Branson: "Yeni Takımla Çalışmak İlgi Çekici"

yazar:

kategori:

Britanyalı girişimci, 2009 senesinde iki şampiyonayı da kazanan Brawn’a sponsor olmuştu. Ama Branson, yeni başlayan bir projede olmak istediğini belirtti.

Branson: “Brawn’a yüklü bir çek yazıp onlarla bir başka sezonda da devam etmek çekici olabilirdi ama bir takım kazandıktan sonra daha ilerisi olamaz ki, kazanmaktan daha iyisini yapamazsınız”

“Bu yüzden yeni bir takım arayıp onu desteklemenin daha iyi olacağını düşündüm”

Branson, Brawn ile Melbourne’de yakalanan erken başarıyı Virgin Racing’den beklemiyor ve yeni bir F1 takımının yerini oluşturması için zamana gerek olduğunu söylüyor.

Branson: “Geçen seneki gibi aynı iyi varlığa sahip olmayı beklemiyoruz. Takımı, gelecek yıllar içerisinde inşa edeceğimizi tamamıyla kabul ediyoruz ama bunu yapmaya çalışmak ve başarmak ilginç olacak.”

“Virgin Racing’in CEO’su ve takım başkanı) Alex Tae’nin ilgili olduğu uzay gemisi şirketi, yıllar boyunca büyüdü ve büyüdü. Aynı şeyin burada da olacağını sanıyorum”

“(Teknik sorumlu) Nick Wirth ve etrafındaki insanlar yetenekliler. Çünkü Nick orada. Brawn’dan Red Bull’dan ve neredeyse diğer bütün takımlardan mühendisleri cezbetti ve gerçekten harika insanlara sahip”

“Yüklü parayı, denenmiş ve test edilmiş araçları geri çeviren Timo Glock’a sahip olmak büyük bir destekti”

Branson, yeni girişiminin uzun vadeli bir proje olduğunu söyledi ama takımın sporda yerini sağlamlaştırması ile alternatif sponsorluk anlaşmaları ile fonlanabileceğini belirtti.

Virgin Group, 2010 planlarını bu ay başlarında Londra’da açıklamıştı.

Branson: “3 senelik bir anlaşma bu. Ama ben ‘sonsuza dek’ dediğim zaman, yıldan yıla sürmesi için yeterli sponsorluk geliri çekmek zorundalar. Ama bana göre 40 milyon sterlin bütçesi ile çalışmaları nedeniyle bu yapabileceklerine inanıyorum.”

“Yardım edeceğim, ihtiyaç duyduğumda çarkın içinde yer alacağım, keyif alacağım, pilotları destekleyeceğim. Bazı yarışlara gideceğim ve motor yarışları takımını küresel temelde gündeme getirmek için yardıme edeceğim; bu da sponsorlar bulmayı sağlayacak.”


Yorumlar

  1. Nedense Branson'u gördüğüm günden itibaren bi türlü sevemedim gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir