Vettel Kalkış Kurallarına Anlam Veremiyor

yazar:

kategori:

Belçika GP ile birlikte sürücüler debriyaj kavrama noktasını ancak gride yönelmek için pit alanını terkederken ayarlayabilecekler. Bu süreçte mühendislerin pilota yapacağı destekler de yasaklandı.

Lewis Hamilton kalkışların öngörülemez, hatta felaket olabileceğini söylemişti.

Sebastian Vettel ise Formula 1’in kalkış prosedürü kurallarını değiştirmesinin arkasındaki fikre anlam veremediğini söyledi ve takımların kısa sürede kaosun üstesinden geleceklerine dikkat çekti.

“Neye ulaşmaya çalıştıklarını anlayamıyorum. İşleri çok fazla değiştireceğini sanmıyorum, belki Pazar günü biraz kaotik olabilir, belki de bir sonraki Pazar olur. Ancak Formula 1’de çok fazla zeki insan var.”

“Sürücüler bir çok şeyi yapabilecek kapasitedeler ve bence iki veya üç yarış sonra her şey eskisi gibi olacaktır.”

Buna karşın Force India’dan Sergio Perez yeni kuralları devasa bir değişiklik olarak adlandırdı.

“Bir bakımdan kalkışlar F1’de her zaman bir kumardı. Bu işleri daha da karıştırabilir ve F1 için ileri yönde bir adım.”

“Isınma turlarında yapmamız gereken daha fazla iş olacak, hepsi bu. Bunu defalarca yaptık, artık otomatikleşti. Neyi yapacağınızı unutmuyorsunuz, ben bir sorun görmüyorum.”

McLaren’dan Jenson Button ise önümüzdeki sezon kurallar tekrar değişip araçtaki iki debriyajdan sadece birini kontrol edebilmek durumunda kaldıklarında işlerin daha da karışacağını söyledi.

“Bu hafıza işi, temel olarak beş saniye yerine 10 dakika boyunca hatırlamanız gereken bir şey olacak. Önümüzdeki yılın kalkışları çok farklı olacak, tamamen sürücünün ellerinde olacak, ancak bu sezon değişen bir şey olmayacak. İşleri karıştıracak mı? Aslında değil.”

Romain Grosjean: “Okula tekrar başlamak gibi, uzun yapılacaklar listesini hatırlamanız gerekiyor.”

Nico Rosberg: “Oldukça büyük fark yaratabilir. Geçmişte ısınma turu boyunca telsiz konuşması hiç kesilmiyordu. Ancak şimdi tam sessizlik olacak. Şimdi prosedürleri takip etmemiz gerekecek, bunları hatırlamanız gerekecek, kesinlikle daha zor olacak. Sonra kalkışın kendisi de daha karmaşık olacak, çünkü debriyaj ayarları sabitlenmiş olacak. Artık iyi kalkmak tamamen bana kalmış durumda.”


Yorumlar

“Vettel Kalkış Kurallarına Anlam Veremiyor” için 2 yanıt

  1. debriyajı hissedin beyler motor sesini falan dinleyin 🙂

  2. Potpori gibi haber olmuş, herkesin konuşması toplanmış. Vettel gerçeklere dikkat çekerken Button geleceği düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir