Wolff: “Yeni Start Prosedüründe Değişiklik Gerekebilir”

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff’e göre Belçika’dan itibaren uygulanacak yeni start sisteminde değişiklikler olabileceğini söyledi.

Belçika GP’den itibaren pilotlara startta daha az yardım edilecek. Yapılan değişikliklerle startların daha fazla belirsiz olması ve yarışların daha heyecanlı olması amaçlanıyor.

Değişiklik kapsamında pit duvarından debriyaj ayarı için yardım gelmeyecek ve tüm işlemleri pilotların kendileri yapacak. Bu konuda Hamilton değişikliklerin olumsuz etkisinin olabileceği konusunda uyarmıştı.

Wolff “Hamilton söylediklerinde haklıydı. Startların daha değişken ve tahmin edilemez olmasını, pilotların daha fazla sorumluluk almasını ve garajdan bağımsız olmalarını istedik.”

“İlk defa eğlence uğruna teknolojide geri adım atıyoruz ve attığımız adımların hepsi anlaşılır.”

“Ancak beklentilerin ötesinde dramaya sebep olacak mı ya da beklentilerin ötesinde değişkenlik olacak mı?”

“Hiç birimiz tamamen tahmin edilemez sıralama olmasını; sıralamaların değersiz olmasını istemiyoruz.”

“Öğrenmemiz gereken bir iş olacak ancak Formula 1, FIA ve ticari hak sahipleri geçmişte kurallarda güvenlik uğruna ya da gerekiyorsa esnek olabileceklerini gösterdiler.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Yeni Start Prosedüründe Değişiklik Gerekebilir”” için 4 yanıt

  1. Totoştan başka yeni prosedürler ilgili konuşan yok keza macaristanda temiz taraftan 1.3.5…. Pilotlar kalktı 2.4.6 bunlar ise kirli taraftan .
    Rosberg 2. cepten kirli taraftan sürekli patinajda kaldı hadi o başaramadı lewis temiz taraftan 1.cepten kalkmasına rağmen kendisinden 4cep arkada olan adamın arkasında kaldı . Vettel ve raikkonen bu konuda daha başarılı fotokopi startlardan korkan 2 isim konuşuyor neden rai vet m.arrivabene veya williams redbull kampı mclaren henüz konuşmuş değil ?

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    hımm. aslında olası startlarda geriye düşme endişesini dile getiriyor.bu adam kadar kurallar daha uygulanmadan değişiklikten bahsedeni yok.

  3. moto gp deki gibi tamamen telsiz kaldırılsa nasıl olur eski usul pist kenarından tabelalarla bildirim yapılsa, pilota ıvır zıvırla ilgili sıfır bilgi sıfır yardım tamamen pilotun kendi hislerine dayalı nasıl olurdu F1?

    1. Katılıyorum beyefendi; gerçek yetenekleri,safkan pilotları o zaman görürdük belki de kimbilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir