McLaren Spa’da Her İki Aracın da Motorunu (İki defa!) Değiştirecek

yazar:

kategori: ,

McLaren Belçika GP öncesinde her iki aracının da motorlarını yenileyeceğini açıkladı. Honda’nın yedinci motorunda üç gelişim hakkı kullanıldı ve Cuma antrenmanlarında iki pilotun da aracında olacak.

Jenson Button yedinci turboşarj ve MGU-H ünitesini almıştı, yedinci içten yanmalı motoru kullanmaya başlaması beş sıra ceza alacağı anlamına geliyor.

Fernando Alonso ise henüz hiçbir bileşenin yedincisini kullanmadı ve 10 sıra cezası alması bekleniyor.

Diğer motor bileşenlerin de değiştirilmesi bekleniyor ve bu her iki pilotu da gridin sonuna atacak gibi görünüyor.

McLaren ikinci antrenmandan sonra tekrar değişim yapacak ve yedinci motorları analiz ederlerken her iki araca da sekizinci güç ünitesini yerleştirecek. Böylece sezon boyunca kullanacakları motorlardan alacakları cezaları tek bir yarışta almış olacaklar.

Eski kurallarda Button ve Alonso’nun çok ağır grid ve yarış içi cezalar alması gerekiyordu. Şimdi ise en kötü ceza gridin arkasına yollanmak.

İtalya GP’den sonra takım araç başına iki motora sahip olacak ve bundan sonra ek ceza almaları gerekmeyecek.

Alonso: “Sezonun ikinci yarısına hazırlanmak için bazı yarışları kurban etmemiz gerekiyordu ve burası o yarış olacak.”

“Belki bu pistte süper rekabetçi değiliz, pist bize uymuyor, ancak cezalar almak için en iyi yer olduğunu düşünüyorum. Bunun belki de sezonun son cezası olacağının farkındayız.”

“Önümüzdeki yıl için motor ve aracı geliştirdiğimizden emin olmalıyız. Eğer kalan yarışlarda ceza alacaksak, bu performansın artmasından dolayı olmalı.”

Button: “Cezalarla birlikte arkadan başlayacağız, ancak adil olmak gerekirse, daha fazla dayanıklılık ve güç için bunu tercih edebilirim.”

“Ne kadar rekabetçi olacağımızı bilemiyorum, ancak yeni motor ve aero güncellemeleri ile birlikte bunu göreceğiz. Burası ve Monza’da daha güçlü olmanız mümkünse her zaman ceza almayı yeğlersiniz.”


Yorumlar

“McLaren Spa’da Her İki Aracın da Motorunu (İki defa!) Değiştirecek” için 6 yanıt

  1. Hazır elleri değmişken motoru 4 kere değiştirseymişler. Malum, yanar, bozulur veya başka bir aksaklık çıkabilir. Yedekte fazladan motorun bulunmasında fayda var.

  2. Hazır cezalar sonraki yarışlara nüksetmiyorken bunu yapmak akıllıca. Tabi ki motoru daha fazla geliştirmeyi düşünmüyorsanız…

    Sezon sonuna kadar motorda bir gelişim daha yapacaklarını kendi ağızlarıyla söylediler. Bir motoru bir kez taktığınız zaman kullanmak zorundasınız. Demek ki Mclaren’e sezon sonuna kadar iki motor yetmeyecek ve geliştirilmiş bir motor için bir ceza daha alacaklar.

  3. İki motor değişimi ve tek ceza. Güzel 😀

  4. Buna göre akıllı bir tercih olacak. Umarım araç hızlanır da sezon sonuna kadar gerçekten vadedildiği gibi en azından podyum yakalayabilecek araca sahip oluruz.

  5. böyle bir kural açığı kullanma beklemezdim. Resmen çakalovski olmuşlar. 25’er sıra cezasının acısını fena çıkaracaklar böylece 🙂

  6. Biirr kiii üç ondört 😀 şaka bir yana bu nedir ya ne hale geldi koca takım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir