Lorenzo, 2008'de Bırakmayı Düşünmüş

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü etkileyici çaylak yılı, geçirdiği bir dizi kazanın ardından sezonun ortasında momentumunu yitirmişti.

Lorenzo, Çin’deki antrenmanlardaki kazasında iki bileğini de kırdıktan sonra yarışmaya devam etti ama sonrasında, başka düşüp kafasındaki yaralanma nedeniyle evi Katalunya’daki yarışı es geçmek zorunda kaldı.

İşte bu zamanda Lorenzo, spordan ayrılmayı gözden geçirmiş.

Motosprint’e konuşan Lorenzo: “Benim için sonun geldiğini düşünmüştüm.”

“4. kötü kazanın ardından, Barselona’daki antrenmanlarda olan, neredeyse kafamı kırıyordum. Ağır darbe almıştım ve yaklaşık iki gün boyunca kim olduğumu bile hatırlayamamıştım. Ciddiyim. Ne adımı ne de ne yaptığımı hatırlıyordum. Gerçekten ağır bir darbeydi.”

“Kim olduğumu ve ne yaptığımı idrak ettiğimde yarışmayı bırakma kararı almıştım.”

“Hayır, bundan daha fazlasını söylemiştim. Demiştim ki : ‘bunu yapmaya devam edersem, er veya geç bu şekilde kendimi öldürecektim”

Lorenzo, kariyerinde ilk defa o zaman korktuğunu belirtti.

Lorenzo: “Bu öyle bir spor ki gerçekten kötü şeyler olabiliyor. Bu yüzden bunu düşünmeye yatkın olmamalısınız. Bir pilot oalrak bitmişsinidir. Aslında en azından bir kaç gün boyunca kendimin bittiğini düşünmüştüm.”

İspanyol sürücü, güvenini tekrar tzaelemek için bir çok yarışın geçtiğini söyledi ve bir kaç ay sonra Laguna Seca’daki kazasının kendisini tekrar geriye götürdüğünü ekledi.

Lorenzo: “Kendimi hissettiğimde ve motora geri döndüğümde bu (bırakma) düşünce, birden bire yok oldu. Şükür ki insan aklı bazen çok kısa sürede değişiyor. Şüphesiz yarışlara olan yaklaşımımı değiştireceğim konusunda kendi kendime söz vermiştim.”

“Donington’da antrenmanlarda en yavaşlar arsında olduğumu hatırlıyorum. Ama yarışta, yavaş yavaş yer kazanmaya başlamış, sonunda da 6. bitirmiştim. Ardından Assen’de tekrar 6. oldum, Sachsenring’de ise kaza yaptım ama yağmur nedeniyle pist ıslaktı. Bu yüzden durum kabul edilebilirdi.”

“Bununla birlikte Laguna Seca’da bir başka düşüş yaşadım. Güvenimi kazanıyordum ki tekrar hepsini kaybettim. Bu yüzden yeniden bir kere daha baştan başlamam gerekti.”

“Ama o sezon olgunlaştım. Neden hızlı gittiğinizin için sebepleri öğrendim. Ayrıca ne zaman yavaşlamanın daha iyi olacağını da öğrendim”

Lorenzo, kazaların ardından 2008’de tekrar kazanamamasına rağmen Misano’da podyuma çaıktı ve şampiyonada da 4. oldu.

Lorenzo bu sene ise Yamaha’da takım arkadaşı Rossi ile mücade etti ve 2. oldu.


Yorumlar

  1. gerçekten moto gp sürücülerine hayranım, her birine hemde, yaptıkları hiç ama hiç kolay bir spor değil, benim ailem ve çevremdekiler düz yolda motor kullanma kararı aldığımda bana neler neler yaptılar korkudan, bu adamlar 300 km'nin üstünde saatlerce yarışıyor yan yana 🙂

  2. Remzi Ersoy avatarı

    motor sporlarına renk veren bir moto gp sürücüsü bırakması bnce hata olurdu ki lorenzo rekabetçi olabilen ve yarışı bırakmayan bir sürücü bnce şampiyon olabilirde.

  3. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    sen rossi den birşeyler öğrenmeye bak.rossi nin eşit bir motoru olsun ne sen ne stoner dayanırsınız.bakın ne oldu biaggi ye hayden a pedrosa ya!bakın sete nasıl söylediklerini geri almak zorunda kaldı.sen rossi nin şampiyon olmasını dile ve yarışmanın keyfini çıkar.1 gün şampiyon olur 15dk lik şöhretin tadınıda çıkarırısn.tabi eğer simoncelli,pasini,bautista yada ben spies kadar iyiysen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir