: “Mercedes GP, Malezya’nın yağ ve gaz şirketi Petronas’ı, Gümüş Oklar’ın çalışma takımına isim ortağı haline getirecek uzun vadeli anlaşmayı açıklamaktan memnuniyet duyar”

“2010’dan itibaren yeni takım, FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Mercedes GP PETRONAS Formula 1 Takımı olarak mücadele edecek; araçta ve takımın üniformalarında PETRONAS markasını taşıyacak.”

“2010 Mercedes GP PETRONAS Formula 1 Takımı aracı, 1 Şubat 2010’da Valensiya’da, sezon öcnesi testler kapsamında piste çıkacak.”

Bununla birlikte Petronas, Malezya GP’nin isim sponsorluğunu sürdürecek.

Norbert Haug: “Yeni isim ortağımız Petronas ile aramızdaki uzun cadeli anlaşmayı duyurmaktan dolayı çok memnunuz. Daimler, birincil markamız Mercedes-Benz ve Petronas, pist içi ve dışı çalışmalarda birlikte olacak ve eminim ki ilgili herkes, onların başarıya olan adanmışlığını garanti edecektir.”

Ross Brawn: “Mercedes GP’deki herkes, Petronas ile olan uzun vadeli anlaşmayı doğrulamaktan memnuniyet duymaktadır. Gelecekte yeni iş ortağımız ile yakından çalışmalarımızı dört gözle bekliyoruz Değerli otomotiv markası Mercedes-Benz ile prestijli Petronas’ın işbirliği, Formula 1’in üst seviyesinde rekabet etme arzumuz için takımımıza muhteşem bir temel oluşturacak ve 2009’da elde ettiği takımlar ve pilotar şampiyonluğunun üzerine koymada deste sağlayacak. Yeni sezon için planlarımız iyi bir şekilde ilerliyor, 2010 aracımızın gelişimi de aynı şekilde. Yeni aracımızın Gümüş Oklar ve Petronas görüntüsüyle Şubat ayında Valensiya’da piste çıkmasını dört gözle bekliyoruz”


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    kötü olmuş bence ama aracın görünümü hikaye olacak pistte.

  2. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    bence hoş olmuş

  3. nusret sevinc avatarı
    nusret sevinc

    sauber'e de isvicreli birileri sponsor olsun. o kadar zengin memleket .

  4. araç gerçekten çok şık duruyor.umarım yeni birtakım kurallardan sonra fazla göze kötü gelmeden korunabilir

  5. aracın görünüşü kesinlikle mükemmel, ancak bu kadar güzel olabilirdi. maviye çalan yeşil, grinin tonları ve siyah, bence senenin en güzel aracı olacak. tebrik ederim kim tasarlamışsa.

    gelelim esas konuya, petronas patronları için içimden geçen sözleri maalesef buraya yazamayacağım. en kibar haliyle yazıklar olsun diyorum. insanların her şeyden önce duygusal bir biçimde bağlandığı sauber-petronas takımını açıkça yüz üstü bıraktı. sauber takımı ile özdeşleşip, ismini tüm dünyaya öğretti. kağıt mendil yerine selpak denmesi gibi bir şeydi bu. sauber geri dönüyor, malezya'dan yeni bir f1 takımı giriyor, sen mercedes'e sponsor oluyorsun. para için, güç için yapıldığı aşikar ama yine de çok terbiyesizce bir davranış oldu bu. resmen petronas'ı dünyaya duyuran adamları paraya şöhrete sattılar.

    kusura bakmayın ama bu konuda duygusal olmaktan geri duramayacağım. bu haber içime çok koydu. hayırlı olsun mercedes takımı için..

  6. Bu adamlar dün F1 den çekildik diyorlardı bugün isim sponsoru olduk diyorlar..F1 de kimsenin sözüne inanmayacaksın..Yanar dönerler..

  7. sanırım o 1 elmanın 2 yarısı olması gerekiyordu hehuehehue….

  8. çok tatlı olmuş harbiden… özellikle yandan çekilmiş resmi harbiden çok iyi. tebrikler 🙂

  9. sauber adına üzüldüm 2 elmanın 1 yarısı gibiydiler yaw.

  10. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    bence çok hoş olmuş.mavi ve gir yakışır ayrıca daha sponsor logoları ve düzenlemelerle hoş olur. ferrari-mercedes ve mclaren hem araç hem pilot kombinasyonlarıyla hoş bir sezon yaşatacaklar umarım.zayıf halka webber olur muhetemelen ama diğer 7 pilot güzel bir sezon çekişmesine girişebilirler.schumi de mercedeste diyebilirizki umarım deriz.yani 2010 da kimi de olsaydı pistte ve jv de dönerse elini sallasan şampiyona çarpacağın bir sezon olacak. ama schumi-alonso-lewis ve button a massa ve vettel gibi pilotlarda zor anlar yaşattıracaklar. dipnot:massa nın takım arkadaşlarına bakınca bu adamda neymiş be dedim!umarım bir şey kaybetmez cesaretinden!

  11. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Sezonun en şaşırmadığım sponsorluk anlaşması , Petronas daha önceden de 90 lı yıllarda Mercedesin sponsoruydu , Mercedes Petronas ortsklığı , Le-mans yarışlarında da görülmüştü, ön sıralarda yarıması olası bir takım varken , gridin gerilerinde olması muhtemel bir takıma sponsonsor olmanın bi anlamı yok

  12. Ben tam tersi olur diye bekliyordum açıkçası McLaren Petronas- Mercedes Mobil 1. İyi bir hamle doğrusu Mercedes açısından.

  13. Ahmet DEMİR avatarı

    Daha önce Petronas sponsor olmayacağını duyurmuştu, sanırım shumi kozunu oynadı Mercedes.
    Petronas+Mercedes=SHUMİ….
    Hayırlısı… 2010 süper olcak gibi…

  14. Gözlerim hala alışamadığı için çok ilginç geldi aracın önden görünüşü ve Petronas "petrol yeşili" arka kanat. Yandan daha şık göründüğünü söylemem gerekecek.

    Görünüşü bir kenara bırakırsak da Petronas-Mercedes işbirliği süper bir fikir. Kendileri Formula 1 konusunda tecrübeli, aynı zamanda kuvvetli maddi imkanları bulunan bir firma.

    Mercedes, doğru kararlar almaya devam etmekte. İlk yarış için sabırsızlanıyorum.

  15. bence mavi yakışmıcak, mavi-gri hiç uyumlu değil, bu haberle birlikte mobil1'in de mclarende kalacağı kesinleşti.. aslında mercedes aracında fon siyah olsa, araya koyu mavi güzel olabilirdi..

  16. Burak Soylu avatarı

    çok güzel görünüyo…

  17. burak bocek avatarı

    Aracın profilden görüntüsü şahane ya

  18. mert, sauber ile petronas o kadar ozdeslesmiski sen bile mercedessauberciler diyorsun, sauberciler niye heyecanlasin bu habere dimi ama =)

    mercedescilere hayirli olsun, sponsorlar birbir gidiyor, yok mu japonyadan saubere sponsor?

  19. mert merter avatarı

    MercedesSauberciler cok heycanlandi
    hadi bakalim insallah gönlünüzdeki gibi olur takim in DIS görünüsü
    takim yavasdan mavi yesil renkleri aliyor :))

  20. gerçekten de yıllardan beri beklediğimiz şey sonunda gerçekleşti. gri'nin asalatini izlemek için ben de sabırsızlanıyorum..

  21. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Yıllardır bu görüntünün hayalini kurdum hep..Öyle mutluyum ki.

  22. güzel olmuş yakışmış insan her nekadar fotoşop olduğunu bilse bile resimleri görünce heycanlanıyor hadi gel artık mart 14 bu arada daha dün arabanın üstü bomboştu şimdi dop dolu gümüş oka yakışır

  23. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    sabırsızlanmak durumu anlatmaya yetersiz.

  24. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    iyi geliyor mercedes iyi…

  25. Mercedes Sauber gibi olmuş 🙂

  26. yeni arabanın resmi burada:
    http://www.brawngp.com/getimage.asp?path=\images\gallery\848541106-2452921122009.jpg&area=gallery

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir