Allison: Vettel, Schumacher’in Genç Hali Gibi

yazar:

kategori:

James Allison, Sebastian Vettel’i Schumacher’in genç haline benzettiğini söylüyor.

Vettel 4 kez dünya şampiyonu olduktan sonra bu yılın başında Ferrari’ye geçmişti.

Pek çok kesim tarafından Vettel, Ferrari’nin ve Formula 1’in efsane ismi Schumacher’e benzetiliyor.

James Allison’da bu benzetmeyi yapan kişiler arasında.

“Sebastian gerçek bir takım lideri. O bana genç Schumacher’i hatırlatıyor. Michael ile beş yıl çalıştım. O ilk başta biraz utangaç ve paranoyaktı. Aptalca birşey söylemeye korkardı”

“Ama Sebastian gülmeye daha hazır görünüyor. Hatta bazen kendi yaptıklarına bile gülüyor. Ancak her ikisi de gururlu insanlar.  Muhteşem bir yeteneğe, güvene, beceriye, ısrara ve sonuca ulaşma isteğine sahipler. İşler iyi gitmediği zaman sorunu çözebilmek için çok istekliler”

“Michael her zaman kişisel katkının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Tüm mühendisler ile yakından çalıştı. Sebastian ise genç mühendisler ile oldukça iyi bir diyaloğa sahip. Rahat davranıyor. Her insanın verebileceği kişisel katkının hedefe ulaşmak için önemli olduğu hissini uyandırıyor”

“Michael’da gördüğüm liderlik Sebastian’da da var. Tüm takım eskiden Schumacher’e hayran kalmıştı. Şimdi ise Sebastian bu takım ruhunu yeniden canlandırdı” dedi.

 


Yorumlar

“Allison: Vettel, Schumacher’in Genç Hali Gibi” için 20 yanıt

  1. Schumacher’in ne kadar eğlenceli olduğunu biliyoruz. Vettel de öyle gibi görünüyor. Gerisi Alman disiplini ve mükemmeliyetçilik. Ama baskı altında Vettel çabuk dağılabiliyor, Schumacher baskı kuranı dağıtırdı 😀

    Rakipken sövdüğün pilot takımına gelince övmek her takım taraftarının kaderi ne yazık ki. Bunu belirli transferlerde açıkça görüyoruz. Mclaren ve Ferrari taraftarları Alonso ve Vettel’in transferlerinden sonra tanınmaz hale geldiler. Vettel’i sevmeyen Ferrari taraftarları derken de o Ferrari taraftarı görünenlerin şimdi Mclaren taraftarı olduklarını hatırlatmak gerek. Taraftar olunca böyle oluyor demek ki, diyecek bir şey yok. Emeğe saygı.

    1. Vettel’i sevmeyen Ferrari taraftarları derken de o Ferrari taraftarı görünenlerin şimdi Mclaren taraftarı olduklarını hatırlatmak gerek.

      Bunu 3-4 aydır sürekli yazıyorsun da, o taraftarları bir türlü göremedim ben, nedense. 😀

  2. ferrari vettelin taaa monza 2008,den belli peşinde
    bunu bilmeyen yok sanırım . ama monza,yı kazanınca vettel 2008,yılında
    ilk resmi isteyen takımda vetteli mclaren ve ron dennis olmuştur . ama redbul vermemiştir
    ferrari biliyorduki vettel eninde sonunda ferrariye gelecekti ve o yıl bu yıl oldu
    SCHUMİ VE VETTEL,in en büyük benzerlikleri takım için çalışmaları ve azimleri ve liderlik özellikleri

  3. Ferrari nin eskiden sevmediği balon şampiyon dediği Vettel Ferrari ye gelince gerçek bir şampiyon oldu hatta Schumacher ile benzer oldu 🙂

    1. Ferrari Vettel için ne zaman balon şampiyon dedi ki? O farklı pilotları destekleyen taraftarların görüşüydü sanırım

      1. İngilizcede veya başka bir dilde Balon Şampiyon diye bir tabir kullanıldığını ben hiç duymadım. Hatırlayan var mı Balloon Champion başlıklı bir yabancı haber 😀 Bu tamam çekemeyen Türk taraftarlarının aşağılamak için kullandığı tabir.

        1. “tamamen”

      2. Evet genelde alo taraftarlarının kullandığı bir tabirdi 🙂 hatta geçen sene ric e yenilince Vettel balonu patladı diye söyleniyordu. Ama eskiden Ferrari taraftarları da beğenmiyordu Vettel i ama kendi takımlarında biraz iyi işler yapınca sahiplendiler ve vettel in imajı daha düzelmeye başladı. Daha saygı duyulan bir pilot oldu. Ric e yenilişini filan unutuldu hatta Schumi ile benzeşir oldu. Alman olması ve daha önce şampiyonluk alıp Ferrariye gelmesi benzer tarafları. yetenek olarak benzer bir tarafları yok, olamaz da.

        1. ric,ya yenilişi tamamen takımın ürünüydü . hani o riccardo nerede
          şimdi takım arkadaşının karşısında dökülüyor
          vettel şimdi ferraride neler yaptığını görüyoruz
          geçen senekini vettelmi . bu yılki vettelmi
          ne değişti bir yılda riccardo,ya yenidi dediğiniz adam şimdi ferraride esiyor
          dikkat edin redbul vetteli kaybettiğini çoktan anlamış
          ve birdaha vetteli şampiyon olup estiği yılları çooooook arayacak

          1. Ric takım arkadaşı karşısında dökülüyor derken hala önünde puan olarak. Bu sene Redbull daha gerilerde olduğundan adamlar takım oyunu oynayabiliyorlar yer alıyor deniyor, olmadı mı yerini geri veriyor bunlar güzel şeyler.

            Ayrıca Ferrari de esiyor diyoruz ama Ferrari de takım arkadaşı eski performansı olmayan Raikkonen. Onun yanında esiyor gibi gözüküyor sadece. Geçen sene Alonso da aşırı baskın kalmıştı Rai ye göre. Rai nin Performansı düşük olduğu için yanındaki pilot çok iyi görünüyor sadece. Dediğim gibi Vettel e gerçekten saygı duyuyorum pilot olarak çalışkan disiplinli. yenildikten sonra daha olgunlaştığı bile söylenebilir. Ferrari ye yeni bir heyecan getirdiği de ortada. Bakalım geçen seneki halden sonra Ferrari ye Schumi gibi etki yapabilecek mi zaman göstericek.

        2. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Hadi biz fanlar bu işten anlamıyoruz da Allison da mı anlamıyor ? Buradaki adamlar benzetmemiş ki ! Allison benzetmiş. Ayrıca yetenekleri nedir yahu ! Yetenek ölçer mi var ? Adamların kariyerleri benzerlik gösteriyor,Ferrari’de yarışmaları vs vs. Her ikisiyle de çalılan birisi ve kaldı ki adam Ferrari teknik direktörü. Adam karakter olarak ve bazı yönlerden değerlendirmiş olabilir de. Ve Ferrari yada fanları balon şampiyon diye tabirde bulunmadı asla. Hadi diyelim ki öyle dediler ne var bunda ? Burda pekçok takım taraftarı kendi takımına nefret ettikleri pilot gelince onu desteklemediler mi ? Eğer bir takım tutuyorsan,takımındaki piotları destekler sahiplenirsin arkadaş. Yeteneklerini kimse tam mukayese edemez kimse onlar değil içlerindeki yeteneğin ne olduğunu gerçekten bilemez ama adamların çok başarılı ve oldukları ve yetenekleri olmasa onca şampiyonluk alamayacakları da ortada. Anlamak için alim olmaya gerek yok

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Son olarak şunu belirtelim Vettel rice yenildi de Schumi kime yenildi ? Yakın tarihe bir bak bakalım . Hamiltonun defalarca yendiği adama Rosberge 2 sezon geçilmedi mi ? Shcumi en çok sevdiğim adamdır pilottur benim için tarifsizdir ama yenilmiştir.Ayak oyunu komplo ne dersen de belki de yavaş kaldı belki de yaşı belki de yeni kurallar … F1 de istatistik önemlidir ve malesef mağlup olnmuştur ama bu onun değerini kalitesini zerre düşürmez. Alonso da Hamilton da Raikkonen de hepsi yenildi kardeşim. Ya yenersin ya yenilirsin.F1 = rekabettir

            1. “Emekli edilip” 4 sezon F1 den ayrı kalıp 42 yaşında araca binmek bile cesaret ister. Bunu yaptı Schumi. O kibirli Rosalinda nın F1 de olduğu sezon kadar şampiyonluğu var Schumi nin. Yetenek ölçer yok belki ama izleyici olarak kendi yorumlarımız var ve Vettel Alman olması ve eskiden şampiyon olup Ferrari ye gelmesi dışında Schumi ile mukayese edilecek bir pilot değil. Allison da söylese aynı bu benim için. Zaten Allison ın bunu söylemesi gerekir; son Macaristan dan önce koltuğu sallantıda haberleri çıkmaya başlamışken Vettel birincilik alıp bu haberleri bıçak gibi kesti ve Allison ın sözleşmesi uzatıldı üstelik yanlış hatırlamıyorsam. Vettel bir bakıma Allison un koltuğunu kurtarmışken Allison un böyle konuşması gayet doğal.

    2. sanırım o taraftar sınıfına sizde giriyorsunuz
      balon şampiyon diyen gruba
      ferrari vetteli 2008 yılından belli takip ediyor ve istiyor sanırım bunu biliyorsundur
      ama burada kimlerin balon şampiyon olduğunu bilmeyen yok adlarını söylemeye gerek yok

      1. Vettel tek gerçek rakip takım arkadaşını geçen sene gördü ve yenildi. Balon demezdim ben pek ama diyenleri geçen sene kendi haklı çıkardı. Ben Vettel e saygı duyuyorum disiplini çalışkanlığı takdire şayan. Fakat Schumi ile kıyas yapılabilinir bir pilot değil.

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Geçen seneyi herkes isteği gibi yorumluyor zaten ama şu bir gerçek red bull pilotları nasıl istiyorsa o konuma getirebiliyor webber kötü pilotmuydu kesinlikle hayır adamı kepaze ettiler geçen senede vetteli bir güzel harcadılar nedeni de belli

  4. Muammer UYAR avatarı

    Söylenen diğer herşey doğru olabilir ama Vettel in muhteşem bir lider olduğu nerde görüldü onu anlamadım ?

  5. Geçen sene gördük tam bir Schumacher idi haha 😀
    Bknz:Schumacher vs Hakkinen

  6. Aynen gördük geçen sene Schumacher olduğunu haha 😀
    Bknz:Schumacher versus Hakkinen

  7. Yahu demeyin böyle şeyler sonra Alonsocular kıskanıyor .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir