Grosjean: Renault’nun Lotus’u Satın Almasından F1 Kazançlı Çıkacak

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, mali sıkıntılar içerisinde olan Lotus’un Renault’ya satılmasının ideal bir çözüm olduğu görüşünde.

Renault’nun Lotus’u satın almak için Gerard Lopez ile anlaşmaya yakın olduğu ve açıklamanın önümüzdeki yarışlarda yapılacağı ifade ediliyor.

Lotus’un Fransız pilotu Grosjean ise 2015’in İngiliz takım için zor geçtiği görüşünde.

Grosjean “Pek çok takım mali sorun yaşıyor. F1’de büyük kaynaklar ve gelişim ritminizi korumanız gerekiyor. Örneğin en basitinden yeni bir ön kanadı test esnasında kırarsanız herşeyi berbat edersiniz”

“McLaren ve Red Bull her yarışa yeni parçalar getirmeyi göze alamaz. Ben bu dönemin kısa sürede bireceğini düşünüyorum ve yeniden ileriye gitmek mümkün olacak”

“Durum ideal değil. Bazı insanlar Lotus hakkında çok fazla şey söylüyor. Ama kendi sorunlarımız hakkında sessiz kalmak zorundayız. Genii Capital büyük kaynaklara sahip ama onlar yatırım yapmak istemiyor. Ama bu yarışlara gelmemize engel olmuyor”

“Herşeyden önce Renault Formula 1’de yarışmamı sağladı. Onlarla uzun bir ilişkiye sahibim”

“Sonra kovuldum ve bu ilişkimiz için iyi bir an değildi. Ama yeniden buraya geldim ve Renault motorlu araç ile dokuz podyum kazandım”

“Formula 1’de yatırım yapabilecek önemli otomobil şirketlerine ihtiyaç var. Bu ekip ve fabrikanın bir parçası olmak harika, Renault’nun iyi işler yapacağından eminim” dedi.


Yorumlar

“Grosjean: Renault’nun Lotus’u Satın Almasından F1 Kazançlı Çıkacak” için 4 yanıt

  1. haha ne guldum belli degil yagci bu adam .gecen sene renault hakkinda az atip tutmadi. Hele bir yaris neler soyledigini telsizden butun herkes duydu.

  2. Grosjean yerini yapmaya başlamış. Tipik ve hak verilir bir koltuk sevdası.
    Lotus’a bu yıl da Renault motor verseydi, muhtemelen antremanlarda Grosjean padokta oturmazdı.
    French Kiss.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir