2015 Belçika GP 2. Antrenman: Rosberg Spine Rağmen Yine Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 11. yarışı olan Belçika GP öncesinde gerçekleştirilen 2. antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

1.49.385 yapan Rosberg, ikinci seansı takım arkadaşı Lewis Hamilton’un 0.302 sn önünde ilk sırada tamamladı.

Alman pilot bitime 25 dakika kala sağ arka lastiğinin patlamasıyla beraber spin atarak seansı erken noktalamış oldu. 29 yaşındaki pilot bu olaya rağmen Belçika’daki ilk günde takım arkadaşını mağlup etmeyi başardı.

10 dakika sonra seans yeniden başladı ancak bu seferde Marcus Ericsson aracın kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarparak birkez daha kırmızı bayrağın sallanmasına sebep oldu.

Bu olayın ardından seans bitime beş dakika kala yeniden başladı. Pit yolunda uzun bir kuyruk oluştu ve pilotlar son zaman turlarını atmaya çalıştılar.

Son 5 dakikada zirvedeki isimler değişmedi ve Mercedes pilotlarını Red Bull’dan Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat takip ederken, Red Bull’un Ferrari’den daha hızlı gözükmesi dikkatlerden kaçmadı.

Ferrari’den Kimi Raikkonen’in beşinci sırada noktaladığı günde, Nico Hulkenberg altıncı, seansın bitimine saniyeler kala aracını kenara çekmek zorunda kalan Romain Grosjean yedinci, Marcus Ericsson sekizinci, Felipe Nasr dokuzuncu ve seansın büyük kısmını dolu depo ile geçiren Sebastian Vettel onuncu oldu.

Sergio Perez 11. olurken Toro Rosso pilotları Carlos Sainz ve Max Verstappen 12 ve 13. sırada yer aldılar.

Williams, beklenenin aksine yavaş gözüktü ve Bottas ile 14, Massa ise 16. olabildi.

Maldonado ikinci seansın büyük kısmını kaçırmasına rağmen 15. olurken, Belçika’ya büyük güncelleme paketi ile gelen McLaren, Button ve Alonso ile 17. ve 18. sırada yer aldılar.

Alonso buna karşılık Rosberg’in 3.1 saniye gerisinde kalan turunu sert lastikle attı.

CM77QUlWcAAHcwL.jpg large


Yorumlar

“2015 Belçika GP 2. Antrenman: Rosberg Spine Rağmen Yine Lider” için 26 yanıt

  1. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Şu fia kurallarını kim yazıyor anlamıyorum. 30 sıra ceza ne demek arkadaş. Ama valla şu Alonso 30 sıra cezasından ve yarış içinde bunu çekip sonra 6-7 olursa varya gerçekten tüm Zaman’ların en büyük yarışçılarından birisi olduğunu kesinlikle kanıtlar.

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      50 kişi olmadığı için en fazla son sıraya düşer ve 6-7’den daha iyi derece alanlar oldu,podyuma çıkıldı, yarış kazanılmış mıydı anımsayamadım ama abartılacak bir durum değil. Hafta içinden beri takım gelişme bekliyoruz diyor, şu anlık olmadı gibi ama 1 önceki yarışta iyi işler çıkartmıştı zaten, bu tüm zamanların yarışçı kanıtlar falan olmamış.

    2. Podyuma çıkarsa bence de kanıtlar ama orta sıralar mucize değil. Kalkış desteksiz ve yardımsız olacak. Bir çok çaylak dökülecek.

    3. 30 sıra ceza dense de öyle bir şey olmuyor. Artık arta kalan cezalar da yarışa yansımıyor. Sadece gridde en sona atılıyorlar.

  2. Yarınki dereceler çok daha iyi olacak. Geçen yıl 1.49 küsürlerde dönmüşler. Bu yıl araçların 3 – 3.5 sn daha hızlı olduğunu düşünürsek pole’ü alan pilot, yağmur yağmazsa 1.45-1.46 gibi bir tur derecesi yakalayabilir. Marussia hariç 1.50 ve üzeri tur derecesi beklemiyorum.

  3. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Antrenman seanslarına bakarak şu takım hızlanmış şu takım yavaşlamış diye nasıl yorum yapabiliyorsunuz şaşkınlıkla seyrediyorum..
    Bizde ki bu izleyici kafası ile bu ülkede F1 gelişmez.

  4. Mclaren Ferrariyi yakalamış beyler!!!!! Marusia Ferrari 😀

  5. Antrenmana göre yorum yapılamayacağını çok iyi biliyorum. Kimse buraya bakıp şu iyi şu kötü demesin. Sonra hep ters köşe oluyoruz.

    1. Tifosiler rahat olsun. Ferrari ant. iyi yarışta kötü görnümekten bıktı artık. Ondan dolayı antrenmanları çok önemsemiyor. Yarın her şey belli olacak.

      1. ferrari antremanda tırt ise yarısta podyum bile yapamaz.

        1. Macaristan antlarını ve yarısını nerenizle izlediniz ?

          1. İzledin mi diye bi sorsana

  6. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    antrenmanlar ros lider
    sıralamalar ham lider
    yarışlar ham lider
    şampiyon ham
    sezonun özeti
    f1 in hali

  7. İlginç bir şekilde iyiyiz. Gerçi spa da hep iyi oluyoruz beklentilerin aksine. Bir podyum daha harika olur

  8. Nico karısına ve bebeğine doğum hediyesi vermekte kararlı anlaşılan. Bu arada bi’ soluklanın arkadaşlar daha antrenmandan kestiniz ferrariyi, sıralamada üst sıralara dönecekler tekrar.

  9. Ferrari icin en kritik nokta monza olacak orada devasa bir guncelleme gelecek burada cok fazla birsey beklemiyorum acikcasi

  10. Mclaren, Williams ve Ferrari’nin performansı neden bu kadar az acaba ? Sonunculuk mücadelesi veren Sauber de iyi görünüyor ilginç bir şekilde.

  11. mclaren güncelemelerle %950 yi %1500 yaptı sanırım

  12. Gridin en hızlı aracı var altında her iki lastikle her iki seansta Nico’dan fark ye ! Aferim Lewis sen bu kafayla devam et. Nico sana çok güzel karnaval partisi verecek pistte.

    1. didem bu sefer nico nun yenmesini istiyorum eğer mercedesler 1.olacaksa. Lewis in biraz tokatlanmaya ihtiyacı var gibi

    2. Rosberg de bildiğimizden iyi çıktı ama, Hamilton bariz üstünlük kuramayabiliyor. Sıralamayı beklemek lazım yine. Antrenmanlarda ne yaptıklarını bilemeyiz.

      Geçenki görüntülerinden sonra, hele ki o ağzında puro ile olan fotosundan sonra şampiyon olmayı haketmediğini düşünüyorum. Eğlenirsin tamam da puro nedir?

      1. Rosberg zaten iyi bunda şüphe yok.Lewisi yenmek için çok çalışması, çabalaması,azmi takdire şayen.Genelde Lewis cuma günü kötüyse tüm hafta sonu kötü oluyor çok nadir iyi oldugu yarışlar.
        Görüntülere hiç girmek istemiyorum açıkcası bu kafayla devam etsin bu seneki şampiyonlugu kendi elleriyle verecek Nico ya hiçte üzülmem açıkcası kaybederse.

  13. Ferrari redbulldan hızlı rahat olun , son haklarını bi temizce atamadılar . Yani en son rb attı ferrari cevap turu atamadı öyle anlatıyım kaba tabirle

  14. yagmur gelirse pazar gunu mclaren ve ferrai onlerde olur

    1. Vettel yağmurda iyi pilotta rai yokları oynar yağmurda ne yazık ki.

  15. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Millet ileri gidiyor Ferrari geri gibi görünüyor şu anlık, yarın işler zor olacak, yağmur ihtimalinden bahsediliyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir