2015 Belçika GP 1. Antrenman – Rosberg Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 11. yarışı olan Belçika GP öncesinde gerçekleştirilen 1. antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

1.51.082 yapan Rosberg, ilk seansı takım arkadaşı Lewis Hamilton’un 0.242 sn önünde ilk sırada tamamladı.

Mercedes pilotlarını Red Bull’dan Daniel Ricciardo takip ederken onun arkasında Ferrari ile anlaşma yenileyen Kimi Raikkonen ve takım arkadaşı Sebastian Vettel yer aldı.

Daniil Kvyat’ın 6. sırada yer almasıyla ilk 6 sırada Mercedes, Red Bull ve Ferrari pilotları yer almış oldu.

Bu 3 takımın pilotlarının arkasında en hızlı isim kendi evinde yarışan Toro Rosso’nun 17 yaşındaki pilotu Max Verstappen yer alırken onu takım arkadaşı Carlos Sainz Jr ve Force India’dan Sergio Perez takip ettiler.

Williams’tan Valtteri Bottas ilk 10’u tamamlayan isim olurken onu kaza yapan Lotus pilotu Pastor Maldonado takip etti. Seans 50 dk geride kalırken Maldonado’nun 7. virajdaki kazası nedeniyle kırmızı bayraklarla durduruldu.

Force India’da Nico Hulkenberg 12. hızlı isim olurken onu Sauber’den Felipe Nasr ve Williams’tan Felipe Massa takip etti.

Honda’nın yeni motorla geldiği Belçika’da McLaren pilotları ilk seansta 16 ve 18. sıralarda yer buldular. Onların arasında Lotus ile piste çıkan Jolyon Palmer yer aldı.

 

 

CM7Ef0EWsAAe82u


Yorumlar

“2015 Belçika GP 1. Antrenman – Rosberg Lider” için 22 yanıt

  1. McLaren yine patladı.

  2. Şimdi ne güldüm buna ben: https://pbs.twimg.com/media/CM7Jna7WsAAlCiA.jpg 🙂 🙂 🙂

  3. Ne acıdır ki Lotus gibi bir efsane takım sırf para yüzünden Maldonado gibi bir pilota tahammül etmek durumunda kalıyor. Bir çok iyi pilot F1’de yarışamazken bu tür paralı pilotlara kalmış durumda ortalık. Bir Jules vardı, seviniyor, ilerisi için umutlanıyorduk ama onuda kaybettik ne yazık ki. Yeni pilotlar çıkmazsa F1 birkaç yıla kadar ciddi anlamda sıkıntı yaşamaya başlayacak eski pilotların ayrılmasıyla beraber.

  4. MyN1Fernando avatarı

    Bu kadar uzun bir pistte arkadakilerin Mercedesle farkının 1+ olacağını düşünüyordum ama şaşırdım.

  5. MyN1Fernando avatarı

    Mclaren umutlandırıp utandırdı 🙁

  6. Honda’dan motorsiklet tırtırına benzer bir ses geliyor. Vallahi dalga geçmiyorum ama var böyle bir ses. Tır tır ses geliyor.

    1. Bu yeni değil ki özellikle downshift sesi biraz garip ama çekici, geçen sene de mercedes motoru kullanıp kendi özgü bir sesi vardı sanırım bu mclarenin kullandığı bir mekanik ekipmanla ilgili

      1. Ben bu antrenmalarda ilk defa bu kadar net duydum. Mercedesin çok gür bir sesi var evet Ferrari fanı olmama rağmen ses konusunda Mercedes’i daha çok beğeniyorum. Fakat Honda işi artık sıkı tutmalı. Güncelleme dediler ama yok. İlk seansta güncel motor kullanılmadı diyorlar ama göreceğiz.

  7. Honda da güncellemeler işe yarıyor gibi (!) 🙂

  8. Bu arada maldonado reyiz yine dayanamadı arkadan kontrolü kaybedip vurdu duvara 🙂 neyseki çok hızlı değildi bişeyi yok reyizin

  9. mclaren honda %950 hızlanmış farkettiniz mi

    1. 2.seansta bu motoru kullanmayacağı için zorlamaması normal.

      1. Alt tarafı 3-5 tur atacak eğer motoru bundan çekindiriyolarsa zaten yine sıkıntı büyük

    2. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      %3’tür o : D

  10. Renault güncelleme mi yaptı ?

    1. Hayır yani bende yapmadı olarak biliyorum ama sonuç ilginç belkide düşük yakıt yüküyle atmışlardır

      1. Böyle devam ederse ilginç olacak

        1. Böyle olamaz mümkün değil sıfır depoyla attı attığı ilk turdu zannımca mümkün değil cumartesi 5-6 yapabilirler rahatlıkla ama fazlası olmaz

          1. benimde bildiğim yağda yada yakıtta güncelleme oldu

  11. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Ferrari birazcık daha gelişmiş olsa Mercedes bu kadar rahat olamayacak bu pist en beğendiğim hatta Vettel’in Hamilton’a yükselişteki atağı en sevdiğim 2-3 ataktan birisi, belki tekrarı olur bu sene.

  12. Bizimkiler biraz dağınıktı niye acaba her ikisi birden ayar bulmaya mı çalışıyorlardı acaba

    1. Kimin ne yaptığının anlaşılmadığı bir seanstı bence de. 2.seansta biraz daha belirginleşir olaylar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir