Honda, Belçika’da Üç Gelişim Hakkını Kullanacak

yazar:

kategori:

McLaren’in motor tedarikçisi Honda, Belçika GP’sinde üç motor geliştirme hakkını kullandığını doğruladı.

Honda’nın gelişim haklarının bazılarını kullandığı biliniyordu ve bunun resmen doğrulanmasıyla beraber Button ve Alonso’nun Belçika’daki yarışta ceza alması kesinleşti.

Japon üreticinin özellikle performansı geliştirmek adına yoğun çaba sarfettiği ve motorun karakteristiğin arttırmayı başardığı ifade edildi.

Honda’dan Arai “Bizim en çok konsantre olduğumuz alan yanma. Mevcut yönetmelikler çerçevesinde tasarımı, emme özelliğini ve egzoz sistem düzeninde değişiklikler yaptık. Bu sayede yanma verimi yükselecek”

“Ele aldığımız başka bir sorunda yanma ile birlikte dişli sistemini değiştirmekti. Bu sayede mekanik sürtünmeyi azaltmayı planlıyoruz”

“Güncellemelerimizin tamamı Belçika’da olmayacak. Spa ve sonraki diğer hafta sonlarında yeni güncellemeler getirmeye devam edeceğiz. Planımız sezonun geri kalanında yarış yarış gelişmeye devam etmek”

Honda bu yıl 9 gelişim hakkından ikisini Kanada’da kullanmıştı.


Yorumlar

“Honda, Belçika’da Üç Gelişim Hakkını Kullanacak” için 4 yanıt

  1. Adamlar işi çözdü sanırım. Gelişim planları bile hazır görünüyor.

    Adamların turbo tasarımı hakkında hala net bir bilgiye sahip değiliz.

  2. Renault motoru güncelleyip 2016 yılına odaklanıyor,umarım güncellenmiş motoru red bull a vermezler.Mercedes verir artık güncellenmiş motoru.

  3. Geriye 4 tane kalıyor. Umarım sezon sonuna kadar Redbull seviyesine ulaşırız.

    1. renault’a bu seneki gelişim hakkının tümünü rusya gp de kullancak diye biliyorum. ama soru şu Redbulla o motoru vercekmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir